Over Dewi

Mijn aandacht gaat naar de samenhang tussen mens, proces en prestatie. Mijn overtuiging is dat verandering in eigen gedrag en onderlinge interactie de basis van elke verbetering is. Ik lever maatwerk o.b.v. oprecht persoonlijk contact en zoek aansluiting bij de kern van wat mensen echt bezig houdt. Sleutels hierbij zijn: luisteren, spiegelen, samen ontdekken en het sturen op gedeeld eigenaarschap. Waar nodig ga ik het moeilijke gesprek aan, zonder er met een gestrekt been in te stappen. Zelf geniet ik er van wanneer in groepen verbinding ontstaat door humor en creativiteit.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Sinds 2005 staat mijn werk volledig in het teken van continu verbeteren in diverse sectoren en omgevingen: van fabriek en FMCG tot overheden, onderwijs en de financiële sector. Het liefst werk ik als verbinder van mensen en teams uit alle lagen en onderdelen van een organisatie. Hoewel ik veel aanpakken in mijn rugzak heb (lean, agile, team coaching, gezond verstand), geloof ik vooral in het doen van wat er nodig is om een probleem aan te pakken.

Recente opdrachten

  1. Agile lead coach voor Agile transformatie bij een grote bank in NL
  2. Agile coach om Agile visie en aanpak vorm te geven voor grote FMCG organisatie
  3. Lean consultant om continu verbeteren vorm te geven bij onderdeel van de provinciale overheid

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Organisaties die werken vanuit een echte North Star: waar ziijn we voor en waar doen we het voor? Hierbij verbinding kunnen leggen met maatschappelijke thema’s die er spelen, niet vanuit een mooie PR gedachte maar die daadwerkelijk beleefd en doorleefd wordt. Organisaties die snel kunnen inspelen op verandering waarbij je van rol en team kunt wisselen mét aandacht voor verbindende waarden en een gezamelijke manier van werken. De aandacht voor daar waar het gebeurt, nl de werkvloer waar echte waarde wordt toegevoegd. Dienend leiderschap inspiratie, luisteren en reflecteren ontwikkelen door vragen stellen, kunnen coachen en rolmodel zijn. Diversiteit durven te om armen en het presteren door te leren echt uitdragen.

I was looking for the key for years, but the door was always open.

Aravind Adiga, The White Tiger

Een van je favoriete quotes?

Het is niets voor niets een cliché maar ik geloof dat echte verandering altijd begint bij jezelf. Dit maakt het behapbaar én moeizaam. Het gaat er niet om hoe vaak je valt maar hoe snel je weer kunt opstaan. En hierbij geloof ik dat je in je kern best weet wat jou hierbij kan helpen en je best weet wat je nodig hebt om energie te hebben en jezelf te laten zien. Misschien is het iets dat je als kind al moeiteloos deed maar in de loop der tijd bent kwijt geraakt. Als je zelf weer lichtjes in je ogen krijgt en dit ook bij anderen weet aan te zetten, kun je bergen verzetten.

Favoriete inspiratie

  1. Reality TV serie ‘Dream school’
  2. Boek ‘The power of vulnerability’ van Brene Brown
  3. Karate: lekker samen trainen en zo de filosofie erachter doorleven

 

Andere collega's