Over Joost

Geen uitdaging is te gek. Met de mensen om mij heen wil ik graag vlammen. Of het nu een verbeterprogramma is, het behalen van een uitdagend doel of grote verbouwing of verandering van een organisatie. Daar leef ik voor. Het liefst werk ik aan tastbare projecten met concrete resultaten. Tijdens het veranderproces verbind ik mensen met elkaar en creëer energie. Samen knallennn!

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Continu verbeteren is sinds 2001, toen ik afstudeerde, ‘zeg maar helemaal mijn ding’. Toendertijd bij de ijsfabriek van Ola in Hellendoorn. En sindsdien bij heel veel organisaties, misschien wel 100. Mijn voorkeur ligt wel bij concrete operationele bedrijven zoals productie, logistiek en bouw. Zelf heb ik een zuivelbedrijf opgebouwd in Kenia. Ik weet wat het is om operationele uitdagingen aan te gaan. Zeker in Afrika. En om hier met Lean en/of Agile structurele oplossingen voor te bedenken.

Recente opdrachten

  1. Coach directie van vliegmaatschappij in Oost-Afrika
  2. Lean consultant van verbeterprogramma van een schoonmaakbedrijf
  3. Lean consultant van een installatiebedrijf

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Organisaties zijn als levende organismen die zichzelf continu moeten vernieuwen om te blijven bestaan. Daarvoor hebben ze medewerkers nodig die het te gek vinden om na te denken over verbetering en vernieuwing. Nog steeds bestaat er in veel organisaties het idee dat er leiders of afdelingen bestaan om te innoveren of te veranderen. Dat dan vervolgens op weerstand stuit bij de medewerkers. Organisaties die in staat zijn om alle of een grote groep medewerkers te laten nadenken over vernieuwing hebben de grootste kans om ook in de toekomst te blijven bestaan.

Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen!

Bassie en Adriaan

Een van je favoriete quotes?

Natuurlijk kan je niet altijd lachen als er ernstige dingen gebeuren. Misschien niet in het begin, maar uiteindelijk kan dat wel. Zorgt voor relativering en acceptatie en daarna ontstaat er ruimte voor reflectie en leren.

Op (grote) problemen reageren we nog wel eens vanuit angst of boosheid erg ‘onhandig’ en creëren we spanning of zelfs onenigheid. Daardoor is er geen ruimte om na te denken hoe we het in de toekomst beter kunnen doen. De kunst is om de onhandige emoties om te zetten en emoties waarmee we weer in ontspanning en verbinding kunnen komen met elkaar. Moeilijk hoor. Maar mogelijk. En heel mooi.

Favoriete inspiratie

  1. De weg van liefde van Alain de Botton
  2. The Machine that changed the world van Womack & Jones
  3. Verandermanagement in 28 lessen van Jaap Boonstra

 

Andere collega's