Terug naar alle inspiratie

SchoolvoorCoaching & LCG: een match made in heaven

SchoolvoorCoaching & LCG: een match made in heaven

SchoolvoorCoaching en LCG kennen elkaar al lang. Beide organisaties hebben niet alleen dezelfde missie, maar werken ook vanuit dezelfde waarden en drijfveren. Daarom zijn we trots om te delen dat op 5 april 2022 SchoolvoorCoaching is overgedragen aan LCG! 

SchoolvoorCoaching levert al 25 jaar een belangrijke bijdrage aan het fundament voor vakmanschap in coaching en teamcoaching. Met deze vakkennis zijn we als LCG nog beter in staat om organisaties klaar te maken voor de toekomst. Niet voor niets hebben veel van onze consultants een training bij dit opleidingsinstituut gedaan. SchoolvoorCoaching blijft doen wat ze doet en draagt op haar eigenzinnige manier bij aan de professionalisering van (team)coaching, persoonlijke groei en leiderschapsontwikkeling. Dit sluit naadloos aan op wat LCG doet: het begeleiden van mensen, teams en organisaties in verandering

LCG’ers Anne Vennemann en Merel Schut nemen het roer over. Anne in de rol van creatief directeur en Merel stapt in de rol van zakelijk directeur. 


Anne, creatief directeur

“Het is een eer om in de voetsporen van Ans Tros en Marc Gnodde te treden. Samen hebben zij een gedachtegoed en een bedrijf neergezet met grote impact op de ontwikkeling van mensen, teams en organisaties. Ik kijk er naar uit om samen met alle inspirerende en vakkundige collega’s verder te bouwen aan al het moois wat SchoolvoorCoaching te bieden heeft.” 

Merel, zakelijk directeur

“Vijf jaar geleden heb ik zelf mogen ervaren hoe goed de opleidingen van SchoolvoorCoaching zijn door de Leergang Coaching voor Professionals te volgen. Dit heeft me een betere coach en consultant gemaakt, maar vooral een beter mens. Toen mij de vraag een paar maanden geleden werd gesteld om in de voetsporen van Ans Tros en Marc Gnodde te treden heb ik dan ook meteen ‘Ja!’ gezegd. Het is een eer om dat wat zij al 25 jaar zo goed doen voort te zetten: een gedachtegoed en een bedrijf met grote impact op de ontwikkeling van mensen, teams en organisaties.” 


Co-creatie en samen leiding nemen 

Ans Tros richtte in 1997, samen met een vriendin, SchoolvoorCoaching op uit het verlangen om anderen te leren coachen. Destijds was SchoolvoorCoaching het tweede opleidingsinstituut voor coaches in Nederland. Ans blikt in dit artikel terug en vertelt over het belang van co-creatie. 

Ans Tros: ‘We willen laten zien dat co-creatie en sámen leiding nemen, zorgt voor de verandering die zo hard nodig is in onze maatschappij. De kracht van samenwerking en samen leiding nemen en dát is wat gaat bijdragen aan meer plezier in het dagelijks werk en leven.’

‘Veel organisaties zeggen tegenwoordig: fouten maken mag. LCG zegt: fouten maken moet.’

Lees het interview met Paul Hendriks

Waarom co-creatie? 

Binnen en buiten organisaties zijn mensen op zoek naar nieuwe vormen van samenwerking waarin idealen en dromen de plek krijgen die ze verdienen. Maar hoe doe je dat en hoe kun je leren omgaan met tegenslagen en weerbarstige collega’s? Hoe neem je de leiding op een manier waarbij mensen jouw leiding ook kunnen ontvangen? En welke leiding ontvang je vanuit jouw intuïtie  en bezieling? Kortom: hoe kun je co-creatie praktisch vormgeven in organisaties?

Nieuwsgierig?

Wil jij meer weten over de opleidingen van SchoolvoorCoaching? Neem dan contact op.


Vanuit nieuwsgierigheid ontdek ik graag letterlijk en figuurlijk nieuwe werelden. Met die oprechte blik ga ik te werk. Ik creëer ruimte en vertrouwen voor ieder individu en elke vraag. Als creatieve doener en denker kies ik een aanpak die bij de verandering en organisatie past. 

profiel Anne Vennemann

Vanuit begrijpen ga ik, als organisatiekundige, naar ingrijpen. Dit betekent dat ik goed wil, en moet, snappen hoe het komt dat de situatie is zoals deze is. Hierin kijk ik naar het hele systeem, naar het probleem en naar de personen die hier onderdeel van zijn.

profiel Merel Schut