LCG maakt organisaties klaar voor de toekomst. Dat doen we vanuit verschillende rollen. Onze interim managers nemen leiding en resultaatverantwoordelijkheid bij jouw organisatie. Dat houdt een rol in die meer is dan een interim manager die op jullie winkel past. Het zijn Lean en Agile leiders.

Een interim manager van LCG is meer dan een leidinggevende die het team of de afdeling vlotjes aanstuurt. We starten met wat jouw bedrijf nodig heeft: een goede basis met een stabiel en goed functionerend team. Daarnaast brengen we voortdurend verbeteringen aan. LCG is geworteld in de Lean en Agile filosofie en heeft de afgelopen tien jaar een paar honderd organisaties begeleid. Daarom zijn we in staat om zowel de zaken draaiende te houden als een betekenisvolle impact te hebben op verandertrajecten. Kortom: je afdeling krijgt een ervaren leider met stevige verbetervaardigheden. Voor elk niveau hebben we gedreven interim managers in huis.

Hoe werkt een interim manager?

Onze interim managers hebben ruime ervaring in leiding geven. Zowel in de gewone gang van zaken als in verander-programma’s, Lean-trajecten en Agile transformaties. Door deze praktijkervaring plaatsen we leidinggeven in een ruimer kadet. Dat maakt ons Lean en Agile-leiders. We sluiten aan bij de doelen van het team en zorgen ervoor dat het in staat zal zijn deze te behalen. We hechten waarde aan persoonlijke ontwikkeling en werken met transparante en visuele stuurmiddelen om klant-, medewerker- én operationeel resultaat te verbeteren. We sporen problemen op van bij de oorzaak en bekijken de werkvloer met een systemische bril. In verschillende sectoren boekten we al veel succes met de Agile en Lean-aanpak en we zijn ervan overtuigd dat dit een waardevolle toevoeging kan zijn bij het vervullen van een rol als interim manager.

4 kenmerken van LCG interim

  1. Heeft ruime ervaring in het leidinggeven
  2. Bezit sterke verbetervaardigheden
  3. Hecht belang aan persoonlijke ontwikkeling
  4. Gebruikt transparante en visuele stuurmiddelen

Een Lean en Agile leider dus. En wat nog meer?

We nemen het stokje van je over

Het komt goed. Je kan direct weer ademhalen. Daarna gaan we verder bouwen.

Ook al gaat kwaliteit boven snelheid, op minder dan een maand willen we de best passende persoon bij je inzetten. We gaan voor een vliegende start. Door onze ervaring als consultants kunnen we snel inhoudelijke situaties inschatten en direct resultaten boeken.

Snel de juiste persoon, snel impact

Duidelijke richting voor de toekomst

We zorgen voor richting. Samen met jullie stellen we niet alleen heldere doelen binnen de opdracht, we kijken ook samen met jou als opdrachtgever naar de koers op langere termijn.

Binnen LCG hebben we een schat aan specifieke inhoudelijk expertise. Die kan indien nodig ad hoc worden ingezet. Met één interim manager van LCG haal je de ervaring van 65 collega’s in huis. Van de ontwikkeling van een managementteam tot de groei van hele ondernemingen. We bouwen en versterken organisaties om ze voor te bereiden op de toekomst.

Expertise binnen handbereik

We lossen problemen op: een team dat weer in rustig vaarwater komt; een proces waarvan de doorlooptijd verkort of simpelweg kosten die worden bespaard. We passen dus niet alleen ‘op de winkel’ maar realiseren blijvende verandering. We zetten tijdens een opdracht een verbeterd systeem op dat na ons vertrek betere samenwerkingen garandeert en dat zelfstandig verder kan worden verbeterd.

Jouw vraag of probleem verkennen?

Neem contact met ons op, of lees meer over onze Lean & Agile leiders, zoals Marleen van Beekhoff, Stefan Zielhuis, Martine Oegema of Elke Vangeel.


Over de auteurs

Ik werk graag projectmatig en doelgericht met de Lean en Agile-filosofie in mijn achterhoofd en kijk met een systemische blik naar een vraagstuk.

profiel Eva de Waard

Ik geef mensen het vertrouwen om uit hun comfortzone te treden en te leren wat werkt. Ik bereik dit door rust uit te stralen en mensen met humor en ontspanning te inspireren.

profiel Stefan Zielhuis