Veranderen doe je niet van de ene dag op de andere. Denk aan de transformatie van doelen, processen en het gedrag van mensen: dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Een programmamanager kan jouw organisatie hier goed in begeleiden.

Je wil je organisatie veranderen en zo klanttevredenheid, medewerkerstevredenheid en het financieel resultaat verbeteren, maar je weet je nog niet hoe? Zet dan een LCG Programmamanager in. Die zorgt voor een sneller resultaat, duurzamere verandering en een aangenaam traject.

Snel veranderende omgeving

De wereld verandert snel en vraagt in de eerste plaats om een stabiele organisatie die voortdurend beter wordt. Wij geloven dat het belangrijkste doel om te komen tot voortdurende verbetering ligt in het activeren van het denk- én doe-vermogen van de hele organisatie. Alleen zo kun je maximale klantwaarde leveren. Dit leidt tot betere resultaten voor álle belanghebbenden. In onze visie richt voortdurende verbetering zich op doel, proces en mensen.

Onze visie op continu verbeteren

We geloven dat om voortdurend te verbeteren het belangrijkste doel het activeren van de hele organisatie is. Dit om maximale klantwaarde te leveren tegen minimale inspanning. Dit leidt tot verbeterde resultaten voor álle belanghebbenden. Onze visie is dat continu verbeteren zich richt op doel, proces en mensen.

Koers richting het ware noorden

Kanaliseer de energie in de juiste richting en maak duidelijk hoe iedere medewerker kan bijdragen aan de organisatiedoelen.

Toon verbetering aan aan de hand van feiten. Creëer draagvlak door impact te laten zien.

Maak resultaten zichtbaar

Leiders: inspireer door voorbeeldgedrag

Toon respect voor alle medewerkers. Vraag door tot de kern van het probleem duidelijk is (5x waarom). Ga kijken dáár waar het gebeurt: op de werkvloer. Verwijder obstakels.

Zorg dat medewerkers ook zelfstandig aan de slag kunnen om hun eigen werk voortdurend te verbeteren. En geef ze ook de tijd om het te realiseren. Creëer er de ruimte voor.

Maak van alle medewerkers probleemoplossers

Maak fans van je klanten

Denk en handel vanuit klantwaarde en maak van al je klanten fans.

Stel open vragen. Stel je conclusies uit en sta stil als je merkt dat je te snel wil gaan.

Eerst begrijpen dan ingrijpen

Stralend falen

Experimenteer, experimenteer, experimenteer. Leer uit je ervaringen en presteer onmiddellijk beter.

Een cultuur van continu verbeteren

Lees hier hoe je dat aanpakt

Wat biedt de ondersteuning van een programmamanager jou?

  • Door jarenlange ervaring hebben we een zuivere én getoetste visie op een Lean of Agile transformatie.
  • We maken niet alleen een plan, we zorgen ook voor de krachtdadige implementatie.
  • We helpen bij het vertalen van een visie, jaardoelen en verbetertrajecten in actiepunten. De verbeteringen die worden doorgevoerd leiden dan ook tot de juiste doelen. Zo weet iedereen wat zijn of haar bijdrage is aan de organisatiedoelstellingen.
  • Een programmamanager houdt het overzicht, stelt prioriteiten, bewaakt de voortgang en escaleert issues.
  • Je haalt een sparringpartner in huis die kan schakelen, die communiceert met zowel werkvloer als management en die niet bang is de confrontatie aan te gaan. Hij/zij doet wat nodig is.
  • We geloven sterk in het principe voordoen, nadoen, zelf doen. Daarbij verzorgen we training en coaching-on-the job om een organisatie eerst te begeleiden maar uiteindelijk zelfstandig te laten verbeteren of veranderen.
  • Een programmamanager doet beroep op LCG expertise op het gebied van (team)coaching en leiderschapsontwikkeling​.
  • Veranderen en verbeteren zit in ons bloed, ons enthousiasme is dan ook aanstekelijk. We creëren een olievlek: we beginnen klein om zo snel resultaat te boeken en de eerste successen te vieren.

Eerst de basis van continu verbeteren beter begrijpen?

Onze ervaring leert dat Incompany trainingen een mooie start van verandering voor jouw organisatie kunnen betekenen. Of bekijk onze Lean trainingen of Agile trainingen.


Over de auteurs

Ik ben verbindend en werk graag in een omgeving waarin veel dingen veranderen. Ik breng er rust, ritme en duidelijkheid. 

profiel Marleen van Beekhoff

Ik werk graag projectmatig en doelgericht met de Lean en Agile filosofie in mijn achterhoofd. Ik kijk met een systemische blik naar een vraagstuk.

profiel Eva de Waard