Terug naar alle inspiratie

LCG start misschien wel de leukste interim club van Nederland

LCG start misschien wel de leukste interim club van Nederland

LCG bouwt verder aan een ecosysteem voor organisatieverandering. Waar eerder dit jaar SchoolvoorCoaching werd overgenomen en Bruismakers werd gestart, komt er nu weer een nieuw familielid bij: De Interim Club. We spraken met Martijn en Marleen, aanjagers van dit initiatief.

“We zien dat organisaties continu in beweging zijn. De omgeving waarin ze opereren wordt steeds kritischer en de snelheid van veranderingen steeds hoger. Dat is ontzettend uitdagend voor het leiderschapsteam van een organisatie”, deelt LCG-medeoprichter Martijn zijn visie. Hij vervolgt: “De kwaliteit van de leiders bepaalt de kwaliteit van de organisatie. ​En daar gaat het wel eens mis. Soms ontbreekt het in organisaties aan de juiste leider, met de juiste vaardigheden op de juiste plek. De Interim Club van LCG kan daarbij helpen.”

Marleen, die het dagelijks bestuur van De Interim Club op zich neemt, deelt: “Wat ons zo bijzonder maakt, is dat je als klant niet alleen een steengoede leider krijgt, maar een steengoede leider mét scherpe verbetervaardigheden. Onze interim leiders hebben zich namelijk bewezen als COO of operationeel leiders in succesvolle veranderingen, veelal in Lean en Agile transities.”

Als interim leiders lossen we niet alleen de dagelijkse problemen op. We bouwen aan het verbetervermogen van de hele organisatie.

Martijn merkt ook een aantrekkingskracht in de markt op. “Zeer ervaren professionals voelen zich aangetrokken tot LCG en willen meer als team optrekken. Tegelijkertijd willen ze wel hun ondernemerschap behouden. Daarom is De Interim Club opgericht in een coöperatieve vorm.”

Per 1 december kunnen organisaties dus officieel met hun interim vragen bij LCG terecht. Officieel, want LCG vervulde al langer dat soort vacatures. Marleen vertelt: “In ons werk als veranderconsultants zagen we bij klantorganisaties altijd wel de vraag naar interim-rollen voorbij komen. Als we dan een match zagen met een van onze collega’s, vulden we die rol in. Dat deden we er altijd gewoon ‘even bij’. We denken dat de tijd rijp is om dit professioneler aan te pakken. Daarom zijn we De Interim Club begonnen.”

Dat typische DNA

De vijf gestarte partners van De Interim Club hebben ook weer dat typische LCG DNA. Ze begrijpen hoe organisaties werken en zien snel wat er nodig is. Ze maken echt verbinding, nemen geen blad voor de mond en gaan door tot een opdracht écht af is. Binnen De Interim Club maken ze gebruik van elkaars talent en ervaring dankzij dezelfde LCG methoden: intervisie, successen & fouten delen en elkaar actief opzoeken om even te sparren.

Maar de kracht van De Interim Club zit ‘m ook in het grotere plaatje. Martijn: “Dankzij het ecosysteem waar we onderdeel van zijn, hebben we direct toegang tot andere diensten die we kunnen inzetten in onze interim klussen. Denk aan leiderschapscoaches, teamcoaches, data-analisten, communicatie experts, makers van creatieve events, Lean en Agile experts. Alles wat een organisatie helpt om te ontwikkelen. En wat onze interim leiders helpt om blijvende impact te maken.”  

Zoek of ben je een interim leider en wil je kennismaken met De Interim Club? Neem gerust contact op met Marleen om eens vrijblijvend van gedachten te wisselen.


Over de auteur

Creatief strateeg met een stevige dosis executiekracht. Werkt als ‘chef branding & marketing’ bij LCG.

profiel Thomas van Tienoven