Cedeo & CRKBO certificaten

Als je een opleiding of training kiest, ga je er natuurlijk vanuit dat deze van hoge kwaliteit is. Maar hoe weet je dat zeker? Er zijn verschillende certificeringen die aantonen dat de opleiding aan bepaalde kwaliteitsnormen voldoet. Als opleidingsinstituut heeft LCG de volgende erkende certificeringen: 

  • Cedeo: beoordeelt organisaties op kwaliteit, continuïteit en klantgerichtheid, onder andere door diepgaand klantonderzoek 
  • CRKBO: een kwaliteitscode voor opleidingsinstituten voor kort beroepsonderwijs

De Cedeo-erkenning  

Cedeo is een organisatie die de kwaliteit van opleidingen nauwkeurig checkt. Ze beoordelen organisaties op kwaliteit, continuïteit en klantgerichtheid. Dit doen ze door elke twee jaar een klanttevredenheidsonderzoek uit te voeren onder deelnemers.  

De laatste maanden van 2022 heeft Cedeo zo’n klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd onder oud-deelnemers van onze trainingen. Ze zijn uitgebreid bevraagd over hun ervaring met onze trainingen. En wat blijkt? 95% van onze deelnemers geeft aan ‘tevreden’ tot ‘zeer tevreden’ te zijn! Benieuwd wat de deelnemers zoal zeiden? Lees hieronder een aantal reacties. 

Reacties van klanten

Bron: Klanttevredenheidsonderzoek Cedeo december 2022

“Ze brengen het zó dat het geen moment saai is. Je bent de hele dag op een leuke manier bezig, interactief, met opdrachten en eigen projecten.” 

“Ze weten een omgeving te creëren waarin iedereen zich op zijn gemak voelt en voorbeelden durft te delen. Daardoor leer je heel veel.” 

“Wat ik best knap vind van LCG, is dat het aan de ene kant heel strak is, maar dat ze ook verbinding weten te maken met een niveau daaronder, de menselijke kant. Dat aspect is heel belangrijk.” 

“Ze zijn heel soepel. Ze hebben bijvoorbeeld meerdere startmomenten.”  

“Ik heb een persoonlijk gesprek gehad met de meest ervaren docent over het project dat ik zou oppakken. Hij heeft mij daar heel goed in begeleid.” 

“Het opleidingsprogramma gaf een heel precies en volledig beeld van de training. De opzet en inhoud worden per dag toegelicht en zijn helemaal duidelijk.” 

“De lesstof zit vol herhalingen en is heel beeldend. Kennis wordt hierdoor goed ingeslepen.” 

“Je kunt uit de online omgeving alles downloaden wat je nodig hebt. Het is een goede leeromgeving.” 

“De begeleiding naar het examen was heel goed. Er was genoeg gelegenheid om je project van tevoren voor te leggen.” 

“Het examen was de opleiding waardig. Het was geen kwestie van lijstjes stampen, maar echt van het toepassen van de theorie in de situatie.” 

“Alles is goed geregeld: de aanmeldprocedure, de presentielijsten, certificaten, enzovoorts.” 

“De lijntjes zijn kort. Veel dingen kunnen via de trainers geregeld worden. Die reageren snel en je kunt ze altijd bellen.” 

“De betrokkenheid bij de trainers is heel groot.” 

“De trainers maken de opleiding tot wat hij is. Ze hebben er beiden veel verstand van en zijn enthousiast. Ze zijn niet alleen trainer, maar hebben bij alles wat ze bespreken ook een eigen praktijkvoorbeeld. Dat maakt het geloofwaardig.” 

“Het is de toepassing van Lean op hoog niveau. Het gaat niet alleen om de theorie, maar juist om wat je echt tegenkomt in de praktijk.” 

Over Cedeo

Het kwaliteitskeurmerk Cedeo is in 1980 met steun van het ministerie van Economische Zaken opgericht om inzicht te krijgen in de kwaliteit van opleidingen. Het doel was iets te doen aan het gebrek aan inzicht in de kwaliteit van het aanbod aan bedrijfsopleidingen. Geen overbodige luxe gezien het gigantisch aantal aan aanbieders. Als volledig onafhankelijke instantie voorziet Cedeo in de behoefte om de kwaliteit van opleiders inzichtelijk te maken voor inkopers van opleidingen en andere HR-diensten. 

Inmiddels geldt de Cedeo-erkenning als hét keurmerk voor de hele Nederlandse HR-sector, terwijl Cedeo is uitgegroeid tot kenniscentrum én autoriteit op het gebied van HR-trends, onderzoeksmethoden, auditing en kwaliteitsverbetering. Zo geeft Cedeo whitepapers uit ter ondersteuning van inkopers van opleidingen en HR-diensten en treedt het kenniscentrum op als auditor voor onder meer woningbouwcorporaties en toezichthouders, organisaties op het gebied van jeugdzorg, onderwijsadviesbureaus en brancheorganisaties. 

Meer informatie over Cedeo 

CRKBO

De erkenning van CRKBO, Centraal Register Kort Beroepsonderwijs, betekent dat wij voldoen aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs. Voordeel van deze registratie is dat wij btw-vrij kunnen factureren aan organisaties die vrijgesteld zijn van btw. Een audit van CRKBO vindt elke vier jaar plaats en wordt beoordeeld op zorgvuldigheid, rechtszekerheid, kenbaarheid, redelijkheid en betrouwbaarheid. 

Meer over CRKBO

LCG trainingen

Vragen over de keurmerken?

Meest gekozen Lean trainingen

Meest gekozen Lean trainingen

Heb je vragen over een Lean training met certificering?
Maartje helpt je graag. Bel haar gerust.