Over Lara

Ik heb een ontzettend grote passie voor Lean. Met mijn enthousiasme neem ik mensen mee in het verbeterproject, want veranderen doe je nooit alleen. Ik ben doelgericht en heb een no-nonsense aanpak. Ik ga pragmatisch te werk met een gezonde dosis nieuwsgierigheid. Vragen stellen vanuit een oprechte benieuwdheid zorgen ervoor dat ik meer inzicht krijg in de situatie, maar ook dat ingeburgerde evidenties in vraag gesteld worden. Hierbij hou ik ervan om mensen uit te dagen en tegelijk de nodige ondersteuning te bieden om successen te boeken. Zo kunnen we PDCA-gewijs onze kennis verruimen en verbeteringen implementeren. Ook als een idee niet werkt, kunnen we hieruit leren. Ik zie geen problemen, maar opportuniteiten.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Sinds 2015 ben ik aan de slag met Lean. Ik heb ervaring opgedaan bij diverse KMO’s/MKB’s via Veltion (/Logflow) en sinds 2022 ben ik aan de slag met mijn passie bij LCG. Met de focus op het doel ga ik samen met de mensen op zoek naar wat nodig is om in de richting van het doel vooruitgang te boeken. De focus op het doel helpt mij en het team om ervoor te zorgen dat we bezig zijn met de juiste dingen in plaats van druk bezig te zijn met verkeerde zaken. Tegelijk heb je de mensen nodig als experts van hun job. Bestaande tools en technieken kunnen dienen als inspiratie, maar het zijn korte kleine experimenten die ons kunnen leren wat wel en niet werkt in de context van een specifiek project.

Recente opdrachten

  1. Lean consultant en coach bij het optimaliseren van de waardestroom bij een metaalconstructiebedrijf
  2. Lean consultant en coach bij optimalisatie van interne logistiek van producent van klantspecifieke motoren
  3. Lean coach bij verbeterproject van productiebedrijf voor binnenafwerking

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Om klaar te zijn voor de toekomst dient een organisatie goed te weten waarvoor ze wil staan. Een organisatie moet nadenken over wat zij wil betekenen. Niet alleen nu, maar ook op lange termijn. En niet alleen voor de klanten, maar voor alle stakeholders.

Om klaar te zijn voor de toekomst heb je als organisatie er alle baat bij om zo doelgericht mogelijk georganiseerd te zijn en tegelijk de nodige aandacht te hebben voor de medewerkers. Wanneer je duurzaam wil zijn, dien je namelijk in te zetten op duurzaamheid, in verschillende opzichten. Tegelijk dient een organisatie ook flexibel te zijn om zo te kunnen aanpassen aan de steeds sneller veranderende wereld.

May your choices reflect your hopes, not your fears

Nelson Mandela

Een van je favoriete quotes?

De keuzes die je maakt kunnen zo bepalend zijn voor wat mogelijk is. Ik vind het belangrijk om te leren uit het verleden, maar het verleden mag geen belemmering zijn voor hetgeen je gaat doen in de toekomst. Door vooruit te kijken en te durven dromen, stap voor stap uit te proberen en zo bij te leren, kan je echt evolueren en successen boeken. Uit angst kan je opportuniteiten links laten liggen waardoor je je eigen mogelijkheden beperkt. Ik vind het belangrijk om af en toe echt stil te staan bij wat ik heb, mij dankbaar te voelen en vol goesting naar de toekomst te kijken. Laat ons dus hoopvol naar de toekomst kijken en er het beste van maken!

Lara Alboort Lean in actie

Favoriete inspiratie

  1. Alledaagse dingen die goed/slecht georganiseerd zijn
  2. Kinderen (en hun vanzelfsprekendheid om PDCA toe te passen)
  3. ‘Our iceberg is melting’ van John Kotter

 

Andere collega's