In het kort

 • Veel interactie, altijd 2 trainers
 • Beoordeeld met een 9,1/10
 • In 5 dagen Lean expert
 • Internationaal geaccrediteerd certificaat
 • All-in-prijs €2.900 (excl. btw)

Lean Green Belt training

Lean expert worden? Na deze vijfdaagse training kun je direct aan de slag!

Deze Lean Green Belt training biedt een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte instrumenten en technieken van Lean. Daarnaast staan we ook stil bij de vaardigheden die je nodig hebt om ze succesvol toe te passen. Zo leer je hoe je een organisatie kunt begeleiden naar constante verbetering met behulp van Lean. Kortom, je bent er na afronding helemaal klaar voor om als Lean expert aan de slag te gaan. Ook je eerste resultaten heb je al tijdens de Green Belt training behaald.

Wat levert het me op?

 • Ontwikkel jezelf als Lean veranderaar, gids, projectleider of trainer
 • Krijg inzicht in je persoonlijke effectiviteit
 • Vertaal de Lean theorie direct naar een concreet plan voor jouw organisatie
 • Behaal concrete resultaten tijdens de opleiding door praktijkdagen
 • Leer in een veilige, plezierige setting

Of lees verder over de inhoud van de training.

Sfeerimpressie

Blended leren

LCG gelooft in de combinatie van offline én online leren, ook wel ‘blended’ leren genoemd. Onze offline trainingen vormen de kern. Je haalt bovendien nog meer uit je trainingsdagen als je je goed voorbereidt. Dat betekent dat er ook wat huiswerk bij komt kijken. Houd er dus rekening mee dat je naast je trainingsdagen ook tijd moet inplannen om te leren. Voor de eerste trainingsdag bijvoorbeeld, is het belangrijk dat je ter voorbereiding een aantal online ‘Learning Bites’ bekijkt. Tussen de trainingsblokken door, buig je je over praktijkopdrachten. Reken op zo’n 1,5 dag voor het afwerken van alle opdrachten. Na de training is het natuurlijk belangrijk om bezig te blijven met wat je geleerd hebt. Daarom houd je tot een jaar na de start van je training toegang tot alle gedeelde kennis via ons online platform ‘Connector’.

Daarnaast gaan we een langetermijnrelatie met je aan. Na je opleiding blijven we je coachen en ondersteunen in je rol als Lean expert.

“ Er wordt vaak veel gepraat, maar te weinig gecommuniceerd binnen bedrijven.”

Wat kun je verwachten?

De Lean Green Belt training duurt vijf dagen die telkens starten om 9.00 en eindigen om 17.00 uur. Wij geven de Lean Green Belt training altijd met twee trainers. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring om met je te delen én een extra portie plezier. De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers.

Bij deze training horen een paar praktijkopdrachten, om zo de theorie direct in praktijk toe te passen. Dit is ook een mooie kans om aan elkaar feedback te geven. Zo is er in de training veel ruimte om praktijkervaringen uit te wisselen en dus om van én met elkaar te leren.


Benieuwd naar de volledige planning?

Vraag hiervoor geheel vrijblijvend onze gratis brochure aan.


  Opzet Green Belt training

  Wij starten deze vijfdaagse Lean training met een simulatiespel, waarbij je de Lean principes zelf gaat ondervinden. Hierna focussen we ons tijdens de eerste drie dagen op de belangrijkste theorie én behandelen we meerdere instrumenten en technieken, zodat je er vervolgens zelf mee aan de slag kunt. Wij zien deze training als een kennismaking, waarbij we je van alles wat laten proeven. We maken gebruik van leuke en verschillende werkvormen.

  De laatste twee dagen zoomen we in op individueel niveau. Hoe word jij succesvol als Lean Green Belt? Hoe kun je op verschillende manieren mensen meekrijgen in een verandering? Hoe start je eigenlijk een Lean traject?

  Het aanvangsniveau van deze cursus is een professionele of academische bachelor.

  De training vindt plaats in ondernemerscentrum Coffice, te Mechelen (IJzerenleen 33, 2800 Mechelen), centraal gelegen in Vlaanderen. Een trainingsdag start om 09:00 uur en duurt tot 17:00 uur.

  Digitale training

  We geven deze training nog steeds digitaal. Live in onze virtual classroom. Samen met onze trainers, maar wel op afstand. Met evenveel humor, interactie en praktijkvoorbeelden.

  Omdat het online volgen van een training qua concentratie meer van je vraagt dan een fysieke training, hebben we de trainingsdagen opgedeeld in dagen van 09.30 tot 15.00 uur.

  Locatie Startdatum Trainingsdag(en)  
  Mechelen do 27 jan 2022
  do 27 jan
  do 17 feb + vr 18 feb
  do 17 mrt + vr 18 mrt
  Inschrijven
  Digitale training wo 02 feb 2022
  wo 02 feb + do 03 feb + wo 16 feb + do 17 feb + wo 09 mrt + do 10 mrt + wo 23 mrt + do 24 mrt
  Inschrijven
  Antwerpen ma 09 mei 2022
  ma 09 mei
  ma 30 mei + di 31 mei
  ma 20 jun + di 21 jun
  Inschrijven
  Mechelen
  do 27 jan 2022
  do 27 jan
  do 17 feb + vr 18 feb
  do 17 mrt + vr 18 mrt
  Digitale training
  wo 02 feb 2022
  wo 02 feb + do 03 feb + wo 16 feb + do 17 feb + wo 09 mrt + do 10 mrt + wo 23 mrt + do 24 mrt
  Antwerpen
  ma 09 mei 2022
  ma 09 mei
  ma 30 mei + di 31 mei
  ma 20 jun + di 21 jun

  Maximale groepsgrootte is 16 personen.

  Onze Lean Green Belt training kost €2.900 per deelnemer (excl. btw).

  Arrangementen

  Volg je deze training in Nederland, dan is het mogelijk om een of meerdere overnachtingen (€96 per nacht excl. btw) en/of diners (€43 per diner, incl. twee drankjes, excl. btw) bij te boeken. Bij het aanmelden kun je per trainingsdag aangeven of je hier gebruik van wilt maken. Geboekte arrangementen kunnen tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de training geannuleerd worden. Daarna zijn er kosten aan verbonden.

  Onze Lean Green Belt training wordt door de deelnemers gemiddeld beoordeeld met een prachtige 9,1 / 10. Lees hieronder waarom zij ons aanbevelen.


  Nathalie, manager bij een financiële instelling

  “De opleiding was fun, leerrijk, down to earth, praktijkgericht en afwisselend. De toolbox van Lean zit vol met waardevolle methodieken om stap voor stap te werken aan duurzame verandering. Niet alleen, maar juist mét je team(s). LCG slaagt erin om deze Lean mindset op een creatieve, leuke en gestructureerde manier door te geven. En er ook nog eens voor te zorgen dat je met kleine stappen snel resultaat ziet. Dat motiveert. Inspirerend!”


  Lex van den Elsen, Toyota

  “Lean tools trainen kan elk trainingsbureau. Deze instrumenten worden pas echt van duurzame waarde als je de dieperliggende cultuur van Toyota begrijpt. In Nederland is er geen enkele organisatie die zo dicht tegen de cultuur van Toyota aanzit als LCG. Dat maakt de trainingen van LCG echt uniek.”

  Gratis brochure?

  Vul je gegevens in en ontvang de gratis brochure over deze training direct in je mailbox

   Incompany?

   Dat kan! Deze training kunnen we op maat maken. Dat doen we op basis van de specifieke doelen en situatie van jullie organisatie.

   In het kort

   • Veel interactie, altijd 2 trainers
   • Beoordeeld met een 9,1/10
   • In 5 dagen Lean expert
   • Internationaal geaccrediteerd certificaat
   • All in prijs €2.900 (excl. btw)

   Gerelateerde trainingen

   Gerelateerde trainingen

   Liever even overleggen?

   Liever even overleggen?

   Heb je vragen over de Lean Green Belt training? Of wil je persoonlijk advies?
   Elke helpt je graag. Bel haar gerust, +32 (0)78 48 23 60 of mail.

   info@lcgconsulting.be