In het kort

 • Ervaar de kracht van Agile en Scrum
 • Gratis deelname
 • Als onderdeel van de gratis basistraining
 • Veel interactie
 • Energieke trainers

Gratis Agile workshop (simulatiespel)

Deze gratis Agile workshop is onderdeel van de Agile en Scrum basisopleiding en je ervaart de manier van Agile werken. De theorie die je geleerd hebt in de basistraining wordt in deze workshop toegepast zodat deze beter blijft hangen.

Ben jij nieuwsgierig naar het Agile gedachtegoed en wil je ook ontdekken hoe Agile en Scrum helpen om snel en effectief klantwaarde te leveren?

Agile is niet in één woord te vatten. Het woord ‘wendbaar’ wordt vaak als vrije vertaling gebruikt om het flexibele karakter van Agile werken uit te leggen. In plaats van dat je vooraf een gedetailleerd plan bedenkt, volgt en pas na lange tijd presenteert, werk je meer samen met klanten en andere stakeholders en benodigde partijen die nodig zijn om de verandering te realiseren.

Scrum is het meest gebruikte raamwerk dat onder het Agile gedachtegoed valt. Scrum biedt een vast ritme, bijvoorbeeld in een vaste timebox (sprint) van 2 weken, waarin je in kleine stappen waarde levert.

Wat kun je verwachten?

 • 1 dagdeelIn deze middag ervaar je de theorie die je tijdens de gratis Agile en Scrum basisopleiding hebt opgedaan.
 • 1 Agile simulatiespelHet simulatiespel laat zien hoe Agile en Scrum werken en hoe het van toegevoegde waarde kan zijn voor jou en je organisatie.
 • 8-25 leergenoten Een groep mensen heeft meer ervaring dan een enkel persoon. Daarom stimuleren de trainers jou en de groep om met én van elkaar te leren.
 • 2 ervaren trainers — Wij doen het Agile simulatiespel altijd met twee trainers met liefde voor hun vak. Dat betekent dubbele focus, twee keer zoveel ervaring die we je meegeven én dubbel zoveel plezier. Daarnaast is het altijd ruimte voor jouw persoonlijke vragen.

Wat levert het je op?

Na deze middag, in combinatie met de theorie uit de Agile en Scrum basistraining, heb jij je basiskennis over Agile en Scrum verder uitgebreid en:

 • weet je niet alleen de theorie, maar heb je ook Agile en Scrum in de praktijk ervaren
 • heb je een eerste vertaalslag naar jouw organisatie gemaakt
 • heb je een basis gelegd voor het werken met Agile
 • ben je klaar om door te stromen naar de Scrum Master of Product Owner training

Of lees verder over de inhoud van de training.

Voor wie is de Agile workshop?

De Agile workshop van LCG is de laatste module van de gratis Agile en Scrum basisopleiding  en is voor iedereen die nieuwsgierig is naar Agile en Scrum en wil ontdekken hoe Agile en Scrum helpen om wendbaar te zijn en effectief klantwaarde te leveren. Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Het niveau van deze training is vergelijkbaar met dat van een (hogere) beroepsopleiding.

FAQ

Opzet van de workshop

De Agile workshop is een dagdeel, van 13.00 tot 17.00 uur. Het is onderdeel van de gratis online Agile en Scrum basisopleiding. In het online deel leer je door middel van 4 online leermodules de theorie van Agile en Scrum. In deze workshop ervaar je vervolgens deze theorie in de praktijk. Hierdoor blijft de leerstof veel beter hangen.

Tijdens deze Agile workshop zijn er twee trainers aanwezig. Zij zorgen voor veel afwisseling. Dat houdt de energie hoog, maakt leren leuker, zorgt ervoor dat de stof beter beklijft en dat je vrolijk naar huis gaat. Achterover geleund staren naar oneinig veel PowerPoint slides zit er bij ons niet in.

Wat komt er aan bod?

Deze middag staat volledig in het teken om jou te laten ervaren wat Agile en Scrum is en wat het kan betekenen voor jouw organisatie.

Onderdelen Agile workshop

 • Theorie via 4 online modules, deze kun je direct starten
 • Koppeling van de theorie aan de praktijk. Via het simulatiespel ervaar je zelf hoe Agile en Scrum van toegevoegde waarde kunnen zijn voor jouw organisatie
 • Tijdens het simulatiespel worden tussendoor evaluaties gedaan om de theorie nog beter te begrijpen
 • Koppeling naar jouw eigen praktijk en veel praktijkvoorbeelden

Waarom Agile?

De behoefte van de klant is continu in beweging. De wereld verandert snel en daar moeten we dus op inspelen. Alleen op die manier blijf je klantwaarde leveren. Maar wat heb je nodig om aan een continu bewegende klantvraag te voldoen?

Leg de basis met het Agile gedachtegoed en de Scrum manier van werken tijdens de Agile basisopleiding. Het Agile gedachtegoed en het Scrum raamwerk helpen je te begrijpen dat kort-cyclisch werken de waarde levert die jouw klant verwacht. Je levert continu en in kleine stappen waarde op, waardoor je wendbaar genoeg blijft om in te spelen op een veranderende klantbehoefte.

De gratis Agile workshop als onderdeel van de Agile basistraining biedt jou een duidelijk beeld van wat Agile en Scrum werken is. Je leert hoe je direct jouw eerste stappen kunt zetten richting het leveren van meer klantwaarde.

Let op, deze workshop is onderdeel van de gratis Agile en Scrum basisopleiding. Voor het theoretische deel heb je ongeveer een uur nodig en kun je gewoon vanuit jouw locatie online doen. De theorie is 4 leermodules die je leren over het hoe en wat van Agile en Scrum.

Je ervaart Agile en Scrum tijdens de fysieke workshop.

Locatie workshop (simulatiespel)

Deze workshop bieden wij aan in België (centraal Vlaanderen), Nederland (nabij Utrecht) en Incompany. Uiteraard ben je overal van harte welkom! Er valt evenveel te leren, te lachen en te ontdekken.

De live workshop is van 13.00 tot 17.00 uur.

België

Locatie Startdatum Trainingsdag(en)  
Op dit moment geen trainingen gepland Contact
 
Op dit moment geen trainingen gepland

Nederland

De gratis live workshop vindt plaats in Conferentiecentrum in Kaap Doorn (Postweg 9, 3941 KA Doorn). Het ligt centraal in Nederland op de Utrechtse Heuvelrug.

Locatie Startdatum Trainingsdag(en)  
Kaap Doorn wo 19 apr 2023
wo 19 apr
Geen plaats meer
Kaap Doorn wo 07 jun 2023
wo 07 jun
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn vr 15 sep 2023
vr 15 sep
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn vr 10 nov 2023
vr 10 nov
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn wo 20 dec 2023
wo 20 dec
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn
wo 19 apr 2023
wo 19 apr
Nog 0 plaatsen vrij
Geen plaats meer
Kaap Doorn
wo 07 jun 2023
wo 07 jun
Kaap Doorn
vr 15 sep 2023
vr 15 sep
Kaap Doorn
vr 10 nov 2023
vr 10 nov
Kaap Doorn
wo 20 dec 2023
wo 20 dec

De Agile workshop (simulatiespel) is gratis.

De Agile workshop is gratis en is onderdeel van de complete gratis Agile basisopleiding. Je leert online de theorie en in deze workshop leer je deze theorie toepassen in de praktijk.

Onze gratis Agile workshop wordt door deelnemers gemiddeld beoordeeld met een prachtige 9,1 / 10. Lees hieronder waarom zij ons aanbevelen.

Hedda Elstrodt, The PMO Company 05-09-2019
→ Beoordeling 8/10
Als basis zeer nuttig.

Maurice van Oeveren, MRISE 05-09-2019
→ Beoordeling 10/10
Leuke compacte workshop. Goede afwisseling qua trainers. Sterke inhoud in een korte tijd. Leuke invulling om kennis te maken in het werken met Agile, met een goede praktijksimulatie. Ruimte voor vragen en opmerkingen.

Arjan de Kuiper, Alliander 05-09-2019
→ Beoordeling 9/10
Heel beeldend uitgelegd met tekeningen. Leuke en verhelderende sprint oefening.

Gratis deelname

In het kort

 • Ervaar de kracht van Agile en Scrum
 • Gratis deelname
 • Als onderdeel van de gratis basistraining
 • Veel interactie
 • Energieke trainers

Incompany?

Dat kan! Deze training kunnen we op maat maken. Dat doen we op basis van de specifieke doelen en situatie van jullie organisatie.

Gratis Agile basistraining

Deze workshop is onderdeel van de Agile en Scrum basisopleiding. In deze training leer je de theorie in 4 online modules die je vervolgens ervaart in deze workshop.

Hoe werkt het?

 • Je maakt gratis een account aan via onderstaande link
 • Je komt in de online leeromgeving en volgt de vier online modules wanneer het jou uitkomt
 • Je kiest een datum voor de fysieke Agile workshop (simulatiespel)

Liever even overleggen?

Liever even overleggen?

Heb je vragen over de Agile Inspiratiesessie? Of wil je persoonlijk advies?
Anneloes helpt je graag. Bel haar gerust, +32 (0)78 48 23 60 of mail.

info@lcgconsulting.com