Terug naar alle inspiratie

Wat is een PI event of PI planning?

Wat is een PI event of PI planning?

Met meerdere Agile teams werken aan een ‘groot’ verbeterdoel

Het PI-event, ook wel PI-planning genaamd, is de tool om effectief en efficiënt met meerdere Agile teams in een periode van 8 tot 12 weken samen te werken aan één (verbeter)doel. PI staat voor Program Increment en komt van origine uit het Scaled Agile Framework (SAFe). Tijdens deze ook wel ‘kwartaal’ of ‘big room’ planning genoemd werken alle Agile teams gezamenlijk aan één plan voor de komende weken. Afhankelijkheden tussen de verschillende teams worden afgestemd en prioriteiten zijn zichtbaar voor iedereen. Hierdoor zijn er tijdens het uitvoeren van het werk minder verstoringen en kunnen er vroegtijdig beslissingen genomen worden als er veranderingen optreden in prioriteiten.

pi event agile

Meer weten?

Lees hoe jij een Agile pro kan worden of ontdek alles over Scrum. Of kom precies te weten wat de Agile manier van werken inhoudt.


Over de auteur

Ik ben een gedreven, enthousiaste en creatieve Agile consultant en trainer die individuen, teams en organisaties begeleidt in een nieuwe manier van werken om ze zo tot bloei te laten komen.

profiel Larissa Hendriksen