In het kort

 • Incl. Black Belt examen
 • Beoordeeld met een 9,1/10
 • In 9 dagen Lean professional
 • Internationaal erkend certificaat
 • All in prijs €6.650 (excl. btw)

Lean Black Belt Compleet

Behaal je Lean Green Belt én je Black Belt meteen na elkaar.

Jij wil het beste van het beste als het gaat om voortdurend verbeteren. Je wil de verdieping om als Lean professional aan de slag te kunnen gaan en volledig zelfstandig een verbetertraject te leiden.

De Lean Black Belt Compleet is een volledig traject dat je opleidt tot zelfstandig Lean professional. Je begint met een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte instrumenten en technieken van Lean en leert deze ook toe te passen (Lean Green Belt). Daarna leren we je door middel van theorie en coaching hoe je een organisatie kan leiden/begeleiden naar voortdurende verbetering.

Heb jij je Green Belt al?

Dan stroom je in vanaf dag zes.

Informatie Lean Black Belt opleiding voor instromers

Wat mag je verwachten?

 • 9 opleidingssdagenJe gaat de eerste vijf dagen aan de slag met de belangrijkste theorie van het Lean gedachtegoed. Deze ga je toepassen op verschillende cases in jouw eigen organisatie. Zo kan je veilig leren, met vallen en opstaan, en helpen we je om direct impact te hebben in je werkomgeving. 
  Tijdens het tweede deel van de opleiding, ga je je verder verdiepen in de theorie van het Lean gedachtegoed dat je kent van de Green Belt. Dit is nodig om jouw verandervaardigheden te ontwikkelen. We passen dit direct toe op jouw situatie en verbetertraject.  
 • 3 praktijkopdrachtenOm de theorie onder de knie te krijgen, geven we je diverse praktijkopdrachten mee waaraan je werkt tussen de opleidingsdagen door. 
 • 1 verbetertrajectTijdens het tweede deel van de opleiding werk je aan je eigen verbetertraject. Dit is de rode draad tijdens het examentraject. We werken eraan om zowel jouw A3 als het traject zelf Black Belt-waardig te maken.
 • 8-16 leergenoten Een groep mensen heeft meer ervaringen om te delen dan een persoon alleen. Daarom stimuleren de trainers je groep om met én van elkaar te leren. We delen successen, spreken over wat we hebben geleerd en refelcteren samen.
 • 2 ervaren trainers De Lean Black Belt-opleiding wordt altijd gegeven door twee trainers. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaringen om te delen én dubbel zoveel plezier.
 • 1 internationaal erkend certificaat Het examen bestaat uit een theoretisch en een praktisch luik. Je haalt hiermee het officieel LCS certificaat (level 2a)! Je kiest zelf een geschikte examendatum.

Wat levert het me op?

Na deze opleiding heb je als zelfstandig Lean expert:

 • jezelf ontwikkeld tot impactvolle veranderaar met volledige verantwoordelijkheid
 • je persoonlijke effectiviteit verbeterd op gebied van kennis én gedrag
 • mooie resultaten behaald met je eigen verbetertraject
 • je verdiept in de Lean-theorie om deze nog beter te kunnen begrijpen en toepassen
 • internationale erkenning van jouw Lean vaardigheden
 • met heel veel plezier geleerd in een veilige, inspirerende omgeving
 • je klaargestoomd om als Lean professional zelfstandig aan de slag te gaan

Of lees verder over de inhoud van de opleiding.

Voor wie is de Lean Black Belt opleiding?

De Lean Black Belt opleiding van LCG is geschikt voor iedereen die zich wil opleiden tot zelfstandig Lean professional. Je wilt de cultuur van voortdurend verbeteren volledig begrijpen en deze ook kunnen toepassen binnen je organisatie.

Voor het examen moet je een verbetertraject leiden. Dit verbetertraject is de rode draad tijdens het tweede deel van de opleiding en jouw examenstuk.

Na het behalen van je Black Belt ben je in staat om zelfstandig een verbetertraject te begeleiden. Natuurlijk word je beter naarmate je meer praktijkervaring opdoet. Dit traject stelt je dan ook in staat dit succesvol te doen en impact te hebben op je organisatie.

Certificaat Lean Black Belt

LCG is geaccrediteerd voor het Lean Competency System (LCS): een internationaal kwaliteitskeurmerk voor opleidingen op het gebied van voortdurende verbetering. Wij mogen hierdoor internationaal erkende certificaten uitgeven aan de deelnemers van onze opleidingen. Hiervoor gelden de volgende eisen:

 • Je hebt de Black Belt-opleiding volledig gevolgd (je mag 1 dagdeel missen)
 • Je behaalt zowel het theorie- als praktijkexamen (dit examen t.w.v. €970 is bij onze opleiding inbegrepen)
 • Je voert zelfstandig een verbetertraject uit

Na het succesvol afronden van de Lean Black Belt opleiding van LCG ontvang je een volwaardig LCS Black Belt certificaat.

De Black Belt opleiding gaat écht de verdieping in.

FAQ

De Black Belt opleiding van LCG is geschikt voor iedereen die zich wil ontwikkelen tot Lean professional en zelfstandig een verbetertraject wil leiden.

Het traject in een rustiger tempo? Start dan met de Green Belt opleiding of Leergang Leiderschap & Lean.

Onze trainers wisselen denken en doen voortdurend af. Na een blokje theorie ga je met de andere deelnemers aan de slag met oefeningen. Daar zitten ook rollenspellen bij want zo leer je het snelst! De rode draad tijdens deze training is jouw verbetertraject.

Tijdens de trainingsdagen is er altijd ruimte voor persoonlijke vragen. Na de training zijn er ook verschillende mogelijkheden. Je kunt jezelf verder ontwikkelen tot Master Black Belt of in jouw verbetertraject begeleiding krijgen van een van onze Lean experts. Ook is er de mogelijkheid om jouw organisatie verder te helpen met bijvoorbeeld een Incompany training.

Er is geen voorkennis nodig voor het volgen van de Lean Green Belt training. Het niveau van deze training is vergelijkbaar met het opleidingsniveau van een professionele bachelor.

Alle trainingen van LCG worden door twee trainers gegeven. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring om te delen én dubbel zoveel plezier. De Lean trainers van LCG zijn universitair opgeleid en hebben ook ruime ervaring als Lean consultant. Ze brengen dus veel praktijkvoorbeelden (en anekdotes!) mee.

Ja, na het succesvol afronden van de Lean Black Belt opleiding van LCG ontvang je een volwaardig LCS Black Belt certificaat. LCG is namelijk geaccrediteerd voor het Lean Competency System (LCS), een internationaal kwaliteitskeurmerk voor trainingen op het gebied van continu verbeteren.

Bij LCG houden we niet van verplichtingen. Je bent dus vrij om te kiezen of je wilt deelnemen aan het examen. Twijfel je hierover? Bespreek het zeker even met een van de trainers.

Tot 20 dagen voor de opleiding kun je nog kosteloos annuleren of wijzigen. Daarna worden er kosten in rekening gebracht.

Hotelovernachting bijboeken of annuleren? Dat kan kosteloos nog tot 2 weken voor aanvang van de opleiding. 

Bekijk hier onze algemene voorwaarden.

Opzet van de opleiding

De opleiding is opgebouwd uit 9 trainingsdagen, verdeeld over 5 blokken. Alleen het tweede blok bestaat uit 1 trainingsdag, de overige blokken zijn 2 opeenvolgende trainingsdagen. Tussen de blokken zit voldoende ruimte, zodat je de gelegenheid hebt om te experimenteren en het geleerde te koppelen aan je verbetertraject.

Onze twee trainers zorgen voor veel afwisseling. Dat houdt de energie hoog, maakt leren leuker, zorgt ervoor dat de stof beter blijft hangen en zo ga je ook weer vrolijk naar huis. Passief staren naar een PowerPoint zit er bij ons niet in!

Wat komt er aan bod?

Het Lean Black Belt Compleet programma ziet er in hoofdlijnen uit als volgt (dag 1 t/m 5 is het traject tot Green Belt, daarna gaan we verdiepen met jouw verbetertraject).

Dag 1 en 2: Ervaar de kracht van Lean

 • We starten met een simulatiespel waarin we je uitdagen om de vijf principes van Lean in een gesimuleerd proces toe te passen
 • We leren het 1e Lean principe klantwaarde op verschillende manieren inzichtelijk maken en oefenen onder andere met het KANO-model
 • We bespreken het 2e Lean principe waardestroom en waardestroomanalyse (of Value Stream Mapping) en doen een rollenspel om jouw stakeholders te leren over de schutting te kijken
 • We bespreken het inrichten van het ideale en toekomstige proces voor klantwaarde, waarbij we de 8 verspillingen inzichtelijk maken
 • We lichten alle instrumenten toe in de 6 stappen van de verbetermethodiek en oefenen we met onder andere Kaizen, A3 en het werken in sprints
 • We delen de eerste praktijkopdracht waarmee je in jouw organisatie aan de slag gaat

Dag 3: Alles wat je nodig hebt voor ‘voortdurend verbeteren’

 • We trappen af met een intervisie op de eerste praktijkopdracht en reflecteren daarbij op houding en gedrag
 • We ervaren de kracht van visueel management en leren een structuur inrichten die prestaties en inzet van capaciteit inzichtelijk maakt. Ook gaan we aan de slag met het opstellen van KPI’s en het oefenen met de dagstart.
 • We leren over Genchi Genbutsu, oftewel het werkvloeren, een van de belangrijke elementen van Lean houding en gedrag
 • We zoomen in op standaardisatie als basis voor continu verbeteren en oefenen met de 5S-methodiek voor het inrichten van een efficiënte werkomgeving
 • We delen de tweede praktijkopdracht waarmee je in jouw organisatie aan de slag gaat

Dag 4 en dag 5: Verdieping op de veranderkundige kant van Lean

 • We duiken in op de 3e en 4e Lean principes Flow en Pull, met bijbehorende instrumenten als takttijd, Kanban, vraaganalyse, capaciteitsmanagement en totale team effectiviteit. Ook doen we een tweede simulatiespel om de kracht van Flow en Pull te ervaren
 • We leren over Hoshin Kanri, oftewel Policy Deployment. We vertalen visie en doelen naar alle functies in de organisatie, onder andere aan de hand van de Circle of Lean
 • We oefenen met presenteren van de praktijkopdrachten om beter te worden in het meenemen van collega’s in verandertrajecten. Ook doen we Catchball, een vorm van ‘speeddaten’ met elkaar om feedback op te halen over de eigen A3-opdracht
 • We zoomen in op standaardisatie als basis voor continu verbeteren en oefenen met de 5S-methodiek voor het inrichten van een efficiënte werkomgeving.
 • We doen leren over de 8 rollen van de Lean expert en doen een self-assessment die we daarna bespreken
 • We gaan aan de slag met Kata, een beproefde coachingmethode. Deze methode is wat Toyota zo succesvol heeft gemaakt. We gaan zelf ervaren wat de voordelen van experimenteren zijn door een internationaal experiment te doen
 • Tijd voor het tussentijds examen van 30 minuten. Na succesvolle afronding ontvang je alvast het officiële LCS Lean Green Belt certificaat

Na opleidingsdag 5 gaan we aan de slag met jouw verbetertraject. We bespreken je leerdoelen en je verwachtingen en bekijken hoe jouw verbetertraject eruit ziet.

Waar moet jouw verbetertraject aan voldoen?

 • Jouw traject heeft een duidelijke impact op minstens één belangrijk proces binnen de organisatie, bijvoorbeeld: verhoging klanttevredenheid met 30%, verhoging medewerkerstevredenheid met 20%, verlaging van de kosten met 30% of verkorting doorlooptijd met 30%
 • Het is mogelijk om de huidige en gewenste situatie feitelijk en meetbaar te maken. Het is mogelijk dat je voor de start van je traject nog niet precies weet hoe je de impact zichtbaar kan maken. Hierbij helpen wij je tijdens de intake.
 • Je speelt een belangrijke en zelfstandige rol in het traject. Je bent projectmanager van het verbetertraject of sensei van de projectmanager. Belangrijk is dat jij verantwoordelijk bent voor de keuzes die worden gemaakt in het (deel)traject.
 • De klant bevestigt de bereikte resultaten in jouw klantbeoordelingsformulier.

Dag 6 en 7: Lean ervaren en verdieping zoeken

 • We verdiepen ons in de visie van jouw organisatie: het grote waarom
 • We analyseren wat de drijfveren van jouw organisatie zijn
 • We scherpen de zingeving van jouw verbetertraject aan. We bespreken de X-matrix of Hosin Kanri als belangrijk instrument.
 • We gebruiken verbaal vakmanschap om jouw invloed als veranderaar te vergroten
 • Met een pitch over je verbetertraject oefen je je verbale skills en leer je de andere deelnemers beter kennen
 • We verdiepen je kennis over KPI’s, je zal zien dat deze je kunnen helpen, maar ook enorm in de weg kunnen staan om je doelen te bereiken
 • We leren je analysetechnieken aan, uiteraard pakken we hier jouw eigen A3 erbij om de analyse weer verder te verbeteren
 • We halen lessen uit het improvisatietheater, dit is niet alleen leuk en goed voor de energie, maar heeft ook belangrijke lessen voor het werk van jou als Lean expert
 • We eindigen het eerste blok met de herhaling van de Kata theorie en het vormen van buddies

Dag 8 en 9: Op weg naar effectieve implementatie

 • Om jouw verbetertraject succesvol te laten zijn, is het niet voldoende Lean tools toe te passen, je moet ook belangrijke spelers betrekken. We bespreken daarom Nemawashi en stakeholdermanagement
 • We leren je ongeschikte patronen te herkennen en te doorbreken
 • Je leert hoe je succesvolle workshops ontwerpt
 • We maken kennis met slimme Agile technieken die ons kunnen helpen in de implementatiefase van verbetertrajecten
 • De laatste opleidingsdag stert met het Lean Black Belt theorie-examen, dat duurt 60 minuten
 • Tenslotte geven we je nog mee hoe je organisaties kunt sturen met een Obeya, je leert er zelf een maken voor jouw organisatie

Black Belt examen

Het theoretische examen (schriftelijk, duur 1 uur) doe je tijdens de opleiding. Het praktijkexamen (mondeling, duur 1 uur) gaat over jouw verbetertraject. Je bepaalt zelf wanneer je dit examen aflegt.

Daarnaast gaan we een langetermijnrelatie met je aan. Na je opleiding blijven we je coachen en ondersteunen in je rol als Lean expert.

Wil je meer details over de opleiding?

Vul je gegevens in en ontvang gratis de Black Belt brochure direct in je mailbox.

Locatie

Deze opleiding bieden wij aan in Nederland (nabij Utrecht), België (centraal Vlaanderen) en Incompany. Uiteraard ben je welkom op iedere locatie! Je leert, lacht en ontdekt er even veel. We bieden ook arrangementen aan met overnachting om de opleiding nog aangenamer te maken.

Een opleidingsdag start om 09:00 uur en loopt tot 17:00 uur. Maximale groepsgrootte is 16 personen.

België

Locatie Startdatum Trainingsdag(en)  
Op dit moment geen trainingen gepland Contact
 
Op dit moment geen trainingen gepland

Nederland

Conferentiecentrum in Kaap Doorn (Postweg 9, 3941 KA Doorn) ligt centraal in Nederland op de Utrechtse Heuvelrug.

Locatie Startdatum Trainingsdag(en)  
Kaap Doorn do 05 okt 2023
do 05 okt + vr 06 okt
do 02 nov
do 23 nov + vr 24 nov
ma 03 jun 2024 + di 04 jun 2024
ma 01 jul 2024 + di 02 jul 2024
Inschrijven Neem een optie
Nog één plaats vrij
Kaap Doorn ma 30 okt 2023
ma 30 okt + di 31 okt
ma 20 nov
ma 11 dec + di 12 dec
ma 03 jun 2024 + di 04 jun 2024
ma 01 jul 2024 + di 02 jul 2024
Inschrijven Neem een optie
Nog één plaats vrij
Kaap Doorn wo 15 nov 2023
wo 15 nov + do 16 nov
do 14 dec
wo 17 jan 2024 + do 18 jan 2024
ma 03 jun 2024 + di 04 jun 2024
ma 01 jul 2024 + di 02 jul 2024
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn do 18 jan 2024
do 18 jan 2024 + vr 19 jan 2024
do 08 feb 2024
do 07 mrt 2024 + vr 08 mrt 2024
ma 07 okt 2024 + di 08 okt 2024
ma 18 nov 2024 + di 19 nov 2024
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn di 27 feb 2024
di 27 feb 2024 + wo 28 feb 2024
di 19 mrt 2024
di 16 apr 2024 + wo 17 apr 2024
ma 07 okt 2024 + di 08 okt 2024
ma 18 nov 2024 + di 19 nov 2024
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn wo 03 apr 2024
wo 03 apr 2024 + do 04 apr 2024
do 25 apr 2024
wo 22 mei 2024 + do 23 mei 2024
ma 07 okt 2024 + di 08 okt 2024
ma 18 nov 2024 + di 19 nov 2024
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn wo 15 mei 2024
wo 15 mei 2024 + do 16 mei 2024
do 13 jun 2024
wo 03 jul 2024 + do 04 jul 2024
ma 03 feb 2025 + di 04 feb 2025
ma 17 mrt 2025 + di 18 mrt 2025
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn do 30 mei 2024
do 30 mei 2024 + vr 31 mei 2024
do 20 jun 2024
do 11 jul 2024 + vr 12 jul 2024
ma 03 feb 2025 + di 04 feb 2025
ma 17 mrt 2025 + di 18 mrt 2025
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn wo 04 sep 2024
wo 04 sep 2024 + do 05 sep 2024
do 26 sep 2024
wo 16 okt 2024 + do 17 okt 2024
ma 26 mei 2025 + di 27 mei 2025
ma 30 jun 2025 + di 01 jul 2025
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn di 24 sep 2024
di 24 sep 2024 + wo 25 sep 2024
di 15 okt 2024
di 12 nov 2024 + wo 13 nov 2024
ma 26 mei 2025 + di 27 mei 2025
ma 30 jun 2025 + di 01 jul 2025
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn
do 05 okt 2023
do 05 okt + vr 06 okt
do 02 nov
do 23 nov + vr 24 nov
ma 03 jun 2024 + di 04 jun 2024
ma 01 jul 2024 + di 02 jul 2024
Nog één plaats vrij
Kaap Doorn
ma 30 okt 2023
ma 30 okt + di 31 okt
ma 20 nov
ma 11 dec + di 12 dec
ma 03 jun 2024 + di 04 jun 2024
ma 01 jul 2024 + di 02 jul 2024
Nog één plaats vrij
Kaap Doorn
wo 15 nov 2023
wo 15 nov + do 16 nov
do 14 dec
wo 17 jan 2024 + do 18 jan 2024
ma 03 jun 2024 + di 04 jun 2024
ma 01 jul 2024 + di 02 jul 2024
Kaap Doorn
do 18 jan 2024
do 18 jan 2024 + vr 19 jan 2024
do 08 feb 2024
do 07 mrt 2024 + vr 08 mrt 2024
ma 07 okt 2024 + di 08 okt 2024
ma 18 nov 2024 + di 19 nov 2024
Kaap Doorn
di 27 feb 2024
di 27 feb 2024 + wo 28 feb 2024
di 19 mrt 2024
di 16 apr 2024 + wo 17 apr 2024
ma 07 okt 2024 + di 08 okt 2024
ma 18 nov 2024 + di 19 nov 2024
Kaap Doorn
wo 03 apr 2024
wo 03 apr 2024 + do 04 apr 2024
do 25 apr 2024
wo 22 mei 2024 + do 23 mei 2024
ma 07 okt 2024 + di 08 okt 2024
ma 18 nov 2024 + di 19 nov 2024
Kaap Doorn
wo 15 mei 2024
wo 15 mei 2024 + do 16 mei 2024
do 13 jun 2024
wo 03 jul 2024 + do 04 jul 2024
ma 03 feb 2025 + di 04 feb 2025
ma 17 mrt 2025 + di 18 mrt 2025
Kaap Doorn
do 30 mei 2024
do 30 mei 2024 + vr 31 mei 2024
do 20 jun 2024
do 11 jul 2024 + vr 12 jul 2024
ma 03 feb 2025 + di 04 feb 2025
ma 17 mrt 2025 + di 18 mrt 2025
Kaap Doorn
wo 04 sep 2024
wo 04 sep 2024 + do 05 sep 2024
do 26 sep 2024
wo 16 okt 2024 + do 17 okt 2024
ma 26 mei 2025 + di 27 mei 2025
ma 30 jun 2025 + di 01 jul 2025
Kaap Doorn
di 24 sep 2024
di 24 sep 2024 + wo 25 sep 2024
di 15 okt 2024
di 12 nov 2024 + wo 13 nov 2024
ma 26 mei 2025 + di 27 mei 2025
ma 30 jun 2025 + di 01 jul 2025

Examendata

Locatie Startdatum Trainingsdag(en)  
Kaap Doorn wo 01 nov 2023
wo 01 nov
Inschrijven
Nog 3 plaatsen vrij
Kaap Doorn do 21 dec 2023
do 21 dec
Inschrijven
Nog 4 plaatsen vrij
Kaap Doorn ma 05 feb 2024
ma 05 feb 2024
Inschrijven
Nog 4 plaatsen vrij
Kaap Doorn wo 27 mrt 2024
wo 27 mrt 2024
Inschrijven
Nog 4 plaatsen vrij
Kaap Doorn vr 24 mei 2024
vr 24 mei 2024
Inschrijven
Nog 4 plaatsen vrij
Kaap Doorn vr 05 jul 2024
vr 05 jul 2024
Inschrijven
Nog 4 plaatsen vrij
Kaap Doorn vr 27 sep 2024
vr 27 sep 2024
Inschrijven
Nog 4 plaatsen vrij
Kaap Doorn
wo 01 nov 2023
wo 01 nov
Nog 3 plaatsen vrij
Kaap Doorn
do 21 dec 2023
do 21 dec
Nog 4 plaatsen vrij
Kaap Doorn
ma 05 feb 2024
ma 05 feb 2024
Nog 4 plaatsen vrij
Kaap Doorn
wo 27 mrt 2024
wo 27 mrt 2024
Nog 4 plaatsen vrij
Kaap Doorn
vr 24 mei 2024
vr 24 mei 2024
Nog 4 plaatsen vrij
Kaap Doorn
vr 05 jul 2024
vr 05 jul 2024
Nog 4 plaatsen vrij
Kaap Doorn
vr 27 sep 2024
vr 27 sep 2024
Nog 4 plaatsen vrij

Het tarief van de Lean Black Belt Compleet bedraagt €6.650 (excl. btw) per deelnemer. Dat is inclusief:

 • Black Belt examen (t.w.v. €1.030)
 • Leskosten & -materiaal;
 • Meerdere praktijkopdrachten;
 • Intensieve begeleiding bij jouw verbetertraject;
 • Toegang tot het digitaal leerplatform Connector;
 • Internationaal geaccrediteerd certificaat van LCS;
 • Lunch, koffie, thee en versnaperingen tijdens opleidingsdagen.

Maak gebruik van de kmo-portefeuille

Deze opleiding valt onder de kmo-portefeuille. Dit is een financiële steunmaatregel voor ondernemers bij de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Zoals deze opleiding.

Meer informatie over voorwaarden en het aanvragen >

Kata coaching

Wil je je leerproces tijdens je opleidingsperiode verder versnellen? Kies dan voor persoonlijke Kata coaching door een ervaren Lean expert van LCG. De meerprijs hiervoor is €925 voor acht gesprekken. Deze vinden plaats buiten de opleidingtijden, op momenten dat het jou uitkomt. Zo zorg je voor voortgang en resultaten tijdens je gehele opleidingsperiode en optimaliseer je je eigen opleidingservaring. Bij je inschrijving kun je gemakkelijk deze optie aanvinken.

Tijdens jouw Black Belt-traject ga je aan de slag met een verbeterproject (weergegeven met een A3). Bij het praktijkexamen staat jouw A3 centraal. Verbeteren doe je echter nooit in een keer. Als je een berg beklimt, sta je ook niet in één keer op de top. Je gaat stap voor stap naar boven, met vallen en opstaan. Hoe kleiner de stappen hoe makkelijker. Kata coaching draagt hieraan bij door het zetten van kleine stappen onder begeleiding van een ervaren coach.

BTW

Door onze CRKBO vrijstelling kunnen wij onze opleidingen BTW-vrij factureren. Dat is aantrekkelijk voor particulieren en voor instanties die geen BTW kunnen terugvorderen. Bij je inschrijving kan je gemakkelijk deze optie aanvinken. Om de kosten van onze kant hiervoor te dekken, hanteren wij een opslag van 5% op het tarief van de opleiding.

Arrangementen

Volg je deze training in Nederland, dan is het mogelijk om een of meerdere overnachtingen (€99,50 per nacht excl. btw) en/of diners (€46,75 per diner, incl. twee drankjes, excl. btw) bij te boeken. Bij het aanmelden kun je per opleidingsdag aangeven of je hier gebruik van wilt maken. Geboekte arrangementen kunnen tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de training geannuleerd worden. Daarna zijn er kosten aan verbonden.

Onze Lean Black Belt opleiding wordt door deelnemers gemiddeld beoordeeld met een 9,1 / 10. Lees hieronder waarom zij ons aanbevelen.

Brenda Meijer-Braam, Gemeente Amsterdam 14-12-2021
→ Beoordeling 9/10
Prima training, heel veel geleerd. Zeer nuttig voor de praktijk.

Harm Wientjes, DLV Advies 14-12-2021
→ Beoordeling 8/10
Werkvormen en diversiteit goed in balans. Snelheid en kennisdichtheid 1e deel was perfect.

Gratis brochure?

Vul je gegevens in en ontvang de gratis Black Belt brochure over deze opleiding direct in je mailbox

Incompany?

Dat kan! Deze opleiding kunnen we op maat maken. Dat doen we op basis van de specifieke doelen en situatie van jullie organisatie.

In het kort

 • Incl. Black Belt examen
 • Beoordeeld met een 9,1/10
 • In 9 dagen Lean professional
 • Internationaal erkend certificaat
 • All in prijs €6.650 (excl. btw)

Gerelateerde opleidingen

Gerelateerde opleidingen

Liever even overleggen?

Liever even overleggen?

Heb je vragen over de Lean Black Belt-opleiding? Of wil je persoonlijk advies?
Maartje helpt je graag. Bel haar gerust.

+31 (0)85 0655 392