In het kort

 • Combinatie on- en offline leren
 • Start op het door jou gekozen moment
 • Gratis deelname

Gratis Agile en Scrum basisopleiding

De wereld verandert snel en dat vraagt een hoog aanpassingsvermogen van organisaties. Wendbaar zijn, oftewel Agile zijn, wordt steeds belangrijker en hier kan Scrum aan bijdragen. Deze gratis training is een praktische manier om kennis te maken met het Agile gedachtegoed en het Scrum raamwerk.

Deze gratis basistraining doe je volgens het ‘nieuwe leren’: je combineert de flexibiliteit van online leren, met een impactvolle fysieke trainingsmiddag. Dit wordt ook wel ‘blended learning’ genoemd.

In deze interactieve Agile en Scrum basistraining leer je wat Agile is, en waarom je Agile kunt werken. Verder duiken we in het ‘Scrum raamwerk’. Je leert alle ins-en-outs over Scrum en het Scrum team. Je sluit de training vervolgens af met een simulatiespel. Een fysieke workshop van een halve dag, waarbij je middels een simulatiespel de kracht van Scrum ervaart.

Wat kun je verwachten?

 • 4 online learning bitesJe krijgt toegang tot 4 learning bites waarin je alles leert over het hoe en wat van Agile en Scrum. In deze interactieve online lessen leer je een gedegen theoretische basis van waaruit je Agile en Scrum verder kunt ontdekken!
 • Het Scrum simulatiespelLaat je inspireren door het werken met Scrum. Tijdens deze halve dag ervaar je hoe Scrum werkt. Samen met andere deelnemers doe je het Agile simulatiespel. We gaan nog een stukje dieper in op de toepassing in de praktijk. Daarnaast leer je hoe je direct jouw eerste stappen kunt zetten richting meer Agile werken!

Wat levert het je op?

Na deze basisopleiding heb jij:

 • Geleerd wat Agile is en waarom Agile werken wordt ingezet
 • Kennis opgedaan over het Scrum raamwerk
 • Geleerd wat het verschil is tussen Agile en Scrum
 • Niet alleen de theorie geleerd, maar ook de voordelen van het Scrum werken ervaren
 • De eerste stappen richting meer Agile werken geformuleerd

Voor wie is de Agile en Scrum basisopleiding?

De Agile en Scrum basisopleiding is voor iedereen die nieuwsgierig is naar Agile en Scrum en wil ontdekken hoe Agile en Scrum helpen om wendbaar te zijn en effectief klantwaarde te leveren. Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Het niveau van deze training is vergelijkbaar met dat van een (hogere) beroepsopleiding.

Lees verder over de inhoud van de training.

Wat is blended learning?

FAQ

De Agile en Scrum basistraining is voor iedereen die nieuwsgierig is naar Agile en Scrum en wil ontdekken hoe Agile en Scrum helpen om wendbaar te zijn en effectief klantwaarde te leveren. Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Het niveau van deze training is vergelijkbaar met een (hogere) beroepsopleiding.

Er is geen voorkennis nodig voor het volgen van de Agile en Scrum basistraining. Het niveau van deze training is vergelijkbaar met dat van een (hogere) beroepsopleiding.

Er is altijd ruimte voor persoonlijke vragen. Na deze opleiding zijn er ook verschillende mogelijkheden. Je kunt jezelf bijvoorbeeld verder ontwikkelen tot Scrum Master of Product Owner. Ook is er de mogelijkheid om jouw organisatie verder te helpen door bijvoorbeeld Incompany training.

Voor het doornemen van de theorie heb je ongeveer een uur nodig. Het simulatiespel duurt een halve dag.

Dat kan zeker. Je schrijft je los in voor het fysieke simulatiespel. Of en wanneer je hieraan deel wilt nemen, is helemaal aan jou. Let wel, deze organiseren we niet voor niets. Het simulatiespel helpt je enorm om de opgedane theorie in de praktijk te ervaren en daarmee heb je wel de beste leerervaring.

De online lessen volg je zelf. In jouw eigen tempo en op de momenten dat het jou uitkomt. Dit is zonder begeleiding. Het simulatiespel wordt begeleid door onze ervaren Agile experts. De Agile experts en trainers van LCG zijn WO opgeleid en hebben ruime ervaring als Agile consultant. Ze brengen dus veel praktijkvoorbeelden (en anekdotes!) mee.

Na inschrijving krijg je 3 maanden toegang tot de online leeromgeving. In deze 3 maanden kun je in je eigen tempo de leermodules doorlopen. Heb je meer tijd nodig? Laat het ons dan weten via info@lcgconsulting.be. We zorgen er dan voor dat je langer toegang hebt.

Blended leren, vaak ook blended learning genoemd, is een ontwikkelmethode die steeds vaker wordt ingezet in organisaties. Blended leren is een mix van online leren en fysiek onderwijs. Deze ontwikkelmethode combineert traditionele leeractiviteiten met digitale leermogelijkheden. Lees dit artikel waarin we uitgebreid uitleggen wat blended learning is, wat de voordelen ervan zijn en hoe je deze methode succesvol inzet bij verandering in jouw organisatie.

Lees meer over blended leren →

LCG heeft meerdere opleidingen waarbij je het gemak van online leren combineert met de kracht van live een-op-een coaching.

Bekijk hier de mogelijkheden →

Als je zowel de leermodules als het simulatiespel hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat voor deelname.

Klantwaarde

Klantwaarde. Daar draait het om. De behoefte van de klant is continu in beweging. De wereld verandert snel en je komt er niet meer onderuit om daarop in te leren spelen. Alleen op die manier blijf je klantwaarde leveren.

Maar wat heb je nodig om aan een continu bewegende klantvraag te voldoen? Het Agile gedachtegoed en het Scrum raamwerk helpen je te begrijpen dat kort-cyclisch werken de waarde levert die jouw klant verwacht. Continu, in kleine stappen iets opleveren, waardoor je wendbaar genoeg blijft om in te spelen op een veranderende klantbehoefte.

Hoe je dat doet, leer je tijdens de Agile en Scrum basistraining. Het geeft je een duidelijk beeld van wat Agile en Scrum werken is en leert hoe je direct jouw eerste stappen kunt zetten om hiermee aan de slag te gaan.

Opzet van de training

Tijdens deze training combineer je de flexibiliteit van online leren, met een impactvolle fysieke sessie: het simulatiespel.

Het online deel bestaat uit vier learning bites (interactieve online lesblokken). Die doorloop je in je eigen tempo en op het moment dat het jou uitkomt. Iedere learning bite duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Na afronding neem je (ook gratis) deel aan het fysieke simulatiespel.

Tijdens het simulatiespel ervaar je het Scrum werken samen met andere deelnemers. In meerdere sprints ga je als heus Scrum team aan de slag. De theorie die je geleerd hebt in de online modules wordt nu vertaald naar de praktijk. Daarbij gaan we nog een stukje dieper in op de theorie.

Wat komt er aan bod?

De vier leermodules leren je het volgende:

 • Module 1: Waarom Agile?
 • Module 2: Wat is Agile werken?
 • Module 3: Introductie Scrum
 • Module 4: Scrum rollen en onderlinge verhoudingen

Tijdsbesteding

Voor het doornemen van de theorie heb je ongeveer een uur nodig. Het simulatiespel duurt een halve dag.

Start direct met de online modules

De training vindt plaatst via online leermodules en een fysieke sessie van een halve dag.

Met de online modules kun je direct starten.

 • Je maakt een account aan
 • Je komt direct in de online leeromgeving en volgt de vier online modules wanneer het jou uitkomt
 • Je kiest een datum voor de fysieke trainingsmiddag (Agile simulatiespel), deze kun je ook al direct plannen

Inschrijven simulatiespel

Naast de 4 online modules, die voornamelijk de theorie uitleggen, ga je Agile pas echt ervaren in het Agile simulatiespel. Dit is onderdeel van de training.

Hieronder een overzicht met de data en locaties:

Locatie Startdatum Trainingsdag(en)  
Op dit moment geen trainingen gepland Contact
 
Op dit moment geen trainingen gepland

Nederland

Je kunt ook in Nederland deelnemen. Het simulatiespel vindt plaats in Conferentiecentrum in Kaap Doorn (Postweg 9, 3941 KA Doorn). Het ligt centraal in Nederland op de Utrechtse Heuvelrug.

Locatie Startdatum Trainingsdag(en)  
Op dit moment geen trainingen gepland Contact
 
Op dit moment geen trainingen gepland

De Agile en Scrum basistraining bieden wij gratis aan. Een mooie manier om kennis te maken met deze manier van continu verbeteren!

Start direct

Je kunt direct beginnen met deze basisopleiding! De 4 online modules staan voor je klaar.

Hoe werkt het?

 • Je maakt gratis een account aan via onderstaande link
 • Je komt in de online leeromgeving en volgt de vier online lessen wanneer het jou uitkomt
 • Je kiest een datum voor de fysieke trainingsmiddag (Agile simulatiespel)

In het kort

 • Combinatie on- en offline leren
 • Start op het door jou gekozen moment
 • Gratis deelname

Liever even overleggen?

Liever even overleggen?

Heb je vragen over deze Agile en Scrum basisopleiding? Of wil je persoonlijk advies?
Anneloes helpt je graag. Bel haar gerust, +32 (0)78 48 23 60 of mail.

info@lcgconsulting.be