LCG maakt organisaties klaar voor de toekomst. Dat doen we vanuit verschillende rollen. Onze interim manager nemen leiding en resultaatverantwoordelijkheid bij jouw organisatie. Dat betekent een rol die meer is dan een interim manager die op jullie winkel past. Het zijn Lean en Agile leiders.

Een interim manager van LCG is meer dan een leidinggevende die het team of afdeling draaiende houdt. Wat is er bij jullie nodig? Daar beginnen we mee: de basis op orde met een stabiel en goed functionerend team. Daarnaast brengen we continue verbetering. Omdat LCG geworteld is in de Lean filosofie en Agile filosofie – en de afgelopen tien jaar een paar honderd organisaties heeft begeleid – zijn we in staat om zowel de zaken draaiende te houden als impact te maken op verandertrajecten. Kortom: jullie afdeling krijgt een stevige leidinggevende met flinke verbetervaardigheden. Voor elk niveau zijn er ervaren interim managers in huis.

Hoe werkt een interim manager?

Onze interim managers hebben ruime leidinggevende ervaring. Zowel in de lijn als in veranderprogramma’s, Lean trajecten en Agile transformaties. Door deze ervaring kijken we breder naar leidinggeven. Daarom noemen we ons Lean en Agile leiders. We sluiten aan bij de doelen die het team heeft en zorgen dat het team in staat wordt gesteld om deze te behalen. Zo maken we persoonlijke ontwikkeling belangrijk en werken we met transparante en visuele stuurmiddelen om klant-, medewerker- én operationeel resultaat te verbeteren. We nemen problemen weg bij de oorzaak en kijken met een systemische bril. We hebben in verschillende branches veel succes geboekt met de Agile en Lean aanpak en weten dat dit een waardevolle toevoeging is bij het vervullen van een rol als interim manager.

4 kenmerken van LCG interim

  1. Heeft ruime leidinggevende ervaring
  2. Bezit over sterke verbetervaardigheden
  3. Heeft oog voor persoonlijke ontwikkeling
  4. Gebruikt transparante en visuele stuurmiddelen

Een Lean en Agile leider dus. En wat nog meer?

We nemen echt het stokje van je over.

Het komt goed. Je kunt meteen weer ademhalen. En dan gaan we verder bouwen.

Ook al gaat kwaliteit boven snelheid, we gaan voor het inzetten van de best passende persoon binnen een maand. En maken vervolgens een vliegende start. Door onze ervaring als consultants begrijpen we snel inhoudelijke situaties en zijn we ingesteld op direct resultaat boeken.

Snel de juiste persoon, snel impact.

Duidelijke richting voor de toekomst.

We zorgen voor richting. Samen met jullie stellen we niet alleen heldere doelen voor ons succes binnen de opdracht, we kijken ook samen met jou als opdrachtgever naar de koers voor de langere termijn.

We hebben bij LCG veel specifieke inhoudelijk expertise. Die kan ad hoc ingezet worden als dat nodig is. Met één interim manager van LCG haal je de ervaring van 65 collega’s in huis. Van ontwikkeling van een management team tot het laten groeien van hele ondernemingen. We bouwen en versterken om organisaties klaar te maken voor de toekomst.

Expertise binnen handbereik.

We lossen jouw probleem echt op. Dat kan een team zijn dat weer in rustig vaarwater komt, een proces waarbij de doorlooptijd is verkort of simpelweg kosten die zijn bespaard. Het is dus niet alleen ‘op de winkel passen’ maar het realiseren van blijvende verandering. We laten een verbeterd systeem voor jullie achter waarin beter wordt samengewerkt en zelfstandig verder kan worden verbeterd.

Jouw vraag of probleem verkennen?

Neem gerust contact met ons op, of lees meer over onze Lean & Agile leiders, zoals Marleen van Beekhoff, Stefan Zielhuis, Martine Oegema, Franke Beijer of Elke Vangeel.


Over de auteurs

Ik werk graag projectmatig en doelgericht met de Lean en Agile filosofie in mijn achterhoofd en kijk met een systemische blik naar een vraagstuk.

profiel Eva de Waard

Ik geef mensen het vertrouwen om uit hun comfortzone te treden en te leren wat werkt. Ik bereik dit door rust uit te stralen en mensen met humor en ontspanning te inspireren.

profiel Stefan Zielhuis