In het kort

 • Theorie & praktijk
 • Gecertificeerde opleidingen
 • I.s.m. School voor Coaching

1-op-1 coaching

Als Agile of Lean professional ben je regelmatig aan de slag met teams. Je werkt aan de harde en hardnekkige kant van veranderingen. In de trainingen van LCG hebben we aandacht voor beide kanten. Onze ervaring is dat de grootste uitdaging vaak ligt in de hardnekkige (onzichtbare) kant, ook wel de onderstroom genoemd.

Je hebt vaak te maken met persoonlijke interactie. Dat verloopt waarschijnlijk niet altijd zoals je verwacht, of hoopt. Wij herkennen dat en hebben ons daarom flink verdiept op het gebied van 1-op-1 coaching en gesprekken.

Waarom 1-op-1 coaching?

Een training 1-op-1 coaching leert jou:

 • hoe je goed aansluit bij je coachee of gesprekspartner en je leert precies hoe je jezelf kunt inzetten als instrument om bij te dragen aan duurzame resultaten
 • hoe je interventies op een professionele wijze kunt verantwoorden en hoe je reflecteert op het coachproces vanuit het competentieprofiel van StiR
 • informatie uit de onderstroom helder waarnemen én toepassen ter ondersteuning van jouw interventies
 • kennis van verschillende theoretische modellen en analyses
 • de vaardigheden om deze modellen en analyses toe te passen

Samenwerking met School voor Coaching

Onze kennis en vaardigheden komen niet uit het niets. Deze hebben wij opgedaan bij een van de meest toonaangevende opleiders op het gebied van coaching in Nederland: School voor Coaching. Dat heeft ons doen besluiten om nauw samen te werken. Dat houdt in dat School voor Coaching voor ons de partner is op het gebied van coaching en de trainingen op dit gebied verzorgt.

Teamcoaching

Ben je meer op zoek naar een training die jou helpt bij het effectiever laten communiceren van teams en hoe een team beter verantwoordelijkheid neemt voor de resultaten? En ben je nieuwsgierig naar het effect van jouw persoonlijke coachstijl op de groepsdynamiek? Dan past wellicht een training op het gebied van teamcoaching beter bij jou.

De volgende trainingen op het gebied van 1-op-1 coaching bevelen wij aan als je net als ons veel bezig bent met organisatieverandering met Agile of Lean in jouw achterzak.

Leergang Coaching voor Professionals

Hét fundament voor jouw vakmanschap als coach

Deze leergang is dé ervaringsgerichte opleiding om professioneel te leren coachen vanuit je hart, hoofd en lijf. Vanuit een stevige theoretische basis en wordt vervolgens de nadruk gelegd op het ervaren. Het verschil maak je door te doen, te integreren en effectief te reflecteren. Na deze opleiding weet je hoe jij jezelf kunt inzetten als instrument om coachees maximaal in beweging te krijgen.

Training Coachtechnieken

Effectiever communiceren in 1-op-1 gesprekken

Tijdens deze training versterk je niet alleen je gesprekstechnieken, maar maak je ook in korte tijd een persoonlijke groei door. Met behulp van coachtechnieken voor een-op-een gesprekken breng je je gesprekspartner in beweging en ontdek je hierin jouw eigen stijl. Dat heeft direct effect. Je wordt je bewust van je eigen valkuilen en kunt dit bewustzijn gebruiken in het effectiever communiceren met je gesprekspartner. Zo ben je beter in staat om zowel positieve als negatieve feedback te geven en te ontvangen. Je merkt snel hoe je in je dagelijkse werk met meer rust en plezier (coach)gesprekken voert.

Past teamcoaching beter bij jou? Bekijk hier de mogelijkheden voor teamcoaching.

School voor Coaching is al meer dan 25 jaar één van de toonaangevende opleiders op het gebied van coaching in Nederland. Zij verzorgen opleidingen voor leiders, teams en individuen en staan voor vakmanschap in coaching, teamcoaching, leiderschap en persoonlijke groei.

In de gecertificeerde opleidingen leer je niet alleen coachtechnieken, maar ontdek je bovenal hoe je jezelf inzet als instrument. Persoonlijke ontwikkeling is hiervoor de basis. Je leert vertrouwen op je eigen waarnemingen en intuïtieve ingevingen. Zo ga je gesprekken voeren met ‘heel je hebben en houwen’. Met hoofd, hart en lijf.

Het resultaat?

Het omgaan met lastige gesprekssituaties gaat je veel makkelijker af, je leert onderscheiden wat van jezelf is en wat van de ander en je raakt vertrouwd met het voeren van wezenlijke, soms spannende gesprekken. Hierbij leer je directer reageren, waardoor je sneller tot de werkelijke essentie komt van wat er speelt. Zo breng je met veel minder moeite, meer beweging.

Persoonlijke groei en stressbestendigheid zijn een vanzelfsprekend gevolg van jouw ontwikkeling. Professioneel leren coachen is zodoende een verrijking voor jezelf als coach, als leider én als mens.

Enkele reviews van deelnemers die bij School voor Coaching een training hebben gedaan op het gebied van 1-op-1 coaching.

Bianca Hoefnagel, Agile Coach november 2022
→ Beoordeling 5/5

Hard op de inhoud, zacht op de mens. De opleiding heeft me nog veel meer gebracht dan ik had gehoopt. Het heeft me naast voldoende bagage als coach ook als mens heel veel gebracht. 

Claudia van Klink, manager staf services november 2022
→ Beoordeling 5/5

De opleiding was meer en beter dan ik had verwacht. De persoonlijke ontwikkeling die je in de relatief korte tijd ondergaat is echt een meerwaarde. Het is niet alleen een opleiding, maar ook een persoonlijke reis. Hier heb ik de rest van mijn leven wat aan.

Marjolein Otter, directeur bedrijfsvoering december 2021
→ Beoordeling 4/5

Ik was denk ik al heel vrij in het coachen, maar het coachen vanuit mijn schaduwkant geeft me een groot gevoel van ruimte.

Auke oktober 2022
→ Beoordeling 5/5

Wat een geweldige reis die je gezamenlijk maakt onder leiding van een top begeleider. Leergang waarin je eerst jezelf gaat ontdekken om daarna een succesvol coach te worden. Onze fantastische trainer schiep hierbij rust, ruimte en scherpte.

Overzicht trainingen

Welke training past bij jou?

Spreek een trainer

Gratis persoonlijk advies

Offerte aanvragen

Incompany training op maat

In het kort

 • Theorie & praktijk
 • Gecertificeerde trainingen
 • I.s.m. School voor Coaching

Gerelateerde trainingen

(externe website)

Gerelateerde trainingen

(externe website)

Heb je vragen over de teamcoaching en de trainingen? Of wil je persoonlijk advies?
Maartje helpt je graag. Bel haar gerust.