Over Hanne

Ik ben van nature heel nieuwsgierig, wil graag alles weten. Ik stort me dan ook graag in nieuwe avonturen en stel tussendoor heel veel vragen. Omdat ik zelf heel open ben, durven anderen zich ook snel open en kwetsbaar op te stellen. Ik ga altijd voor gelijkwaardigheid en verbinding, want ik geloof dat dat niet alleen de sfeer ten goede komt, maar dat je dan ook écht stappen kunt zetten.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Na mijn eerste kennismaking met het Lean gedachtegoed bij een gemeente heb ik ruim zes jaar als interne Lean coach een ziekenhuis begeleid in de transformatie naar een continu verbeterende organisatie. Het mooiste vind ik dat ik daarbij met alle lagen van de organisatie bezig was, van verpleegkundigen tot teammanagers, van schoonmakers tot medisch specialisten en van laboranten tot directeuren. Juist die combinatie van aanvliegroutes en het betrekken van de gehele organisatie draagt bij aan het vasthouden en steeds verder brengen van een verbetercultuur.

Recente opdrachten

  1. Opzetten van organisatiebreed programma en projectstructuur om continu te verbeteren in een gemeente
  2. Intern trainer/adviseur/ coach bij een Lean organisatie transformatie in een regionaal ziekenhuis
  3. Opleiden en begeleiden van kwaliteitsadviseurs in de opstartfase van continu verbeteren in een ziekenhuis

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Ik gun organisaties van de toekomst coachende en inspirerende leiders die zorgen voor een diepgeworteld onderling vertrouwen, enorm veel zelfreflectie, creativiteit en de durf om écht keuzes te maken.

Ik heb het nog nooit gedaan,
dus ik denk dat ik het wel kan.

Pippi Langkous

Een van je favoriete quotes?

De eerste keer dat ik deze quote hoorde, besefte ik dat ik zelf lang niet altijd zo dacht, maar het uitgangspunt wel onwijs krachtig vond. Nu helpt het mij om mezelf én anderen meer in de stretch te krijgen. We blijken zoveel meer te kunnen dan we denken! En als het toch niet gaat zoals je had bedacht, dan heb je tenminste geleerd.

Hanne Visser LCG

Favoriete inspiratie

  1. Zingen! Onder de douche, met mijn kinderen, in een muziektheatergezelschap of zomaar op straat
  2. Goede gesprekken met vrienden, familie en collega’s
  3. ‘Doorbreek de cirkel’ van Arend Ardon

 

Andere collega's