Terug naar alle inspiratie

Lynn, Rose-Marijn en Stefan verbinden zich aan LCG

Lynn, Rose-Marijn en Stefan verbinden zich aan LCG

Met Stefan, Lynn en Rose-Marijn versterkt LCG zich met drie ervaren consultants. Zij brengen hun expertise mee op het gebied van visie- en strategievorming en het leiden van organisatiebrede veranderprogramma’s.

Lynn ten Brummelhuis koos na een zorgvuldige zoektocht voor LCG. “Het is een club met onwijs veel energie, hele authentieke mensen en een enorme gedrevenheid om impact te maken. Daar herken ik mezelf in.”  Ze brengt ruim negen jaar ervaring bij verschillende consultancybureaus mee. Denk aan opdrachten als het inrichten van een afdeling van 60 man, het begeleiden van een visietraject of het ontwikkelen van een target operating model, waarbij ze verantwoordelijk was voor de learning & development van een organisatie.

Lynn vertelt aan de hand van een metafoor over het inzetten van neuropsychologie in verandertrajecten. “Bij motorrijden komt er veel los. Adrenaline, dopamine, cortisol. Het rijden is leuk, bevrijdend én oncomfortabel en spannend tegelijk. In transformaties komt al deze energie ook vrij. Door dat te zien, te benoemen en in te zetten, hoop ik meer impact te maken.”

Het succes van verandertrajecten wordt in grote mate bepaald door het voorbeeldgedrag van leiders en hun vermogen om teams krachtig te laten functioneren.

Rose-Marijn Puma

Rose-Marijn Puma versterkt LCG met haar ervaring in strategievorming en Agile transformaties. Medeoprichter Martijn vertelt: “Het mooie van Rose-Marijn is dat ze ervaring heeft vanuit verschillende rollen. Daarom is ze inzetbaar als programmamanager van een transitie, maar ook als sparringpartner voor directies.

Rose-Marijn deelt: “In alle verandertrajecten die ik de afgelopen tien jaar heb geleid in de financiële dienstverlening en media sector, zit een duidelijke rode draad wat de sleutel tot succes is. Dit wordt in grote mate bepaald door het voorbeeldgedrag van leiders en hun vermogen om teams krachtig te laten functioneren. De hardnekkige kant van verandering, waar net zoveel energie naar toe moet gaan als de harde kant van veranderen.”

Stefan van Loon heeft ruim 8 jaar gewerkt bij een van de top 3 strategie consulting kantoren van de wereld. Daarna is hij aan de slag gegaan als transformatiemanager bij een Europese distributeur van bouwmaterialen. Stefan vertelt: “Wat mij fascineert zijn complexe verandervraagstukken die de hele organisatie raken. Bij mijn laatste werkgever hielden we ons bijvoorbeeld bezig met de vraag hoe we meer datagedreven prijzen konden stellen. Dat betekent niet alleen ‘Hoe werkt dat? Wat is het analytisch model erachter?’, maar juist ook ‘Hoe zorgen we er met elkaar voor dat de mensen die ermee moeten gaan werken dat daadwerkelijk kunnen en willen?”.

Een bijzonder selectieproces

De persoonlijke aanpak tijdens het selectieproces overtuigde hem om als onafhankelijk consultant samen te werken met LCG. Stefan: “Eens in de twee weken komen alle consultants bij elkaar om van én met elkaar te leren. Meedraaien op zo’n dag was onderdeel van het selectieproces en dat geeft je de kans om elkaar écht te leren kennen. Dat was voor mij ook de uitgelezen mogelijkheid om te proeven: voel ik met deze groep een klik en ga ik straks met hen als een team in een opdracht aan de slag? En dat voelde zo goed dat ik volmondig ja heb gezegd.”

Ook Rose-Marijn merkte dat tijdens het selectieproces. Rose-Marijn: “Het is anders dan ik was gewend. Het voelde heel persoonlijk, het draaide om de match tussen mij en LCG. Het ging over gedeelde normen en waarden, of er een match was als collega’s onder elkaar en over de impact die ik wens te maken in teams bij klanten. Alleen van het sollicitatieproces heb ik al heel veel geleerd.”

Lynn blikt ook positief terug: “LCG heeft zes kernwaarden. Martijn begon met het delen van een eigen fout op een van die kernwaarden en vroeg me tijdens de sollicitatie om hetzelfde te doen. Zo eerlijk je eigen fout aan elkaar vertellen, brak het gesprek helemaal open en creëerde een diepere verbinding. De kracht van kwetsbaarheid kwam zo mooi naar voren. Daar geloof ik in, juist ook bij organisatieverandering.”

Kennismaken?

In onderstaande persconferentie video’s delen Lynn, Rose-Marijn en Stefan hun verhaal.

Persconferentie Lynn
Persconferentie Rose-Marijn
Persconferentie Stefan

Lynn en Rose-Marijn zijn sinds de zomer in dienst. Stefan werkt sinds september als onafhankelijk consultant met LCG samen.


Over de auteur

Creatief strateeg met een stevige dosis executiekracht. Werkt als ‘chef branding & marketing’ bij LCG.

profiel Thomas van Tienoven