Terug naar alle inspiratie

Leiderschap & Obeya

Leiderschap & Obeya

Wat is een Obeya?

Obeya is een methodiek die wereldwijd steeds meer aandacht krijgt als effectieve manier om de besluitvorming in een organisatie te verbeteren en versnellen. Obeya is gebaseerd op principes die we kennen uit de Lean en Agile filosofie. Obeya is Japans voor ‘grote kamer’. Het is een ruimte waarin de status van de belangrijkste bedrijfsprocessen en grootste verbeterprojecten zichtbaar worden gemaakt en waar de directie en projectleiders elkaar staand ontmoeten om de voortgang te bespreken. Ofwel: een fysieke plek waar visie, doelen, processen en verbeteringen samenkomen. Het wordt wel eens vergeleken met een cockpit, de brug van een schip of een ‘war room’.

Waarom een Obeya?

De Obeya is – mits goed ingericht en geïmplementeerd – een waardevol middel om als top van een bedrijf ervoor te zorgen dat je scherpe doelen snel en zeker haalt. Het gebruik van een Obeya geeft organisaties een enorme slagkracht om sneller en effectiever doelen te halen.

Interesse?

In het najaar van 2023 organiseren we in België een workshop rondom leiderschap en Obeya. Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden? Stuur dan een mail naar info@lcgconsulting.be. Je ontvangt dan als eerste een uitnodiging.

Obeya webinar

Wil je al eerder meer weten over Obeya? Onze Nederlandse collega’s organiseren een gratis webinar ‘De kracht van Obeya’. Meld je hiervoor aan.

Locatie Startdatum Trainingsdag(en)  
Webinar 16-17u do 06 jul 2023
do 06 jul
Inschrijven
Webinar 16-17u do 07 sep 2023
do 07 sep
Inschrijven
Webinar 16-17u
do 06 jul 2023
do 06 jul
Webinar 16-17u
do 07 sep 2023
do 07 sep

Download hier de Obeya training brochure

Vul je gegevens in en ontvang de gratis brochure van de training Obeya Fundamentals direct in je mailbox.


Meer weten?

Kun je niet wachten en heb je nu al een concrete vraag over Obeya bij jouw organisatie? Of heb je een vraag over het toepassen van Lean en/of Agile?

Neem contact op met Anneloes Jeandarme