In het kort

 • Veel interactie, altijd 2 trainers
 • Beoordeeld met een 9,1/10
 • In 7 dagen Lean leider
 • Internationaal geaccrediteerd certificaat
 • All-in prijs van €4.250 (excl. btw)

Leergang Leiderschap & Lean

De Leergang Leiderschap & Lean stoomt managers en directeurs klaar om de rol van Lean leider met succes te vervullen.

Met deze Leergang Leiderschap & Lean krijg je handvatten om jouw organisatie klantgerichter, efficiënter én plezieriger te maken. Je ontwikkelt daarbij de vaardigheden van een Lean leider waardoor je een succesvoller leidinggevende wordt.

Als manager, directeur of leidinggevende begeleid je je teams naar betere resultaten. Je hebt echter te maken met een spanningsveld: enerzijds voel je de druk om betere financiële cijfers te halen maar tegelijkertijd ligt de concurrentie op de loer. Ook de ontevredenheid van je medewerkers neemt intussen toe.

As je denkt dat het anders moet, dan heb je gelijk. En het kan ook anders. Met deze opleiding, die bestaat uit zowel theorie als praktijk, leer je jezelf en je organisatiesysteem beter kennen. Natuurlijk leer je ook hoe je jouw team kan leiden naar een cultuur van voortdurende verbetering, gebaseerd op de Lean filosofie. Je leert de taal van verbeteren en de kneepjes van het vak op gebied van aansturen van verbeterteams.

Wat kun je verwachten?

 • 6 trainingsdagen en 2 avondenJe gaat aan de slag met jouw talenten en hoe je die in de praktijk kan inzetten. Elke deelnemer heeft eigen leerdoelen. De belangrijkste theorie van het Lean-gedachtegoed komt aan bod en je gaat deze toepassen in verschillende cases uit jouw eigen organisatie. Zo kan je veilig leren, met vallen en opstaan, en helpen we je om direct impact te hebben op je werk. 
 • 3 praktijkopdrachtenJe krijgt diverse praktijkopdrachten mee waarmee je tussen de trainingsdagen aan de slag kan gaan. Je boekt dankzij deze praktijkopdrachten, die hun naam dan ook niet hebben gestolen, direct resultaat binnen jouw organisatie.
 • 8-16 leergenoten Een groep heeft meer ervaring dan een persoon alleen. Daarom stimuleren de trainers jou en je groep om met én van elkaar te leren. We delen successen en geleerde lessen en reflecteren samen.
 • 2 ervaren trainers De opleiding Leiderschap & Lean wordt altijd begeleid door twee ervaren trainers. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring én dubbel zoveel plezier.
 • 1 internationaal erkend certificaatAan het eind van de opleiding neem je deel aan het examen en behaal je het officieel LCS certificaat!

Wat levert het je op?

Na deze leergang heb jij als Lean leider:

 • inzicht in je eigen effectiviteit als leider
 • de theorie vertaald naar jouw praktijk
 • een netwerk van Lean leiders
 • de succesfactoren en uitdagingen van het creëren van een cultuur van voortdurend verbeteren geleerd
 • de eerste concrete resultaten al behaald tijdens de leergang
 • met veel plezier geleerd in een veilige, energieke omgeving
 • het internationaal erkende Lean Green Belt certificaat

Of lees verder over de inhoud van de training.

Voor wie is de opleiding Leiderschap & Lean?

De opleiding Leiderschap & Lean van LCG is geschikt voor het hoger management met universitair werk- en denkniveau. Dit zijn leiders met de ambitie om een cultuur van voortdurende verbetering in hun organisatie te implementeren. Ervaring met Lean is een voordeel, maar niet noodzakelijk.

Wil je je meer ontwikkelen als Lean expert, procesmanager of projectleider, dan hebben we de reguliere Lean Green Belt training.

Certifitaat Lean Green Belt

LCG is geaccrediteerd voor het Lean Competency System (LCS), een internationaal kwaliteitskeurmerk voor trainingen op het gebied van voortdurende verbetering. Wij mogen hierdoor internationaal erkende certificaten uitgeven aan deelnemers aan onze trainingen. Hiervoor gelden de volgende eisen:

 • Je hebt de opleiding volledig gevolgd (je mag 1 dagdeel missen)
 • Je behaalt het theorie-examen op de laatste dag van de opleiding (dit examen is in onze opleiding inbegrepen)
 • Je voert Lean praktijkopdrachten uit (ook deze opdrachten zijn in onze opleiding inbegrepen)

Na het succesvol afronden van de Lean Green Belt opleiding van LCG ontvang je een volwaardig LCS Green Belt certificaat.

“Wat een gave opleiding! Heeft mij het licht doen zien.”

FAQ

De opleiding Leiderschap & Lean van LCG is geschikt voor het hoger management met universitair werk- en denkniveau. Dit zijn leiders met de ambitie om een cultuur van voortdurende verbetering in hun organisatie te implementeren. Ervaring met Lean is een voordeel, maar niet noodzakelijk.

De opleiding Leiderschap & Lean verschilt van de reguliere Green Belt opleiding op het gebied van jouw rol als Lean leider. We gaan dieper in op jouw talenten en kwaliteiten aan de hand van een Gallup Strengths Finder rapport. Deze inzichten koppelen we aan de mogelijkheden om ze binnen jouw context kunt inzetten.

Onze trainers wisselen denken & doen voortdurend af. Na een blokje theorie duik je met de andere deelnemers in de oefeningen. Daar zitten ook rollenspellen bij. Zo leer je het snelst!

Tijdens de trainingsdagen is er altijd ruimte voor persoonlijke vragen. Na de training zijn er ook nog verschillende mogelijkheden. Je kunt jezelf verder ontwikkelen tot Lean Black Belt of in jouw verbetertraject begeleiding krijgen van een van onze Lean experts. Ook kan je organisatie verder geholpen worden door bijvoorbeeld het organiseren van een Incompany training.

Er is geen voorkennis nodig voor het volgen van de opleiding Leiderschap & Lean. Ze is gericht op het hoger management met een universitair werk- en denkniveau. Voorkennis van Lean is een voordeel, maar niet noodzakelijk.

Trainingen van LCG worden altijd door twee trainers begeleid. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring én dubbel zoveel plezier. De Lean trainers van LCG zijn hoger opgeleid en hebben ook ruime ervaring als Lean consultant. Ze brengen dus veel praktijkvoorbeelden (en anekdotes!) mee.

Ja, na het succesvol afronden van de opleiding Leiderschap Lean van LCG ontvang je een volwaardig LCS Green Belt certificaat. LCG is namelijk geaccrediteerd voor het Lean Competency System (LCS), een internationaal kwaliteitskeurmerk voor trainingen op het gebied van continu verbeteren.

Bij LCG houden we niet van verplichtingen. Je bent dus vrij om te kiezen of je wilt deelnemen aan het theorie-examen. Twijfel je nog? Bespreek het zeker met een van de trainers.

Tot 20 dagen voor de opleiding kun je nog kosteloos annuleren of wijzigen. Daarna worden er kosten in rekening gebracht.

Hotelovernachting bijboeken of annuleren? Dat kan kosteloos nog tot 2 weken voor aanvang van de opleiding.

Bekijk hier onze algemene voorwaarden.

Opzet van de training

De training is opgebouwd uit drie blokken van twee trainingsdagen en een blok van één trainingsdag. In totaal dus zeven trainingsdagen verdeeld over drie blokken. Dag 1 en dag 5 hebben ook een avondprogramma, inclusief diner en overnachting. Tussen de blokken zit ongeveer drie weken, zodat je de gelegenheid krijgt om in je praktijkopdracht te experimenteren met dat wat je geleerd hebt.

Onze twee ervaren trainers zorgen op elke trainingsdag voor veel afwisseling. Dat houdt de energie hoog, maakt leren leuker, zorgt ervoor dat de stof beter blijft hangen en zo ga je ook weer vrolijk naar huis. We vragen je nooit achterover geleund te staren naar oneindig veel PowerPoint slides!

Wat komt er aan bod?

Het programma van de opleiding Leiderschap & Lean ziet in grote lijnen uit als volgt:

De start

 • We starten dit traject met een onderzoek naar ieders kwaliteiten aan de hand van een Gallup Strengths Finder rapport. Dit is een methode om jouw talenten te meten.
 • We kijken naar de uitdagingen van je huidige organisatie. Welke kwaliteiten zet je in? Welke rol neem je als leider op? Dat is het fundament om de daaropvolgende dagen samen te leren, te reflecteren en het geleerde direct toe te passen in je werkpraktijk.
 • Je stelt zelf je eigen leerdoelen vast en werkt daar gedurende de opleiding aan.

Vervolg

 • Gedurende de opleiding komen steeds de zachte en harde kantjes van sturen aan bod.
 • Je leert de Lean-theorie over onder andere waardecreatie, prestatiemanagement, verbetermanagement en respectvol leiderschap.
 • Het overbrengen van de theorie valt deels buiten de trainingsdagen. Via onze online leeromgeving kies je jouw moment. De dagen waarop we samenkomen, gebruiken we dan vooral om inzichten te krijgen in hoe de theorie kan toegepast worden binnen jouw context.
 • We leren je hoe je zelf de verandering in kan zetten om in jouw organisatie (nog meer) een cultuur van voortdurend verbeteren toe te passen. Dit combineren we met inzichten over verandermanagement, high performance teams en Lean transities.
 • Binnen de opleiding is veel vrije ruimte ingebouwd om meer diepgang te creëren bij onderwerpen waarover de groep meer wil leren, zoals bijvoorbeeld omgaan met weerstand, teamcoaching, etc.
 • Minimaal één van de trainingsdagen vindt plaats op de inspirerende locatie van een van de deelnemers.

Wil je meer details over de training?

Vul je gegevens in en ontvang gratis de Leergang Leiderschap & Lean brochure direct in je mailbox.

Locatie

Deze opleiding bieden wij aan in België (centraal Vlaanderen), Nederland (nabij Utrecht) en Incompany. Uiteraard ben je op elke locatie van harte welkom! Overal zal je evenveel leren, lachen en ontdekken. We bieden ook arrangementen met overnachting aan om het nog aangenamer te maken.

Een opleidingsdag start om 09:30 uur en eindigt om 17:00 uur. Maximale groepsgrootte is 16 personen.

België

Locatie Startdatum Trainingsdag(en)  
Op dit moment geen trainingen gepland Contact
 
Op dit moment geen trainingen gepland

Nederland

De training vindt plaats in Conferentiecentrum in Kaap Doorn (Postweg 9, 3941 KA Doorn). Het ligt centraal in Nederland op de Utrechtse Heuvelrug.

Locatie Startdatum Trainingsdag(en)  
Op dit moment geen trainingen gepland Contact
 
Op dit moment geen trainingen gepland

Het tarief van de opleiding Leiderschap & Lean bedraagt €4.250 (excl. btw) per deelnemer. Dat is inclusief:

 • Leskosten & materiaal;
 • Gallup Strengths Finder rapport;
 • Meerdere praktijkopdrachten;
 • Overnachting en diner bij de twee dagen (dag 1 en 5) met avondprogramma;
 • Toegang tot het digitaal leerplatform Connector;
 • Internationaal geaccrediteerd certificaat van LCS;
 • Lunch, koffie, thee en versnaperingen tijdens opleidingsdagen.

Maak gebruik van de kmo-portefeuille

Deze opleiding valt onder de kmo-portefeuille. Dit is een financiële steunmaatregel voor ondernemers bij de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Zoals deze opleiding.

Meer informatie over voorwaarden en het aanvragen >

Kata coaching

Wil je je leerproces tijdens je trainingsperiode versnellen? Kies dan voor persoonlijke Kata coaching door een ervaren Lean expert van LCG. De meerprijs hiervoor bedraagt €925 voor acht gesprekken. Deze vinden plaats buiten de training om, op momenten die voor jou het best uitkomen. Zo zorg je voor voortgang en resultaten tijdens je hele trainingsperiode en optimaliseer je je eigen trainingservaring. Bij je inschrijving kan je gemakkelijk deze optie aanvinken.

BTW

Door onze CRKBO vrijstelling kunnen wij onze opleidingen BTW-vrij factureren. Dat is aantrekkelijk voor particulieren en voor instanties die geen BTW kunnen terugvorderen. Bij je inschrijving kan je gemakkelijk deze optie aanvinken. Om de kosten van onze kant hiervoor te dekken, hanteren wij een opslag van 5% op het tarief van de training.

Arrangementen

Reistijd vermijden en genieten van de trainingslocatie op de Utrechtse Heuvelrug? Boek er dan overnachtingen en/of diners bij. De kosten hiervoor zijn €99,50 per nacht en €46,75 per diner inclusief twee drankjes. Bij het aanmelden kun je per trainingsdag aangeven of je hier gebruik van wilt maken. Geboekte arrangementen kunnen tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de training geannuleerd worden. Daarna zijn er kosten aan verbonden.

Op dag 1 en dag 5 is er tevens een avondprogramma. Het diner en de overnachting zijn op deze dagen in de prijs inbegrepen.

Onze Lean Green Belt training wordt door deelnemers gemiddeld beoordeeld met een 9,1 / 10. Lees hieronder waarom zij ons aanbevelen.

Karin Driftenaar – van Ooik 10-12-2021
→ Beoordeling 9/10
Inspelen op de behoefte. Flexibiliteit en een enorme bron aan praktijkkennis.

Mayke Roest 10-12-2021
→ Beoordeling 9/10
Goede aansluiting tussen theorie & praktijk met eigen en herkenbare voorbeelden.

Mirjam Beekman 10-12-2021
→ Beoordeling 10/10
Ik denk dat jullie iedereen in een leiderschapsrol op een hoger niveau kunnen brengen en aanzetten tot continu verbeteren van zichzelf en de organisatie.

Ria Winters 10-12-2021
→ Beoordeling 8/10
Dynamiek van 2 trainers. Lean van begrip omzetten naar toegankelijke info waar je gelijk mee aan de slag gaat.

Gratis brochure?

Vul je gegevens in en ontvang de gratis Leergang Leiderschap & Lean brochure direct in je mailbox

Wil jij een Lean leider worden?

Wil jij je vaardigheden ontwikkelen tot Lean Leider, zodat je écht doelen gaat bereiken? Wil je handvatten krijgen om jouw organisatie klantgerichter, efficiënter én plezieriger te laten functioneren?

In het kort

 • Veel interactie, altijd 2 trainers
 • Beoordeeld met een 9,1/10
 • in 7 dagen Lean leider
 • Internationaal geaccrediteerd certificaat
 • All in prijs van €4.250 (excl. btw)

Incompany?

Dat kan! Deze training kunnen we op maat maken. Dat doen we op basis van de specifieke doelen en de situatie van jullie organisatie.

Liever even overleggen?

Liever even overleggen?

Heb je vragen over de data of de training Green Belt Lean Leiderschap? Of wil je persoonlijk advies? Elke helpt je graag. Bel haar gerust, +32 (0)78 48 23 60 of mail.

info@lcgconsulting.be