In het kort

 • Theorie & praktijk
 • Gecertificeerde opleidingen
 • I.s.m. SchoolvoorCoaching

Teamcoaching

Als Agile of Lean professional ben je regelmatig aan de slag met teams. Je werkt aan de harde en hardnekkige kant van veranderingen. In de trainingen van LCG hebben we aandacht voor beide kanten. Onze ervaring is dat de grootste uitdaging vaak ligt in de hardnekkige (onzichtbare) kant, ook wel de onderstroom bij teams genoemd. Met de trainingen op het gebied van teamcoaching ga je daarmee aan de slag.

Wij hebben ons flink verdiept op het gebied van teamontwikkeling en in het bijzonder de onderstroom. Een training op het gebied van teamontwikkeling kan het verschil maken. Niet alleen voor jouw persoonlijke ontwikkeling als individu, maar logischerwijs voor het hele team en de teamleden waar je mee werkt.

Waarom teamcoaching?

Een training teamcoaching leert jou:

 • hoe je teams effectiever laat communiceren en verantwoordelijkheid laat nemen voor de resultaten, samenwerking en sfeer
 • wat het effect is van jouw persoonlijke coachstijl op de groepsdynamiek in het team
 • hoe je de teamontwikkelingsfasen, teamdynamiek en patronen leert herkennen en benoemen
 • om beter bekend te raken met systeemdenken
 • wat de randvoorwaarden en succesfactoren voor het inrichten van een team(ontwikkelings)traject zijn
 • welke interventies in welke situaties het meest doeltreffend zijn

Samenwerking met SchoolvoorCoaching

Onze kennis en vaardigheden komen niet uit het niets. Deze hebben wij opgedaan bij een van de meest toonaangevende opleiders op het gebied van coaching in Nederland: SchoolvoorCoaching. Dat heeft ons doen besluiten om nauw samen te werken. Dat houdt in dat SchoolvoorCoaching voor ons de partner is op het gebied van coaching en de trainingen op dit gebied verzorgt.

1-op-1 coaching

Ben je meer op zoek naar een training die jou helpt bij het effectiever communiceren in 1-op-1 gesprekken? En ben je nieuwsgierig naar hoe jij jezelf als instrument kunt inzetten om coachees maximaal in beweging te krijgen? Dan past wellicht een training op het gebied van 1-op-1 coaching beter bij jou.

De volgende trainingen op het vlak van teamcoaching bevelen wij aan als je net als ons veel bezig bent met organisatieverandering met Agile of Lean in jouw achterzak.

Leergang Teamcoaching

Hét fundament voor jouw vakmanschap als teamcoach

Deze ervaringsgerichte opleiding is hét fundament voor jouw vakmanschap als teamcoach. Vanuit een stevige theoretische basis wordt vervolgens de nadruk gelegd op het ervaren. Het verschil maak je door te doen, te integreren en te reflecteren. Na de Leergang Teamcoaching weet jij precies hoe je jezelf kunt inzetten als instrument om teams blijvend in beweging te krijgen.

Training Teamcoaching en Groepsdynamiek

Maak je rol in teams effectiever

Hoe laat je teamleden onderling afspraken maken die ze daadwerkelijk nakomen? En hoe zorg je dat een teamtraject méér oplevert, maar mínder energie van jou vraagt? In deze leer je teams effectiever communiceren en verantwoordelijkheid nemen voor de resultaten en de sfeer.

Past 1-op-1 coaching beter bij jou? Bekijk hier de 1-op-1 mogelijkheden

SchoolvoorCoaching is al meer dan 25 jaar één van de toonaangevende opleiders op het gebied van coaching in Nederland. Zij verzorgen opleidingen voor leiders, teams en individuen en staan voor vakmanschap in coaching, teamcoaching, leiderschap en persoonlijke groei.

In de gecertificeerde opleidingen leer je niet alleen coachtechnieken, maar ontdek je bovenal hoe je jezelf inzet als instrument. Persoonlijke ontwikkeling is hiervoor de basis. Je leert vertrouwen op je eigen waarnemingen en intuïtieve ingevingen. Zo ga je gesprekken voeren met ‘heel je hebben en houwen’. Met hoofd, hart en lijf.

Het resultaat?

Het omgaan met lastige gesprekssituaties gaat je veel makkelijker af, je leert onderscheiden wat van jezelf is en wat van de ander en je raakt vertrouwd met het voeren van wezenlijke, soms spannende gesprekken. Hierbij leer je directer reageren, waardoor je sneller tot de werkelijke essentie komt van wat er speelt. Zo breng je met veel minder moeite, meer beweging.

Persoonlijke groei en stressbestendigheid zijn een vanzelfsprekend gevolg van jouw ontwikkeling. Professioneel leren coachen is zodoende een verrijking voor jezelf als coach, als leider én als mens.

Enkele reviews van deelnemers die bij SchoolvoorCoaching een training hebben gedaan op het gebied van teamcoaching.

Deelnemer training Teamcoaching en Groepsdynamiek november 2022
→ Beoordeling 5/5

Boven verwachting eigenlijk! De oefeningen brachten heel veel, en de diepgang in de training vond ik heel bijzonder.

Janneke Hendrikx, manager team storytelling november 2022
→ Beoordeling 4/5

Zoveel geleerd! Over mijn eigen aandeel op de groepsdynamiek, maar ook veel geleerd van de andere deelnemers.

Wim Geerdink, manager klant informatie en advies november 2022
→ Beoordeling 5/5

Meest bijgebleven: de positieve energie die het losmaakt!

Jorrit Kortink, Scrum Master en teamcoach oktober 2022
→ Beoordeling 5/5

Ik ben zekerder in mijn rol als teamcoach en meer in staat om uit te zoomen naar het patroon van interactie is, in plaats van wie de schuldvraag heeft.  Daarnaast heb ik een deel van mijn eigen triggers en gedrag gezien, en een flink stuk heling ervaren m.b.t. oud trauma in groepen.

Mariëtte Nauta, verandermanager mei 2022
→ Beoordeling 4/5

Deze leergang leert je niet alleen een vak, het draagt ook bij aan jou als mens. Onzichtbare grenzen worden opgezocht en doorbroken. Je komt er sterker uit dan dat je er in ging.

Niels Jansen, HR consultant mei 2022
→ Beoordeling 4/5

Ik had meer technieken verwacht, maar kreeg eigenlijk iets beters terug.

Overzicht trainingen

Welke training past bij jou?

Spreek een trainer

Gratis persoonlijk advies

Offerte aanvragen

Incompany training op maat

In het kort

 • Theorie & praktijk
 • Gecertificeerde trainingen
 • I.s.m. SchoolvoorCoaching

Gerelateerde trainingen

(externe website)

Gerelateerde trainingen

(externe website)

Heb je vragen over de teamcoaching en de trainingen? Of wil je persoonlijk advies?
Maartje helpt je graag. Bel haar gerust.