Terug naar alle inspiratie

Ontwikkeling waar onze klanten om vragen

Ontwikkeling waar onze klanten om vragen

Met drie senior profielen erbij breidt LCG haar expertise op het gebied van transformaties en programmamanagement uit. Daarmee groeit het bureau voor organisatieverandering tot zo’n 70 consultants, coaches en trainers.

“Wat we merken is dat klantvragen steeds complexer worden”, legt medeoprichter Martijn van Laak uit. “De veranderingen die we met onze klanten mogen realiseren, raken steeds vaker meerdere delen van een organisatie. Zo niet alle. Dat vraagt extra aandacht voor coördinatie en afstemming. En het bij elkaar brengen van alle belangen die er spelen.”

In de feedback van onze klanten kregen we terug dat we nog kunnen – of misschien wel moeten – groeien in programma management.

Martijn van Laak, medeoprichter van LCG

“Waar we doorgaans als expert worden gevraagd in het realiseren van veranderprogramma’s, krijgen we vaker de hulpvraag om ook een rol te spelen in het vormgeven van die programma’s en het faciliteren van de strategievorming die daarbij komt kijken”, vervolgt Martijn. “En dat vraagt om een bepaalde ervaring. Onze collega’s die dat kunnen, zijn altijd vol bezet met opdrachten. Dus zijn we op zoek gegaan naar extra senior profielen.”

Klantfeedback en ontwikkeling

Bij LCG staat ontwikkeling centraal. Niet alleen intern, maar juist ook bij én met de klant. Onderdeel daarvan zijn wekelijkse reviews tijdens opdrachten. Martijn: “In de feedback van onze klanten kregen we ook terug dat we nog kunnen – of misschien wel moeten – groeien in programmamanagement. Daar zijn we mee aan de slag gegaan, door collega’s die hierin willen groeien te helpen ontwikkelen. Met de start van Stefan, Lynn en Rose-Marijn halen we niet alleen de ervaring binnen waar we klanten direct mee kunnen helpen, maar zorgen we ook voor versnelling van de ontwikkeling van collega’s.”

Geen strategieconsultants
Met het aantrekken van deze ervaren consultants volgt ook de vraag of LCG zich gaat toespitsen op het ontwikkelen van strategie voor organisaties. “Als ondernemer denk ik graag in mogelijkheden”, reageert Martijn met een glimlach. “Maar het eerlijke verhaal is dat daar niet onze expertise zit. Daar hebben we partners voor die hier veel beter in zijn.”

“We zien vaak dat ons werk begint wanneer een strategie – min of meer – staat. Wat is de impact hiervan op hoe de organisatie is ingericht? Hoe geef je sturing aan deze strategie? Hoe vertaal je deze vervolgens naar doelen voor de hele organisatie? Hoe krijg je afdelingen en teams enthousiast om ermee aan de slag te gaan? Welke gedragsverandering is hiervoor nodig bij zowel directie als medewerkers op de werkvloer? Dát realiseren, zorgen dat een verandering of strategie écht gaat werken, daar zijn we bij LCG onderscheidend in.”

Over LCG

In 2009 is Martijn van Laak samen met Paul Hendriks en Eppo Kuipers een training- en adviesbureau gestart. LCG heeft haar wortels in de Lean en Agile filosofie, maar een methode is nooit een doel op zich. Inmiddels is LCG uitgegroeid tot een ecosysteem voor organisatieverandering.


Over de auteur

Creatief strateeg met een stevige dosis executiekracht. Werkt als ‘chef branding & marketing’ bij LCG.

profiel Thomas van Tienoven