Over Anouk

Ik ben breed geïnteresseerd, help graag anderen en vind het leuk om problemen op te lossen. Ik vind het binnen organisaties interessant om verschillende invalshoeken te verkennen en dan samen met alle betrokkenen op zoek te gaan naar oplossingen die voor iedereen werken. Zo verbeteren we niet alleen het resultaat, maar zorgen we ook voor meer plezier in het werk. Dit doe ik door met een positieve energie binnen te komen en contact te maken met de mensen met wie ik werk. Daarnaast breng ik rust door overzicht te brengen en heldere doelen te formuleren.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Voor mij begint veranderen en verbeteren bij jezelf: elke dag benieuwd zijn naar wat er vandaag weer te leren is. Als consultant help ik organisaties hier voortdurend mee. Daarbij houd ik steeds de vinger aan de pols: Welke obstakels zitten de voortgang nu in het weg? Welke belemmerende patronen zie ik? Zijn de juiste mensen allemaal betrokken? Door hier steeds op te sturen, kunnen organisaties echte, duurzame voortgang maken. Als oud-student Communicatie- & Informatiewetenschappen vind ik de de communicatie ook heel interessant. Hoe krijgen we iedereen mee in een verandering?

Recente opdrachten

  1. Consultant bij een Lean transformatie in de metaalsector
  2. Consultant bij een verbeterproject binnen een gemeente
  3. Lean trainer voor o.a. organisaties in de overheid, logistiek en zorg

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Ik geloof dat wat nu belangrijk is voor organisaties, in de toekomst alleen maar belangrijker zal zijn. Dat betekent bijvoorbeeld dat iedereen binnen de organisatie denkt vanuit de klant. Hoe helpen we de klant zo goed en efficiënt mogelijk? Dat is immers het bestaansrecht van je organisatie. Daarnaast denk ik aan je medewerkers belangrijk maken. Zij zijn degene die de organisatie steeds een beetje beter maken en continu verbeteren. Zorg voor uitdaging, eigenaarschap en werkplezier. Leiders zetten een duidelijke koers uit, zorgen dat medewerkers maximaal in hun kracht staan en zorgen voor een stabiele, wendbare organisatie.

Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn.

Benjamin Franklin

Een van je favoriete quotes?

Deze quote vind ik op verschillende niveaus relevant voor succesvol veranderen en verbeteren. Zo geloof ik dat leren cruciaal is als je wilt verbeteren en leren doe je niet alleen door een boek te lezen of een presentatie te volgen. Leren doe je door uit te proberen, fouten te maken en succesjes te boeken. Daarom ga ik bij een organisaties nooit alleen aan de slag, maar doe ik zoveel mogelijk samen. Daarnaast zegt het voor mij ook iets over hoe je een verandering aan gaat. Verreweg de meeste veranderingen mislukken doordat ze eerst helemaal uitgedacht worden door een kleine groep en daarna pas gepresenteerd worden aan de rest van de organisatie. Veranderingen worden pas echt succesvol als je iedereen stap voor stap in het proces betrekt.

Favoriete inspiratie

  1. De meeste mensen deugen van Ruger Bregman
  2. Ontdek je sterke punten van Tim Roth
  3. Alleen op reis

Veco versterkt Lean transitie met leerplatform Connector

Veco, een toonaangevende fabrikant van micro-precisie metalen onderdelen, is bezig met een organisatiebrede Lean transitie. We spraken met Joris Keizers, Lean Director bij Veco, over […]

5S methode voor de werkplek

Je wilt net beginnen aan die ene klus, maar je moet eerst het hele voorraadhok door waarna blijkt dat wat jij nodig hebt, nét op […]

 

Andere collega's