In het kort

 • Veel interactie, altijd 2 Obeya coaches
 • Beoordeeld met een 9,1/10
 • In 1 dag ken je de kracht van Obeya
 • Examen optioneel
 • Prijs €750 (excl. btw)

Obeya Fundamentals

Wil jij weten wat Obeya precies is? En hoe dit jou en jouw collega’s kan helpen in jullie werk? Doe dan de Obeya Fundamentals training.

Hoe kan de besluitvorming in jouw organisatie beter en sneller? Hoe vergroot je de transparantie en daardoor de betrokkenheid binnen jouw organisatie? Wat is er nodig om de strategie van jouw organisatie werkend te krijgen? Het antwoord: Obeya.

Obeya is een methodiek die wereldwijd steeds meer aandacht krijgt als effectieve manier om de besluitvorming in een organisatie te verbeteren en versnellen. Obeya is gebaseerd op principes die we kennen uit de Lean en Agile filosofie.

Met de Obeya Fundamentals training leer je de basis van het gedachtegoed van Obeya en kun je jouw organisatie helpen om sneller en betere besluiten te nemen. Het is een methodiek die wereldwijd steeds meer aandacht krijgt als effectieve manier om de besluitvorming in een organisatie te verbeteren en versnellen. Obeya is gebaseerd op principes die we kennen uit de Lean en Agile filosofie.

Wat kun je verwachten?

 • 1 trainingsdag — Je gaat aan de slag met de belangrijkste theorie van Obeya. Deze theorie ga je direct toepassen op jouw eigen organisatie. Zo helpen we je om direct impact te maken in je werk.  
 • 1 praktijkopdracht — Je krijgt een praktijkopdracht mee om direct na de Obeya Fundamentals training mee aan de slag te gaan. 
 • 8-16 leergenoten — Een groep mensen heeft meer ervaring dan een enkel persoon. Daarom stimuleren de trainers jou en de groep om met én van elkaar te leren. We delen successen, geleerde lessen en oefenen samen met reflecteren.
 • 2 Obeya coaches — Wij geven de Obeya trainingen altijd met twee gecertificeerd Obeya coaches. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring die we je meegeven én dubbel zoveel plezier.
 • OPTIONEEL: 1 internationaal erkend certificaat — Na de training heb je de optie om het Fundamentals examen te doen. Bij goed resultaat krijg je het internationaal erkend certificaat (digitaal) van de Obeya Association.

Wat levert het je op?

Na deze Obeya training:

 • heb je geleerd in welke situaties en omgevingen je een Obeya in kunt zetten
 • weet je hoe een Obeya werkt en kan helpen in de realisatie van organisatiedoelen
 • ken je de 11 Obeya principes
 • ken je de kracht van Obeya ten opzichte van traditionele rapportering en besturing
 • ken je de rollen in de Obeya en de verschillende type Obeya’s
 • weet je welk gedrag past bij succesvolle Obeya meetings
 • heb je een plan voor welke stappen jij kunt zetten om te starten met een Obeya
 • heb je met veel plezier geleerd in een veilige en energieke omgeving
 • ben je klaar voor het Obeya Fundamentals examen (niet verplicht)

Of lees verder over de inhoud van de training.

Voor wie is de Obeya Fundamentals training?

De Obeya Fundamentals training van LCG is geschikt voor iedereen die aan de slag wil met het verbeteren van de besturing in de organisatie of een deel daarvan. Voor afdelingshoofden, teamleiders, programmamanagers, directieleden, Agile coaches, Lean experts en Product Owners is deze training het meest geschikt. Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Het niveau van deze training is vergelijkbaar met HBO/WO opleidingsniveau.

Certificaat Obeya

LCG is content partner van de Obeya Association. Deze training bereidt je voor op het Obeya Fundamentals examen. Het examen kun je na het doorlopen van deze training online in je eigen tijd afleggen. Dat is optioneel en niet inbegrepen bij de training. De prijs voor het examen is €150 (excl. BTW). Bij het succesvol afronden van het examen ontvang je de Obeya Fundamentals certificering van de Obeya Association.

Kies je voor het examen, en haal je dat, dan krijg je een digitaal certificaat dat is uitgereikt door de Obeya Association. Je krijgt daarmee ook toegang tot het internationale netwerk van Obeya Association. Het digitale certificaat wordt indien gewenst ook toegevoegd aan je LinkedIn profiel.

Het certificaat geeft je ’toegang’ tot de andere Obeya trainingen: Builder en Host. Je kunt het examen ook doen zonder deze training. De training is niet verplicht om het examen te kunnen doen. Het helpt je natuurlijk wel!

De Obeya is een waardevol middel om als organisatie ervoor te zorgen dat je scherpe doelen snel en zeker haalt.

FAQ

De Obeya Fundamentals training geeft je een totaalbeeld in grote lijnen van het Obeya gedachtegoed. We gaan in op de onderliggende principes, de verschillende rollen en het stappenplan om tot een goed werkende Obeya te komen. Ook delen wij onze tips om de meest voorkomende valkuilen te voorkomen. Deze training stoomt je klaar voor het Obeya Fundamentals examen. Na dit examen kun je doorstromen naar één van de vervolgtrainingen: Obeya Builder en Obeya Host. 

Uitleg waarom en wanneer

In de training beginnen we met een uitleg waarom een Obeya waardevol kan zijn en in welke situaties je een Obeya in kunt zetten. We laten inspirerende voorbeelden zien en geven tips en tricks mee voor het inzetten van een Obeya in jouw eigen organisatie.

De Obeya uitgelegd in 5 minuten

Opzet van de training

Deze Obeya Fundamentals training duurt één dag van 9.00 tot 17.00 uur. Wij geven de training altijd met twee trainers. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring die we je meegeven én een extra portie plezier. De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers.

Gratis Obeya webinar

Ben je je nog aan het oriënteren op Obeya? Doe dan eerst het gratis Obeya webinar.

Wat komt er aan bod?

In grote lijnen ziet het programma er als volgt uit:

 • We zoomen in op de 11 Obeya principes: het fundament van het Obeya gedachtegoed.
 • We gaan in op de kracht van Obeya ten opzichte van traditionele rapportering en besturing.
 • De belangrijkste verschillen en randvoorwaarden om met Obeya te werken komen aan bod.
 • We staan stil bij de verschillende rollen die nodig zijnin de Obeya.
 • We laten zien welke typen Obeya er zijn en wanneer welk type het meest geschikt is.
 • Wij geloven dat het succes van Obeya staat of valt met de juiste houding en gedrag. We staan daarom voor een groot deel van de dag stil bij de hardnekkige kant van Obeya.​
 • Je maakt in de training een stappenplan om Obeya in te zetten in jouw organisatie met hulp van de experts.

Obeya examen

Het Obeya Fundamentals examen is optioneel en niet inbegrepen. Deze training bereidt je wel voor op dit examen. Het examen kun je na het doorlopen van deze training online in je eigen tijd afleggen via onze partner, de Obeya Association. De prijs voor het examen is €150 (excl. btw).

Wanneer je je examen succesvol aflegd, word je lid van de Obeya Association community, een snelgroeiend internationaal netwerk van professionals die zich aangesloten hebben bij de Obeya Association.

Deze training bieden wij aan in Nederland (nabij Utrecht), België (centraal Vlaanderen) en Incompany. Uiteraard ben je overal van harte welkom!

België

Locatie Startdatum Trainingsdag(en)  
Op dit moment geen trainingen gepland Contact
 
Op dit moment geen trainingen gepland

Een trainingsdag start om 09:00 uur en duurt tot 17:00 uur. Maximale groepsgrootte is 16 personen. Een training gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Mocht dat niet het geval zijn, laten we dit zo’n drie weken voor aanvang van de training weten en vinden we samen een passende oplossing.

Nederland

Locatie Startdatum Trainingsdag(en)  
Kaap Doorn do 28 sep 2023
do 28 sep
Inschrijven Neem een optie
Nog 4 plaatsen vrij
Kaap Doorn vr 08 dec 2023
vr 08 dec
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn ma 26 feb 2024
ma 26 feb 2024
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn vr 19 apr 2024
vr 19 apr 2024
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn vr 07 jun 2024
vr 07 jun 2024
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn vr 13 sep 2024
vr 13 sep 2024
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn
do 28 sep 2023
do 28 sep
Nog 4 plaatsen vrij
Kaap Doorn
vr 08 dec 2023
vr 08 dec
Kaap Doorn
ma 26 feb 2024
ma 26 feb 2024
Kaap Doorn
vr 19 apr 2024
vr 19 apr 2024
Kaap Doorn
vr 07 jun 2024
vr 07 jun 2024
Kaap Doorn
vr 13 sep 2024
vr 13 sep 2024

Gratis webinar

Ben je je nog aan het oriënteren op Obeya? Doe dan eerst het gratis Obeya webinar.

Locatie Startdatum Trainingsdag(en)  
Webinar 11-12u vr 13 okt 2023
vr 13 okt
Inschrijven
Webinar 16-17u di 21 nov 2023
di 21 nov
Inschrijven
Webinar 16-17u do 01 feb 2024
do 01 feb 2024
Inschrijven
Webinar 11-12u vr 15 mrt 2024
vr 15 mrt 2024
Inschrijven
Webinar 11-12u
vr 13 okt 2023
vr 13 okt
Webinar 16-17u
di 21 nov 2023
di 21 nov
Webinar 16-17u
do 01 feb 2024
do 01 feb 2024
Webinar 11-12u
vr 15 mrt 2024
vr 15 mrt 2024

Het tarief van de Obeya Fundamentals bedraagt €750 (excl. btw en excl. examen) per deelnemer. Dat is inclusief:

 • Leskosten & materiaal;
 • Praktijkopdracht en stappenplan om aan de slag te gaan;
 • Lunch, koffie, thee en versnaperingen tijdens de trainingsdag.

De prijs van het examen is €150 (excl. btw).

Examen

Het Obeya Fundamentals examen is niet inbegrepen, maar zeker wel een optie. LCG is content partner van de Obeya Association. Deze training bereidt je voor op het Obeya Fundamentals examen. Het examen kun je na het doorlopen van deze training online in je eigen tijd afleggen. Dat is optioneel en niet inbegrepen bij de training. De prijs voor het examen is €150 (excl. btw). Bij het succesvol afronden van het examen ontvang je de Obeya Fundamentals certificering van de Obeya Association.

Kies je voor het examen, en haal je dat, dan krijg je een digitaal certificaat dat is uitgereikt door de Obeya Association. Je krijgt daarmee ook toegang tot het internationale netwerk van Obeya Association. Het digitale certificaat wordt indien gewenst ook toegevoegd aan je LinkedIn profiel.

Inschrijven

Meld je aan voor de training

Neem een optie

Kosteloos annuleren

Gratis brochure?

Vul je gegevens in en ontvang de gratis Obeya brochure direct in je mailbox.

Spreek een trainer

Gratis persoonlijk advies

Offerte aanvragen

Incompany training op maat

In het kort

 • Veel interactie, altijd 2 Obeya coaches
 • Beoordeeld met een 9,1/10
 • In 1 dag ken je de kracht van Obeya
 • Examen optioneel
 • Prijs €750 (excl. btw)

Liever even overleggen?

Liever even overleggen?

Heb je vragen over de data of de Obeya opleiding? Of wil je persoonlijk advies?
Anneloes helpt je graag. Bel haar gerust.

+32 (0)78 48 23 60