Over Franke

Ik werk graag in een team om samen strategie te realiseren. Met anderen verantwoordelijkheid pakken en een aanpak ontwikkelen en waarmaken, daar wordt ik blij van. Het liefst in een context waar het een beetje spannend is. Ik schuw niet om mezelf en anderen een spiegel voor te houden, ook al is dat confronterend. Ik sport en speel graag en ben competitief. Ik hou van op stap gaan (natuur, vakanties, feestjes) en ik woon met mijn vriendin en drie dochtertjes in Utrecht.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Als relatiemanager voor bedrijven bij ABN AMRO, lag mijn interesse naast financieren nóg meer bij het verbeteren van de prestaties van het team waarin ik werkte. Mijn leidinggevende zei: ‘Franke, je bedoeling is fantastisch. Maar je loopt mijlenver vooruit en je vergeet achterom te kijken.’ Daarop ben ik in 2014 adviseur continu verbeteren geworden om te leren hoe ik beter mensen en organisaties kan helpen succesvol te zijn. Dat doe ik sindsdien met veel plezier. In de rol van (interim) projectleider/leidinggevende met verantwoordelijkheid haal ik doorgaans meer voldoening en resultaat dan in de pure trainer/coach rol.

Recente opdrachten

  1. Ontwikkelen van een continu verbetercultuur én significante financiële besparing bij een woningbouwcorporatie.
  2. Ketensamenwerking en procesverbetering bij een pensioenuitvoerder.
  3. Inrichten en uitvoeren van een verbeterprogramma gericht op dienstverlening aan klanten bij een financiële instelling.

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Organisaties van de toekomst zijn organisaties die weten wie ze zijn en waar ze heen willen. Altijd alle belangen (klant-organisatie-medewerker-maatschappij) in ogenschouw nemende. In een cultuur waarin leren (dus fouten maken en reflecteren), innoveren en continu verbeteren verankerd is. Waar iedereen de zingeving en doelen kent. Waar iedereen bijdraagt en ondersteund wordt om doelen te halen. Dat is voor mij een organisatie van de toekomst.

Veranderen is confronteren, liefdevol corrigeren. Maar niet kleineren.

Vrij vertaald van: Google

Een van je favoriete quotes?

Dit is hoe ik graag verandering realiseer en hoe ik zelf verander. Ik wil continu leren en mijzelf en anderen altijd op een liefdevolle manier een spiegel voorhouden. In deze quote zit ook mijn valkuil omdat ik soms te confronterend kan zijn… In begrijpen voor ingrijpen zit dan de sleutel.

Favoriete inspiratie

  1. Kees Klomp: rolmodel in purpose en zingeving
  2. Paul Hendriks: rolmodel in begrijpen voor ingrijpen
  3. Mijn dochters: rolmodel in de spiegel voorhouden

Je idealen in de praktijk: de uitvoering van een nieuwe wet

Hoe pak je het aan als je je idealen in de praktijk wilt brengen op je werk? Bij LCG ontstond recent een vraagstuk over de […]

 

Andere collega's