In het kort

 • Ontwikkel jouw rol als Agile Coach
 • In 4 dagen Agile Coach
 • Vertaling naar jouw praktijk
 • All in prijs van €2.900 (excl. btw)

Agile Coach opleiding

Wil jij geïnspireerd worden en ben je op zoek naar frisse ideeën? Wij bieden een Agile Coach opleiding aan waarin alle aspecten van de Agile Coach rol langs komen en je jezelf weer opfrist met nieuwe kennis, vaardigheden en werkvormen.

Als Agile Coach ben je in staat om te trainen, coachen, faciliteren en adviseren. Wij delen onze best practices op het gebied van ‘verbaal meesterschap‘, we gaan aan de slag met een aantal coaching methodieken en we laten je oefenen met het faciliteren van workshops en Agile events.

Ook leren we jou strategischer mee te denken met de Agile beweging in de organisatie. Welke rol neem je in als adviseur en welk gesprek voer je met het C-level in jouw organisatie?

Wat levert het op?

 • Ontwikkel jezelf als Agile Coach, veranderaar, trainer & facilitator
 • Krijg inzicht in je persoonlijke Agile Coach–profiel
 • Gebruik de leerstof en maak de vertaling naar jouw praktijk
 • Leer in een veilige, plezierige setting
 • Inspireer en raak geïnspireerd door elkaars praktijkervaringen

Wacht… wat doet een Agile Coach?

Als Agile Coach help je steeds een stap vooruit! Het hoofddoel is het leveren van maximale klantwaarde, tevreden medewerkers in het Scrum team met uiteindelijk een goed financieel resultaat.

Als Agile Coach ben je in staat om te trainen, coachen, faciliteren en adviseren. Het draait om verandermanagement: hoe help jij jouw organisatie vooruit en aan welke knoppen moet je dan draaien. We trainen jouw Agile en Lean skills en maken we de training compleet met Graphic Facilitation.

Inhoud

De Agile Coach opleiding duurt vier dagen (verdeeld over twee blokken van twee dagen) en de trainingsdagen zijn van 9.00 tot 17.00 uur. Wij geven de opleiding altijd met twee trainers. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring die we je meegeven én een extra portie plezier. De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers.

Bij deze training hoort een praktijkopdracht, om zo het geleerde direct in de praktijk toe te passen. Deze krijg je tussen de twee trainingsblokken door. Dit is een mooie kans om aan elkaar feedback te geven. Er is in de opleiding veel ruimte om praktijkervaringen uit te wisselen en dus om van én met elkaar te leren.

De vijf pilaren van de Agile Coach opleiding

 1. Agile & Lean: We beginnen met een speelse opfrissing van de Agile en Lean kennis, zodat je de rol van trainer op inhoud kunt door ontwikkelen.
 2. Teamcoaching: Met een expert op het gebied van teamontwikkeling verwerf je inzichten in dynamieken en leer je welke interventies passend zijn.
 3. (Systemisch) Verandermanagement: Welke patronen herken je in je organisatie? En wat kan je doen om deze te doorbreken? Hoe krijg je iedereen op de foto?
 4. Train de Trainer: Hier gaan we aan de slag met jouw vaardigheden als trainer. Hoe krijg je de groep mee? En hoe zorg je deelnemers onthouden wat jij wilt dat ze onthouden?
 5. (Graphic) Facilitation: Naast het verder ontwikkelen van je vaardigheden om Agile events te faciliteren, leert onze visueel expert je noodzakelijke graphic skills. Een visual zegt immers meer dan duizend woorden, toch?

Voor wie?

Je hebt eerder een Scrum Master of Product Owner training gevolgd of ervaring in een vergelijkbare rol. Je hebt ervaring in het begeleiden van verbetertrajecten in één of meerdere teams. Qua praktijkervaring en huidige werksituatie helpt het als je een passende case voor de training kan mee brengen.

Neem contact met ons op voor advies over de voorkennis die je nodig hebt.


Ben je net zo enthousiast geworden als wij?

Schrijf je dan nu in voor Agile Coach opleiding en word een echte Agile Coach. De ervaring die je tijdens deze opleiding opdoet, kun je voor altijd toepassen!

Locatie

Deze opleiding bieden wij aan in België (centraal Vlaanderen), Nederland (nabij Utrecht) en Incompany. Uiteraard ben je overal van harte welkom! Er valt evenveel te leren, te lachen en te ontdekken. We bieden tevens arrangementen met overnachting aan om het nog aangenamer te maken.

Een trainingsdag stEen opleidingsdag start om 09:00 uur en duurt tot 17:00 uur. Maximale groepsgrootte is 16 personen.

België

Locatie Startdatum Trainingsdag(en)  
Op dit moment geen trainingen gepland Contact
 
Op dit moment geen trainingen gepland

Nederland

Conferentiecentrum in Kaap Doorn (Postweg 9, 3941 KA Doorn) ligt centraal in Nederland op de Utrechtse Heuvelrug.

Locatie Startdatum Trainingsdag(en)  
Op dit moment geen trainingen gepland Contact
 
Op dit moment geen trainingen gepland

De Agile Coach opleiding kost €2.900 per deelnemer (excl. btw).

Maak gebruik van de kmo-portefeuille

Deze opleiding valt onder de kmo-portefeuille. Dit is een financiële steunmaatregel voor ondernemers bij de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Zoals deze opleiding.

Meer informatie over voorwaarden en het aanvragen >

Arrangementen

Het is voor deze training in Nederland mogelijk om:

 • een of meerdere overnachtingen (€96 per nacht excl. btw)
 • en/of diners (€43 per diner, incl. twee drankjes, excl. btw) bij te boeken

Bij het aanmelden kun je per trainingsdag aangeven of je hier gebruik van wilt maken. Geboekte arrangementen kunnen tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de training geannuleerd worden. Daarna zijn er kosten aan verbonden.

Incompany?

Dat kan! Deze opleiding kunnen we op maat maken. Dat doen we op basis van de specifieke doelen en situatie van jullie organisatie.

In het kort

 • Ontwikkel jouw rol als Agile Coach
 • In 4 dagen Agile Coach
 • Vertaling naar jouw praktijk
 • All in prijs van €2.900 (excl. btw)

Liever even overleggen?

Liever even overleggen?

Heb je vragen over de data of de Agile Coach opleiding? Of wil je persoonlijk advies?
Elke helpt je graag. Bel haar gerust.

+32 (0)78 48 23 60