Over Anouk

In mijn aanpak prikkel ik tot nadenken en realiseer ik verandering door de handen uit de mouwen te steken. Mijn kennis en daarmee mijn blik op organisaties is breed. Ik kijk zowel vanuit de gedragskant, veranderen gaat immers over mensen, als vanuit een bedrijfskundig perspectief. Met een open houding ga ik op onderzoek uit om écht te begrijpen hoe mensen en organisaties in elkaar zitten. Met de klant voorop en samen met het team om de verandering te realiseren. We zijn er voor elkaar en samen maken we van veranderen een feestje.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Mijn ervaring met veranderen heeft vooral plaats gehad in een omgeving die zelf continu aan verandering onderhevig was. Bij Rabobank realiseerde ik veranderingen, maar was ik ook onderdeel van de verandering. Vanuit twee kanten heel waardevol. Als Productmanager en Product Owner heb ik processen en producten ontwikkeld en verbeterd. Ik heb veel tools en methoden verkent en ben in aanraking gekomen met Agile & Scrum en Lean. Agile was ’the way of working’ binnen de bank. Een energieke en resultaatgerichte manier van werken. Daar wilde ik meer mee. Ik ben daarom bij LCG begonnen om zo andere organisaties hiermee te ondersteunen en te faciliteren.

Recente opdrachten

  1. Product Owner bij een grote financiële instelling
  2. Lean verbetertraject klantproces bij een grote financiële instelling

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

In mijn ogen is een organisatie klaar voor de toekomst als ze keuzes maakt. Waar sta je voor als organisatie? Waar richt je je op? Wat doe je wel en wat doe je vooral niet? Dit doet een organisatie niet alleen, ze betrekt hierin haar klanten en haar medewerkers. Dit zorgt voor een helder verhaal en betrokkenheid. Duurzaamheid is hier onlosmakelijk mee verbonden. Bewustzijn van de impact die je als organisatie maakt op het milieu en de mensen.

Je gaat het pas zien
als je het doorhebt.

Johan Cruijff

Een van je favoriete quotes?

Cruijff was in mijn ogen briljant in zijn nuchterheid. En hij heeft zulke mooie dingen opgezet, zoals de Cruyff foundation. Een plek voor kinderen om te spelen en te bewegen. Deze quote pas ik zelf regelmatig toe. Het heeft te maken met observeren, met zaken met elkaar in verband brengen en met onbevooroordeeld luisteren. Als het grotere plaatje zichtbaar wordt, plaatst dat alles in perspectief. Dan wordt helder waarom iemand doet zoals hij doet, of waarom een organisatie acteert zoals ze acteert.

LCG Anouk van Zandvoort

Favoriete inspiratie

  1. Het boek ‘Doorbreek de cirkel’ van Arend Ardon
  2. Het boek ‘Vind je waarom’ van Simon Sinek
  3. Buiten zijn en sporten, het laat me letterlijk en figuurlijk lekker in je vel zitten

 

Andere collega's