In het kort

 • Leren door het te doen
 • Beoordeeld met een 9,1/10
 • In 2 dagen leer je hoe Scrum werkt
 • Internationaal erkende trainer & examen
 • All in prijs van €1.375 (excl. btw)

Basis Scrum training

De Basis Scrum training is een praktische manier om te leren wat Scrum is en hoe het werkt voor Scrum teams. 

In deze interactieve Basis Scrum training (officiële, internationale naam: Applying Professional Scrum) leer je over Scrum door het daadwerkelijk te gebruiken als team. Daarnaast wordt ook ingegaan op de invulling van verantwoordelijkheden en het beste gebruik van de verschillende elementen van het framework. Aan het einde van de training ben je in staat om een gezonde (her)start te maken met professioneel Scrum. Ook krijg je toegang tot het PSM1 Examen van Scrum.org, inclusief herkansing.

Wat levert het me op?

 • Leren hoe Scrum werkt voor Scrum teams
 • Scrum leren door het te doen, direct praktische inzichten krijgen
 • Leren omgaan met veelgemaakte problemen
 • Concrete volgende stappen voor je eigen praktijk
 • Veilige leeromgeving

Of lees verder over de inhoud van de training.

Blended leren

LCG gelooft in de combinatie van offline en online leren, ook wel ‘blended’ genoemd. Scrum.org gelooft niet in examentrainingen. Dat betekent dat de klassikale training vooral praktisch is, en dat van deelnemers verwacht wordt dat zij voor en na de training nog aan de slag gaan om het maximale eruit te halen. Niet enkel voor het examen, maar ook voor de praktijk.

Houd er dus rekening mee dat je naast de trainingsdagen ook tijd vrij maakt om te leren. Voor de eerste training is het bijvoorbeeld belangrijk dat je de Scrum Guide leest. Na de training krijg je advies over verder studiemateriaal en hoe je praktisch aan de slag kunt.

Omdat dit een officiële training van Scrum.org betreft, krijgen deelnemers een gratis herkansing op het PSM1 examen wanneer zij hun eerste poging doen binnen twee weken na afronding training. Dit is onderdeel van het studietraject, je krijgt namelijk ook te zien op welke aandachtsgebieden je goed of minder goed scoorde.

Voor meer informatie over deze training kan je deze datasheet downloaden of meer lezen op de Scrum.org website.

“Ook voor Agile geldt, je leert het meeste door te doen. ”

Wat kun je verwachten?

De training bestaat uit drie sprints, waarin je als team met behulp van Scrum je eigen materiaal over Scrum gaat creëren. Tussen de sprints door, zijn er blokken over de geschiedenis en gebruikscenario’s, de verantwoordelijkheden, de evenementen en de artefacten van het Framework ingebouwd. Aan het einde van dag twee zoomen we in op de volgende stappen die jij in de praktijk zal zetten. We bespreken bijvoorbeeld hoe je ermee kan beginnen, of hoe je je huidige gebruik kan opfrissen.

Het aanvangsniveau van deze training is een professionele of academische bachelor. Hoewel de training zelf in het Nederlands is, is een goede kennis van Engels vereist voor het begeleidende materiaal en het examen.


Meer weten over de inhoud van de training?

Vraag hiervoor geheel vrijblijvend onze gratis brochure aan.


  Internationaal erkende trainer & examen

  Na het succesvol volgen van deze training ontvang je toegang tot het internationaal erkende Professional Scrum Master 1 examen van Scrum.org, inclusief een herkansing. Het PSM1 examen is een toets van je kennis over het Scrum Framework en de toepassing in de praktijk. Als je slaagt voor het examen, krijg je het PSM1-certificaat. Dit certificaat blijft geldig, er zitten geen vernieuwingskosten aan.

  De training wordt gegeven door Wilbert Seele, Professional Scrum Trainer en Course Steward van de Applying Professional Scrum-training. Wilbert is een van de twee Course Stewards die door Scrum.org zijn aangesteld om de trainingen, samen met de wereldwijde trainercommunity, voortdurend te blijven verbeteren. Dat betekent dat je als deelnemer de informatie recht uit de bron krijgt, in de meest ge-update vorm.

  Op dit moment staat er geen Basis Scrum training gepland. Heb je interesse? Neem dan contact met ons op.

  Scrum Master training

  Naast de Basis Scrum training hebben wij ook een Scrum Master training. In de Scrum Master training leer je hoe je aan een voortdurende veranderende klantvraag kunt voldoen.

  Incompany

  Deze training kunnen we ook op maat maken. Dat doen we op basis van de specifieke doelen en situatie van jullie organisatie.

  De Basis Scrum training kost €1.375 per deelnemer (excl. btw)

  Dat is inclusief:

  • Internationaal gecertificeerde training door Scrum.org
  • 2 dagen opleiding
  • Ervaren en wereldwijd erkende trainer met praktijkvoorbeelden uit vele branches
  • Focus op het hele Scrum-team, waar veel andere trainingen zijn toegespitst op subrollen
  • Leren door te doen

  Incompany?

  Dat kan! Deze training kunnen we op maat maken. Dat doen we op basis van de specifieke doelen en situatie van jullie organisatie.

  In het kort

  • Leren door te doen
  • Beoordeeld met een 9,1/10
  • In 2 dagen leren hoe Scrum werkt
  • Internationaal erkende trainer & examen
  • All in prijs van €1.375 (excl. btw)

  Gerelateerde trainingen

  Gerelateerde trainingen

  Gratis brochure?

  Vul je gegevens in en ontvang de gratis brochure direct in je mailbox

   Liever even overleggen?

   Liever even overleggen?

   Heb je vragen over de Lean Green Belt training? Of wil je persoonlijk advies?
   Elke helpt je graag. Bel haar gerust, +32 (0)78 48 23 60 of mail.

   info@lcgconsulting.be