Over Franke

Ik werk graag in een team om samen strategie te realiseren. Met anderen een aanpak ontwikkelen en die waarmaken, daar word ik blij van. Het liefst in een context waar het een beetje spannend is. Ik schuw dan niet om mezelf en anderen een spiegel voor te houden, ook al is dat confronterend. Ik sport en speel graag en ben competitief. Ik hou van op stap gaan (natuur, vakanties, feestjes) en ik woon met mijn vriendin en drie dochtertjes in Utrecht.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Als relatiemanager voor bedrijven bij ABN AMRO, lag mijn interesse naast financieren nóg meer bij het verbeteren van de prestaties van het team waarin ik werkte. Mijn leidinggevende zei: ‘Franke, je bedoeling is fantastisch. Maar je loopt mijlenver vooruit en je vergeet achterom te kijken.’ Daarop ben ik in 2014 adviseur continu verbeteren geworden om te leren hoe ik beter mensen en organisaties kan helpen succesvol te zijn. Dat doe ik sindsdien met veel plezier.

Recente opdrachten

  1. Eigen Haard (woningcorporatie), ontwikkelen van continu verbeter cultuur én significante financiële besparing
  2. Bij een pensioenfonds, programma ten behoeve van ketensamenwerking en procesverbetering
  3. Bij een financiële instelling inrichten en uitvoeren programma ter verbetering van dienstverlening en tevredenheid klanten

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Een organisatie van de toekomst is een organisatie die effectief besluiten neemt, met in acht neming van de belangen van alle stakeholders. Die organisatie heeft strategisch-tactische-operationele doelen gesteld. Die doelen dragen evenredig bij aan de klant-organisatie-medewerker-maatschappij. In een cultuur waarin leren (dus fouten maken), innoveren en continu verbeteren verankerd is. Dat is voor mij een organisatie van de toekomst.

Veranderen is confronteren, liefdevol corrigeren. Maar niet kleineren.

Vrij vertaald van: Google

Een van je favoriete quotes?

Zoekend naar een quote, kwam ik op deze. Want die past. Dit is hoe ik graag verandering realiseer en hoe ik zelf verander. Ik wil anderen altijd op een liefdevolle manier een spiegel voorhouden en verlang dat ook terug. In deze quote zit ook mijn valkuil… Als ik connectie verlies met anderen, ga (te) snel in de weerstand op het moment dat ik ervaar dat ik gekleineerd word. Ik kan dan soms voor anderen kleinerend over komen. In begrijpen voor ingrijpen zit de sleutel!

Favoriete inspiratie

  1. Remco Claassen: rolmodel in boeiend spreken
  2. Kees Klomp: rolmodel in purpose en zingeving
  3. Oprichter LCG Paul Hendriks: rolmodel in begrijpen voor ingrijpen

Je idealen in de praktijk: de uitvoering van een nieuwe wet

Hoe pak je het aan als je je idealen in de praktijk wilt brengen op je werk? Bij LCG ontstond recent een vraagstuk over de […]