In het kort

 • Veel interactie, altijd 2 trainers
 • Beoordeeld met een 9,1/10
 • In 2 dagen Lean expert
 • Internationaal erkend certificaat
 • All in prijs €1.550 (excl. btw)

Yellow naar Green Belt

Heb jij je bij ons je Yellow Belt certificaat gehaald? Dan heb je basiskennis over Lean en deze zelfs al in de praktijk gebracht. Het is nu nog een kleine stap naar meer verdieping, de Lean Green Belt training. In de twee extra trainingsdagen gaan we dieper in op de veranderkundige kant van Lean en haal je het Green Belt certificaat.

De Green Belt training sluit naadloos aan op de Yellow Belt training. De eerste 3 trainingsdagen van de Green Belt (totaal 5 dagen), zíjn namelijk de Yellow Belt training.

Wanneer je de Yellow Belt al hebt gedaan, is het nog maar een kleine stap van 2 trainingsdagen om het Green Belt certificaat te halen. De meeste Lean tools en technieken heb je al leren toepassen. In deze training leer je er nog een paar bij. De verdieping bij de Green Belt gaat meer over gedrag.

De veranderkundige ervaring van onze trainers komt dan goed van pas. Zij combineren als geen ander theorie, praktijk en reflectie. Zo leer je hoe je Lean succesvol kunt toepassen in jouw verbetertrajecten. En word je een voorbeeld voor jouw organisatie in continu verbeteren. Kortom, je bent er na afronding helemaal klaar voor om als Lean expert aan de slag te gaan!

Met deze Lean Green Belt training maak je een sprong in je persoonlijke ontwikkeling én creëer je een grote toegevoegde waarde voor jouw organisatie.

Wat kun je verwachten?

 • 2 trainingsdagenJe gaat in deze twee dagen aan de slag met het toepassen van de eerder geleerde theorie in verschillende cases in jouw eigen organisatie. Er komen nieuwe principes en instrumenten aan bod en we gaan vooral in op het gedrag.
 • 2 praktijkopdrachtenJe krijgt praktijkopdrachten voordat jouw eerste trainingsdag begint, omdat je de nodige kennis al hebt opgedaan tijdens de Yellow Belt training. Uiteraard helpen we je met opstarten wanneer je daar behoefte aan hebt. 
 • 8-16 leergenoten Een groep mensen heeft meer ervaring dan een enkel persoon. Daarom stimuleren de trainers jou en de groep om met én van elkaar te leren. We delen successen, geleerde lessen en oefenen samen met reflecteren.
 • 2 ervaren trainers Wij geven de Lean Green Belt training altijd met twee trainers. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring die we je meegeven én dubbel zoveel plezier.
 • 1 internationaal erkend certificaatAan het eind van de opleiding doe je het examen en behaal je het officieel LCS certificaat (level 1c)!

Wat levert het je op?

Na deze training heb jij als Lean expert:

 • jezelf ontwikkeld tot Lean veranderaar, projectleider of procesverbeteraar
 • je persoonlijke effectiviteit verbeterd op kennis én gedrag
 • de Lean theorie vertaald naar een concreet plan voor jouw organisatie
 • al resultaten behaald dankzij de praktijkopdrachten
 • met veel plezier geleerd in een veilige, energieke omgeving

Of lees verder over de inhoud van de training.

Voor wie is de ‘Yellow naar Green Belt’ training?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die bij LCG een Yellow Belt certificaat heeft gehaald en zich verder wil ontwikkelen tot Lean expert, procesmanager of projectleider in verandertrajecten. (Heb je deze Yellow Belt niet bij LCG gehaald? Neem dan contact met ons op.)

Nog geen Yellow Belt certificaat, maar wel interesse in Lean?

Dan zijn er een paar opties:

Na het behalen van je Green Belt kun je direct als expert aan de slag in jouw organisatie. Natuurlijk, hoe meer praktijkervaring je op doet, des te meer je expert wordt. Maar na deze opleiding ben je écht in staat om procesverbeteringen succesvol te leiden. Dat komt omdat je bij onze trainingen niet alleen de Lean theorie en methodieken leert, maar jezelf ook ontwikkelt in Lean gedrag.

Certificaat Lean Green Belt

LCG is geaccrediteerd voor het Lean Competency System (LCS). Een internationaal kwaliteitskeurmerk voor trainingen op het gebied van continu verbeteren. Wij mogen hierdoor internationaal erkende certificaten uitgeven aan deelnemers aan onze trainingen. Hiervoor gelden de volgende eisen:

 • Je hebt de Green Belt opleiding volledig gevolgd (je mag 1 dagdeel missen)
 • Je behaalt het theorie-examen op de laatste dag van de opleiding (dit examen is bij onze opleiding inbegrepen)
 • Je voert Lean praktijkopdrachten uit (ook deze opdrachten zijn bij onze opleiding inbegrepen)

Na het succesvol afronden van de Lean Green Belt opleiding van LCG ontvang je een volwaardig LCS Green Belt certificaat.

Bij LCG leer je niet alleen de Lean theorie en methodieken, maar ontwikkel je ook Lean gedrag.

FAQ

Deze opleiding van LCG is geschikt voor iedereen die al eerder bij ons een Yellow Belt certificaat heeft gehaald en zich verder wil ontwikkelen tot Lean expert, procesmanager of projectleider in verandertrajecten.

Heb je wel een Yellow Belt, maar deze niet niet bij LCG gehaald? Neem dan even contact met ons op.

Nog geen Yellow Belt? Doe dan de complete Green Belt training of leer de basis bij onze Yellow Belt training.

Onze trainers wisselen denken en doen continu af. Na een blokje theorie ga je met de andere deelnemers aan de slag met oefeningen. Daar zitten ook rollenspellen bij. Zo leer je het snelst!

Tijdens de trainingsdagen is er altijd ruimte voor persoonlijke vragen. Na de training zijn er ook verschillende mogelijkheden. Je kunt jezelf verder ontwikkelen tot Lean Black Belt of in jouw verbetertraject begeleiding krijgen van een van onze Lean experts. Ook is er de mogelijkheid om jouw organisatie verder te helpen door bijvoorbeeld Incompany training.

Om deze training te kunnen doen heb je bij ons het Yellow Belt certificaat gehaald. Heb je deze niet bij LCG gehaald? Neem dan contact met ons op.

Nog geen Yellow Belt certificaat? Deze kun je halen door de Yellow Belt training te doen, of je in te schrijven voor de complete Green Belt training.

Het niveau van deze training is vergelijkbaar met MBO/HBO opleidingsniveau.

Alle trainingen van LCG worden altijd door 2 trainers verzorgd. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring die we je meegeven én dubbel zoveel plezier. De Lean trainers van LCG zijn WO opgeleid en hebben ook ruime ervaring als Lean consultant. Ze brengen dus veel praktijkvoorbeelden (en anekdotes!) mee.

Ja, na het succesvol afronden van de Lean Green Belt opleiding van LCG ontvang je een volwaardig LCS Green Belt certificaat. LCG is namelijk geaccrediteerd voor het Lean Competency System (LCS). Dat is een internationaal kwaliteitskeurmerk voor trainingen op het gebied van continu verbeteren.

Bij LCG houden we niet zo van verplichten. Je bent dus vrij om te kiezen of je wilt deelnemen aan het theorie-examen. Twijfel je hierover? Dan is er altijd ruimte om dit te bespreken met een van de trainers.

Tot 20 dagen voor de training kun je nog kosteloos annuleren of wijzigen. Daarna worden er kosten in rekening gebracht.

Hotelovernachting bijboeken of annuleren? Dat kan kosteloos nog tot 2 weken voor aanvang van de training.

Bekijk hier onze algemene voorwaarden.

De training in 2 minuten

Opzet van de training

De training sluit perfect aan op de 3-daagse Yellow Belt en betreft een blok van 2 trainingsdagen. Voordat de training begint, krijg je al een praktijkopdracht, omdat je de nodige kennis al hebt opgedaan tijdens de Yellow Belt. Uiteraard helpen we je hierbij wanneer je daar behoefte aan hebt.

Onze twee trainers zorgen op elke trainingsdag voor veel afwisseling. Dat houdt de energie hoog, maakt leren leuker, zorgt ervoor dat de stof beter beklijft en je gaat ook weer vrolijk naar huis. Achterover geleund staren naar oneindig veel PowerPoint slides zit er bij ons niet in!

Wat komt er aan bod?

De twee dagen die je ontwikkelen tot Lean expert (dat zijn dag 4 en 5 van de complete Lean Green Belt opleiding) zien er op hoofdlijnen als volgt uit.

Verdieping op de veranderkundige kant van Lean

 • We duiken in op de 3e en 4e Lean principes Flow en Pull, met bijbehorende instrumenten als takttijd, Kanban, vraaganalyse, capaciteitsmanagement en totale team effectiviteit. Ook doen we een tweede simulatiespel om de kracht van Flow en Pull te ervaren.
 • We leren over Hoshin Kanri, oftewel Policy Deployment. We vertalen visie en doelen naar alle functies in de organisatie, onder andere aan de hand van de Circle of Lean
 • We oefenen met presenteren van de praktijkopdrachten om beter te worden in het meenemen van collega’s in verandertrajecten. Ook doen we Catchball, een vorm van ‘speeddaten’ met elkaar om feedback op te halen over de eigen A3-opdracht.
 • We `leren over de 8 rollen van de Lean expert en doen een self-assessment die we daarna bespreken
 • We oefenen met beïnvloedingsstijlen. Als Lean expert heb je niet altijd directe beslissingsbevoegdheid. Hoe zorg je er toch voor dat de juiste beslissingen worden genomen?
 • Tijd voor het examen van 30 minuten. Na succesvolle afronding ontvang je het officiële LCS Lean Green Belt certificaat
 • Feestelijke afsluiting met borrel, muziek en confetti!

Bekijk hier de volledige inhoud van de complete Green Belt training.

Wil je meer details over de training?

Vul je gegevens in en ontvang gratis de Green Belt brochure direct in je mailbox.

Locatie Trainingsdag(en) Type  
Kaap Doorn
wo 22 mei + do 23 mei
Inschrijven Neem een optie
Nog 3 plaatsen vrij
Kaap Doorn
wo 22 mei + do 23 mei
Nog 3 plaatsen vrij

Een trainingsdag start om 09:00 uur en duurt tot 17:00 uur. Maximale groepsgrootte is 18 personen. Een training gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Mocht dat niet het geval zijn, laten we dit zo’n drie weken voor aanvang van de training weten en vinden we samen een passende oplossing.

De training in Nederland vindt plaats bij Conferentiecentrum Kaap Doorn (Postweg 9, 3941 KA Doorn). Kaap Doorn ligt centraal in Nederland en is makkelijk bereikbaar. We bieden hier tevens arrangementen met overnachting aan om het nog aangenamer te maken.

Nog geen Yellow Belt?

Doe dan de complete Green Belt training in één keer.

Het tarief van de Yellow naar Green Belt training bedraagt €1.550 (excl. btw) per deelnemer.

Dat is inclusief:

 • Leskosten & materiaal;
 • Meerdere praktijkopdrachten;
 • Toegang tot het digitaal leerplatform Connector;
 • Internationaal geaccrediteerd certificaat van LCS;
 • Lunch, koffie, thee en versnaperingen tijdens trainingsdagen.

Kata coaching

Je leerproces tijdens je trainingsperiode verder versnellen? Kies dan voor persoonlijke Kata coaching door een ervaren Lean expert van LCG. Meerprijs hiervoor is €975 (excl. btw) voor acht gesprekken. Deze vinden plaats buiten de training om, op momenten dat het jou uitkomt. Zo zorg je voor voortgang en resultaten tijdens je gehele trainingsperiode en optimaliseer je je eigen trainingservaring. Bij je inschrijving kun je gemakkelijk deze optie aanvinken.

BTW

Door onze CRKBO vrijstelling kunnen wij onze opleidingen BTW-vrij factureren. Dat is aantrekkelijk voor particulieren en voor instanties die geen BTW kunnen terugvorderen. Bij je inschrijving kun je gemakkelijk deze optie aanvinken. Om de kosten van onze kant hiervoor te dekken, hanteren wij een opslag van 5% op het tarief van de training.

Arrangementen

Reistijd vermijden en genieten van de trainingslocatie op de Utrechtse Heuvelrug? Boek er dan overnachtingen en/of diners bij. Kosten zijn €102,35 per nacht (incl. toeristenbelasting, excl. 9% btw) en €51,50 per diner (incl. 2 drankjes, excl. 9% btw). Bij het aanmelden kun je per trainingsdag aangeven of je hier gebruik van wilt maken. Geboekte arrangementen kunnen tot uiterlijk 2 weken voorafgaand aan de training geannuleerd worden. Daarna zijn er kosten aan verbonden.

Komt de training toch niet goed uit?

Wil je na je inschrijving de training annuleren of verplaatsen?
Tot 4 weken voor de training kun je nog kosteloos annuleren of wijzigen. Daarna worden er kosten in rekening gebracht.

Hotelovernachting bijboeken of annuleren?
Dat kan kosteloos nog tot 2 weken voor aanvang van de training. 

Bekijk hier onze algemene voorwaarden.

Onze Lean Green Belt training wordt door deelnemers gemiddeld beoordeeld met een 9,1 / 10. Lees hieronder waarom zij ons aanbevelen.

Miranda Piekema 16-12-2021
→ Beoordeling 9/10
Fijne afwisseling tussen theorie en praktijk. De werkvormen waren inspirerend en kan je zelf ook gebruiken. Fijn dat er veel gestuurd wordt op toepassing in de praktijk.

Azra Kozica 16-12-2021
→ Beoordeling 9/10
Training was erg informatief. Kregen veel informatie, leuke werkvormen interactief. Praktijkvoorbeelden en de afwisseling om naar buiten te gaan. Er werd ook wat gedaan met de tips die we gaven voor de volgende les. Leuke groep en interactie met de groep.

Rianne Papma, Cosis 16-12-2021
→ Beoordeling 9/10
Erg leuk, afwisselende werkvormen. Goed toepasbaar. Wel fijn dat meer collega’s van mij de Lean training hebben gedaan. Als je alleen in je organisatie met Lean aan de slag wilt wordt het een stuk lastiger denk ik.

Bianca Ahne, Asito 10-12-2021
→ Beoordeling 10/10
Een mooie training met veel afwisseling, waardoor je snel de stof tot je kan nemen. Vooral de vele visualisaties zijn heel verhelderend.

Janine Gossen, Radboud Universiteit 10-12-2021
→ Beoordeling 9/10
De afwisselingen van vormen en ’t enthousiasme van de trainers maakten dat ik met veel plezier de stof tot me nam.

Amanda Degenaars, Ymere 10-11-2021
→ Beoordeling 10/10
Ik vond het een inspirerende training! Iedereen doet er goed aan om Lean skills onder de knie te krijgen. De trainers waren enthousiast en toegankelijk, de interactie was leuk en de opdrachten waren leerzaam!

Sandra de Jong, gemeente Haarlemmermeer 08-10-2021
→ Beoordeling 9/10
Ik ben super enthousiast. Ontzettend veel geleerd. Goede balans tussen theorie en praktijk. Fijne energizers en afwisseling op de dagen zelf. Mooie locatie, in mooie omgeving en heerlijke F&B faciliteiten. Mijn vriend heeft ook een green belt gehaald maar veel minder stof behandeld dan ik. Voelt alsof ik echt een gevulde gereedschapskist heb meegekregen waar ik verder mee op pad kan.

Loes van Selm, Tony’s Chocolonely 08-10-2021
→ Beoordeling 9/10
Ik vond de training heel erg goed. De theorie werd duidelijk uitgelegd met veel voorbeelden zodat het goed te begrijpen was. Door middel van praktische opdrachten tussendoor krijg je echt de kans de theorie al toe te passen en hier weer vragen over te stellen/dit te evalueren. Er zat niet teveel tijd tussen de verschillende dagen en de theorie werd steeds even herhaald, waardoor het goed on top of mind bleef. Ik zou deze training zeker aanraden.

Janina Sgroi 21-09-2021
→ Beoordeling 10/10
De training is echt van hoge kwaliteit. De afwisseling tussen theorie en praktijk is erg fijn en goed in balans. De opdrachten dragen bij aan meer inzicht in de toepassing van de stof. Het materiaal dat werd gebruikt zorgt er voor dat de stof goed blijft hangen. In plaats van een boek werden er allerlei elementen (visueel voornamelijk) gebruikt wat het leren leuk maakt.

Jetske van de Logt 21-09-2021
→ Beoordeling 10/10
De training was van erg goed niveau, de trainers waren super goed voorbereid, wisten veel, erg behulpzaam en de training had een heel leuke afwisseling tussen praktijk en theorie.

Jos Wetzels 21-09-2021
→ Beoordeling 10/10
Leuke training, door twee trainers veel afwisseling in onderwerpen en voorbeelden. Mooie opbouw van de lessen.

Florentine Moesker 16-08-2021
→ Beoordeling 8/10
Ik vond het heel fijn dat er goede interactie was met de trainers, veel doen en tegelijkertijd veel leren. Voor mij een goede manier van leren! Trainers hadden ook veel praktijkvoorbeelden en ze hebben er ook echt plezier in, dat is zichtbaar in alles!

Wesley Boer 22-06-2021
→ Beoordeling 8/10
Ik vond de training erg nuttig! Eén van de redenen waarom ik voor de Green Belt ging, is de praktische toepasbaarheid. En één van de redenen om voor LCG te kiezen is dat dit onderdeel juist zo goed aangeschreven stond. Niets is minder waar! Veel over LEAN geleerd, praktijkvoorbeelden gehad, zelf geoefend met tools, kan niet anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben.

Umut Kutlubay 22-06-2021
→ Beoordeling 9/10
In de bijeenkomsten heb ik ontzettend veel opgestoken. Ik heb heel veel aangereikt gekregen en alles valt helder op zijn plaats. Door de ruimte voor vragen en een gesprek tijdens de trainingen, kun je alle kennis vertalen naar je werk. Het blijft daarom niet alleen conceptueel, maar ook zeker toepasbaar. Ik heb op een leuke en speelse manier geleerd en ik blijf met een empowered gevoel achter. Ik weet wat ik wil aangaan op mijn werk en hoe ik dat ga doen!

Tibet Araz 18-05-2021
→ Beoordeling 10/10
De training wisselt perfect theorie en praktijk af. Iedere training zit vol met fun momenten waardoor leren en onthouden makkelijk wordt. Een aanrader voor iedere proces verbeteraar!

Dennis Boekel 18-05-2021
→ Beoordeling 10/10
Goede stof, goed visueel gemaakt. Meteen goed toepasbaar in de praktijk.

Review Toyota Nederland

Wij gaan verder dan het uitleggen van de Lean tools, onder meer omdat we veel aandacht besteden aan cultuur, houding en gedrag en persoonlijke ontwikkeling.

Lex van den Elsen, Toyota Nederland, vat dit als volgt samen: “Lean tools trainen kan elk trainingsbureau. Deze instrumenten worden pas echt van duurzame waarde als je de dieperliggende cultuur van Toyota begrijpt. In Nederland is er geen enkele organisatie die zo dicht tegen de cultuur van Toyota aanzit als LCG. Dat maakt de trainingen van LCG echt uniek.”

Inschrijven

Meld je aan voor de training

Neem een optie

Kosteloos annuleren

Spreek een trainer

Gratis persoonlijk advies

Brochure aanvragen

PDF in je mailbox

Offerte aanvragen

Incompany training op maat

In het kort

 • Veel interactie, altijd 2 trainers
 • Beoordeeld met een 9,1/10
 • In 2 dagen Lean expert
 • Internationaal geaccrediteerd certificaat
 • All-in prijs €1.550 (excl. btw)

Heb je vragen over de data of de Lean Green Belt training? Of wil je persoonlijk advies?
Maartje helpt je graag. Bel haar gerust.