Terug naar alle inspiratie

Hoe kan de inzet van RPA jouw proces verbeteren?

Hoe kan de inzet van RPA jouw proces verbeteren?

Door middel van RPA – Robotic Process Automation – halen wij de robot uit de mens. Zodat jouw mensen weer kunnen doen wat ze het liefste doen: waarde toevoegen voor de organisatie en de klant. En laat de rest over aan RPA. Wij maken van de robot een teamplayer.

Samen met jou

  • Selecteren en kwantificeren we het te robotiseren proces
  • Berekenen we de terugverdientijd van de investering
  • Zorgen we voor de implementatie, de acceptatie en de borging van de robot en de nieuwe manier van werken 

Waarom deze drie stappen?

Selecteren en kwantificeren van het te robotiseren proces

De kracht van een robot ligt precies daar waar de mens minder sterk in is. Repetitief en foutloos handelen, 24/7 doorgaan, altijd op precies dezelfde manier een handeling uitvoeren en elke stap bijhouden in een log. Door de robot op dat deel van het proces in te zetten haal je de grootste impact. Wij analyseren je proces, door middel van bewezen Lean tools zoals Value Stream Mapping. Samen brengen we stap voor stap het proces in beeld en zien we waar de verspillingen zitten die door een robot opgelost kunnen worden.

Berekenen terugverdientijd van de investering

Voor elke investering is een geschatte ROI (return on investment) het middel om een beslissing te nemen. Als je weet wat iets kan opleveren, en je een beeld hebt van de risico’s, kun je de knoop doorhakken. Met een procesanalyse van de huidige situatie berekenen we in een halve dag wat je potentiële besparing en verbetering is. De sterkste basis voor jouw ROI-inschatting. Vaak drukken we dat uit in terugverdientijd. Investeringsbedrag / besparing per maand = terugverdientijd in maanden. Elke maand daarna is winst. Maak je je zorgen over risico’s, die bespreken en delen we graag.

Zorgen voor de implementatie, de acceptatie en borging

Wij geloven erin dat je robot een geaccepteerd lid kan worden van je team. Wat is daar voor nodig? Allereerst door de ‘why’ van de robot goed te laten begrijpen en te doorleven door de mensen. Vervolgens door de nieuwe manier van werken zo snel en zo goed mogelijk in te bedden in je organisatie. Daar gebruiken we onze jarenlange ervaring met bewezen Lean tools voor. En wat gaan je mensen doen wanneer ze opeens tijd over hebben? Ook daarin begeleiden wij het team.

UiPath & RPA

Om met RPA aan de slag te gaan zijn geen nieuwe IT systemen nodig. We maken met bestaande software de robot en deze robot kan probleemloos met alle applicaties werken die in jouw organisatie draaien. De software waar wij mee werken is UiPath. Uipath is erg gebruiksvriendelijk en bovendien zijn alle opleidingen van UiPath online gratis beschikbaar online. Onze RPA vaardigheden kunnen daarmee door jouw organisatie overgenomen worden. Zie hieronder een filmpje van UiPath met een toelichting over RPA.

Wij zijn super enthousiast over de mogelijkheden van deze technologie. RPA is de manier om technologische vooruitgang een positieve invloed te laten hebben op jouw organisatie, en daarmee jezelf!

Meer weten?

Ontdek andere Lean tools als de 5S methode of waardestroomanalyse. Heb je interesse om je proces te verbeteren en wil je meer weten over Robotic Process Automation? Download de whitepaper:


Over de auteur

Ik combineer een sterke analytische geest met een creatieve drive en dat is zichtbaar en voelbaar in mijn werk. Moeiteloos schakel ik tussen excel nerd, warme coach en koele strateeg.

profiel Alexander van Swinderen