Over Ashley

Mijn persoonlijke missie in het leven is mijzelf iedere dag hard maken voor een wereld waarin iedereen in vrijheid en gelijkwaardigheid kan samenleven. De sleutel hiervoor? Bewust kiezen voor je persoonlijke ontwikkeling, zodat je jezelf en de ander echt gaat begrijpen. Ik zet mijn creativiteit en eigenwijsheid in om snel tot de kern te komen en simpel weer te geven met visualisaties. Daarnaast kijk ik systemisch naar organisaties – ik confronteer waar nodig en inspireer anderen om wat speelser om te gaan met het systeem zodat je sneller je doelen bereikt.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Ik ben mijn hele loopbaan eigenlijk al bezig met veranderen en verbeteren – eerst gefocust op mijzelf als professioneel danseres en sinds 2009 als vakgebied. Mijn roots en hart liggen in de zorgwereld, waar ik diverse programma’s en projecten heb gedaan in de hoek van organisatieinrichting. Bij LCG is mijn pallet verbreed naar andere sectoren, maar in de kern is mijn focus in verandertrajecten hetzelfde: begrijpen hoe het systeem werkt en vanuit daar kijken hoe ik hierin beweging kan creeren. Dat doe ik met alle mensen die betrokken zijn – met als doel het management en de mensen die het échte werk doen optimaal te laten samenwerken ten gunste van de organisatie.

Recente opdrachten

  1. Organisatieadviseur en coach van een veranderprogramma in de spoorsector
  2. Lean adviseur en trainer van een Lean transformatie in een ziekenhuis
  3. Adviseur en coach in het herontwerpen van processen in het wetenschappelijk onderwijs

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Organisaties van de toekomst zijn organisaties die een missie hebben verbonden met de maatschappij, een scherpe focus hebben, echte keuzes durven te maken en maximaal investeren in het grootste goed dat zij hebben; hun medewerkers. Als ik zo’n organisatie zou binnen stappen, zie ik medewerkers en leidinggevenden die zo in flow aan het werk zijn met hun klanten en elkaar, dat het hen niet eens opvalt dat ik binnen ben gekomen. Maar als zij mij eenmaal hebben gespot, vertellen zij mij met trots over de gave dingen die zij doen. Tevens hoor ik hen open en kwetsbaar reflecteren op wat goed gaat en waar het beter kan. Wat je hier ziet is het ware leiderschap in uitvoering! En als ik rond kijk zie ik allerlei visuele uitingen van hun resultaten en hoe dit bedrijf bijdraagt aan de maatschappij. Mooi toch?

All of us do not have equal talent, but all of us should have equal opportunity to develop our talent.

John F. Kennedy

Een van je favoriete quotes?

Als iedereen vanuit het diepste van zijn hart zou voelen dat we allemaal hetzelfde zijn en één geheel vormen, wat zou de wereld dan fantastisch zijn…. Ik verbaas mij er soms over hoe we in een wereld terecht zijn gekomen waarin mensen denken dat hun prestaties op zichzelf staan, dat mensen die de échte waarde leveren in organisaties het minst betaald krijgen en waar het principe geldt ‘meer is beter’. In deze quote zit voor mij de essentie van gelijkwaardigheid – erkennen dat we ons in ongelijke situaties bevinden met daarbij het diepste besef dat we allemaal in verbinding staan met elkaar en hetzelfde doel nastreven – gelukkig zijn. En dat je vanuit dit besef niet beter wilt zijn dan de ander maar juist die ander helpt om op hetzelfde geluksniveau te komen als jij. Daar zet ik mij iedere dag voor in!

Favoriete inspiratie

  1. Mijn collega’s hier zijn mijn nummer 1 inspiratiebron! Zij zijn altijd met gave, mooie ideeën en reflecties.
  2. Reizen, andere culturen ontdekken
  3. Boek ‘Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’ van Haemin Sunim

 

Andere collega's