Stel, je bent enthousiast geworden over de Agile manier van werken en wil er mee aan de slag. Waar begin je dan? Of je bent al bezig met Agile, maar jij en je Scrumteam lopen vast bij een Event. Hoe ga je dan verder? Is dit herkenbaar? Een LCG Agile coach kan je helpen!

Boek resultaat vanaf dag één

Samen met een Agile coach van LCG boek je resultaat vanaf dag één. Onze Agile coaches richten zich op het vergroten van de klanttevredenheid, de medewerkerstevredenheid en het organisatieresultaat. Ze gebruiken hiervoor volop het Agile gedachtegoed. Hoe doen ze dat?

Direct aan de slag met Scrum

Met training en coaching on the job leren we jouw team de Scrum-methodiek. Jullie maken kennis met de verschillende rollen – Product Owner, Scrum Master en Developmentteam – en het gebruik van de Artifacts, zoals een Productbacklog en een Sprintbacklog. Ook gaan we in de praktijk aan de slag met de verschillende Events (Sprintplanning, Daily Stand-up, Sprint Review en Sprint Retro), zodat de eerste Sprints direct een feit zijn.

Wat levert het je op?

We gaan voor maximale klantwaarde, tevreden medewerkers in het Scrum team en uiteindelijk een goed financieel resultaat.

Wat is Agile eigenlijk?

Agile basisbegrippen op een rij

Door met een Agile coach aan de slag te gaan:

  • Leer je wat Scrum is en pas je dit direct toe
  • Wordt jouw team een Dolfijn in plaats van een Duikboot
  • Is je team in staat zelfstandig Sprints te organiseren
  • Is reflecteren de tweede natuur van jouw team

Dit alles met als doel het leveren van maximale klanttwaarde, tevreden medewerkers in het Scrumteam en uiteindelijk een financieel resultaat.

Organisatieniveau

Om Agile te gaan werken moet niet alleen het teamniveau veranderen, maar ook het organisatieniveau dat moet worden meegenomen in het veranderverhaal. Een Agile caoch kan helpen bij het creëren van enthousiasme en begrip voor deze verandering. Dit gebeurt door zelf het goede voorbeeld te geven, het verhaal te voorzien van betekenis en inhoud en ruimte te geven aan vragen en onzekerheden. Onze ervaring leert ons dat hierdoor al snel enthousiasme en begrip ontstaan voor de gevraagde verandering.

Zelf Agile Coach worden?

Bekijk opleiding

Wat maakt een Agile coach van LCG uniek?

  • Vanaf dag één behalen we resultaten door kleine verbeteringen snel te realiseren.
  • Daar hebben we de beste mensen voor. Persoonlijke ontwikkeling staat dan ook centraal: voortdurend verbeteren is permanent leren. LCG heeft een uitgebreid selectieproces. We nemen slechts ongeveer 6% van de kandidaten aan en iedereen is universitair opgeleid.
  • Klanten herkennen LCG’ers aan hun enthousiasme en energie. We scheppen energie door continu verbeteren tof te maken.
  • Wij gaan voor partnerschap: we werken op basis van vertrouwen, gaan voor langdurig relaties en maken onszelf overbodig door kennis en vaardigheden door te geven.
  • Voortdurend verbeteren is niet alleen iets dat we onze klanten aanleren, we passen het zelf ook toe. Dat maakt onze organisatie tot een voorbeeld van een voortdurend verbeterende organisatie. We zijn namelijk al vier jaar op rij nummer 1 Great Place to Work!
  • Op het gebied van voortdurende verbetering kunnen we elk vraagstuk aan. LCG heeft ervaren Lean consultants, Agile coaches en experts op het gebied van (team)coaching en leiderschapsontwikkeling. Zij vervullen verschillende rollen binnen jouw organisatie: trainer, consultant, programmamanager, interim manager.

Zelf de kracht van Agile ervaren?


Over de auteurs

Ik ben een betrokken consultant die op een enthousiaste en energieke manier organisaties begeleidt in hun veranderingsproces naar meer wendbaarheid. Het beste kom ik tot mijn recht als ik een organisatie een spiegel kan voorhouden.

profiel Martine Oegema

Ik geloof erin het leven en het werk leuk te houden. Dus waarom genoegen nemen met minder? Ik streef daarbij naar een positieve en open werkomgeving.

profiel Laura van Keeken