In het kort

 • Niet alleen theorie, ervaar ook de praktijk
 • Gratis deelname
 • Beoordeeld met een 10 /10
 • Leer de kracht van continu verbeteren
 • De eerste verbeterstap al tijdens de workshop

Lean Kennismaking (gratis workshop)

Wil je weten wat continu verbeteren is en hoe Lean jou en jouw collega’s kan helpen bij jullie werk? Meld je dan aan voor de gratis workshop.

Deze Lean workshop is een kennismaking met de grondbeginselen van Lean. Het legt de basis voor het werken met Lean door in te gaan op procesverbetering en continu verbeteren.

Er ligt nog veel onbenut verbeterpotentieel in jouw organisatie. Er wordt veel geroepen dat er dingen verbeterd moeten worden, maar in de praktijk verandert er echter weinig. Je hebt behoefte aan inspiratie om met een andere bril tegen verbeteren aan te kijken. Jij en jouw collega’s hebben namelijk al vele projecten de revue zien passeren en niet alles was even succesvol.

Wat kun je verwachten?

 • 1 dagdeelIn deze middag ervaar je direct de kracht van Lean.
 • 1 simulatiespelIn het simulatiespel ontdek je zelf hoe Lean van toegevoegde waarde kan zijn voor jouw organisatie.
 • 8-25 leergenoten Een groep mensen heeft meer ervaring dan een enkel persoon. Daarom stimuleren de trainers jou en de groep om met én van elkaar te leren.
 • 2 ervaren trainers — Wij geven de Lean Kennismaking altijd met twee trainers met liefde voor hun vak. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring die we je meegeven én dubbel zoveel plezier.

Wat levert het je op?

Na deze middag heb jij je basiskennis over Lean verder uitgebreid en:

 • weet je niet alleen de theorie, maar heb je ook Lean in de praktijk ervaren
 • heb je een eerste vertaalslag naar jouw organisatie gemaakt
 • ontdek je de kracht van visualisatie
 • heb je een basis gelegd voor het werken met Lean

Of lees verder over de inhoud van de training.

Voor wie is de Lean Kennismaking?

Deze Lean Kennismaking workshop van LCG is voor iedereen die de kracht van continu verbeteren wil ervaren en wil ontdekken hoe dit de organisatie kan helpen. Voor de Lean Kennismaking is geen specifieke vooropleiding nodig.

FAQ

De gratis Lean Kennismaking workshop van LCG is voor iedereen die de kracht van continu verbeteren wil ervaren en wil ontdekken hoe dit de organisatie kan helpen. Voor deze kennismakingsworkshop is geen specifieke vooropleiding nodig.

Wil je als Lean expert, procesmanager of projectleider aan de slag, dan past de Lean Green Belt training beter. Voor managers en leidinggevenden is de Lean Leiderschap training het meest geschikt.

Onze trainers wisselen denken en doen continu af. In deze middag zit een simulatiespel waarin je de kracht van Lean zelf ervaart.

Tijdens en na de workshop is er altijd ruimte voor persoonlijke vragen. Als vervolg op deze kennismaking zijn er verschillende mogelijkheden: Lean Yellow Belt, Lean Green Belt of Lean Black Belt.

De Lean trainingen van LCG zijn opgebouwd in verschillende modules, ook wel Belts genoemd. Je kunt de Belts als losse trainingen volgen of direct achter elkaar.

Ook is er de mogelijkheid om jouw organisatie verder te helpen door bijvoorbeeld een Incompany training.

Er is geen voorkennis nodig voor het volgen van deze workshop.

Alle trainingen van LCG worden altijd door 2 trainers verzorgd. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring die we je meegeven én dubbel zoveel plezier. De Lean trainers van LCG zijn WO opgeleid en hebben ook ruime ervaring als Lean consultant. Ze brengen dus veel praktijkvoorbeelden (en anekdotes!) mee.

Nee, aan de Lean Kennismaking zit geen certificaat gekoppeld. Dat begint bij de Lean Yellow Belt training. LCG is geaccrediteerd voor het Lean Competency System (LCS). Dat is een internationaal kwaliteitskeurmerk voor trainingen op het gebied van continu verbeteren.

Opzet van de workshop

De Lean Kennismaking is een dagdeel, van 13.00 tot 17.00 uur. Onze twee trainers zorgen voor veel afwisseling. Dat houdt de energie hoog, maakt leren leuker, zorgt ervoor dat de stof beter beklijft en je gaat ook weer vrolijk naar huis. Achterover geleund staren naar oneindig veel PowerPoint slides zit er bij ons niet in!

Wat komt er aan bod?

Deze middag staat volledig in het teken om jou te laten ontdekken wat Lean is en wat het kan betekenen voor jouw organisatie.

Onderdelen Lean workshop

 • Kennismaking met de belangrijkste principes van Lean
 • Simulatiespel om zelf te ontdekken hoe Lean van toegevoegde waarde kan zijn voor jouw organisatie
 • Tijdens het simulatiespel worden tussendoor evaluaties gedaan om de theorie nog beter te begrijpen
 • Theoretische uitleg met veel praktijkvoorbeelden
 • Je gaat zelf in beeld brengen wat jouw kansen zijn op het gebied van Lean

Leer hier alvast iets over het eerste Lean principe:

De klant centraal zetten

Op dit moment is er geen Lean workshop beschikbaar. Heb je wel interesse en wil je ontdekken hoe Lean jullie organisatie kan helpen of welke Lean training bij je past? Neem contact met ons op via info@lcgconsulting.com of bel +31 (0)85 0655 392.

Locatie Startdatum Trainingsdag(en)  
Op dit moment geen trainingen gepland Contact
 
Op dit moment geen trainingen gepland

De Lean Kennismakingsworkshop is gratis. Je maakt kennis met de basisprincipes van Lean, ontdekt wat het voor jouw praktijk kan betekenen en zet een eerste verbeterstap.

Gemiddelde beoordeling 10 / 10
uit 3 reviews op Springest

Lex van den Elsen, Toyota Nederland

“Lean tools trainen kan elk trainingsbureau. Deze instrumenten worden pas echt van duurzame waarde als je de dieperliggende cultuur van Toyota begrijpt. In Nederland is er geen enkele organisatie die zo dicht tegen de cultuur van Toyota aanzit als LCG. Dat maakt de trainingen van LCG echt uniek.”

Inschrijven

Meld je aan voor de training

Spreek een trainer

Gratis persoonlijk advies

Brochure aanvragen

PDF in je mailbox

Offerte aanvragen

Incompany training op maat

In het kort

 • Niet alleen theorie, ervaar ook de praktijk
 • Gratis deelname
 • Beoordeeld met een 10 /10 
 • Leer de kracht van continu verbeteren
 • De eerste verbeterstap al tijdens de workshop

Liever even overleggen?

Liever even overleggen?

Heb je vragen over de gratis Lean workshop?
Of wil je persoonlijk advies?
Maartje helpt je graag. Bel haar gerust.

+31 (0)85 0655 392