Over Leoni

Ik ben energiek en enthousiast, met een flinke dosis positiviteit; het glas is altijd halfvol. Met mijn enthousiasme en optimisme weet ik mensen te inspireren en in beweging te krijgen. Door dit te combineren met inlevingsvermogen en oog voor de mens, help ik individuen, teams en organisaties zich continu te ontwikkelen. Ik ben een echte doenker; ik combineer denken en doen. Ik krijg energie van samen experimenten bedenken en uitvoeren om het werk elke keer een stukje beter én vooral leuker te maken.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

‘Mensen gelukkig maken’ is waar het voor mij om draait. Zowel klanten als medewerkers. Door mijn studie International Hotel Management en jarenlange ervaring in de hotelwereld, weet ik wat het écht betekent om de klant (of gast) centraal te zetten. Het uitgangspunt van vrijwel iedere managementfilosofie. Tijdens mijn vervolgstudie, de master Organisational Change & Consulting, voegde ik daar het perspectief van de medewerker en de organisatie aan toe. Bij LCG vind ik de combinatie tussen beiden. Als organisatieadviseur help ik organisaties en medewerkers te ontwikkelen, hun klant op nummer één te zetten en zo de operationele resultaten te verbeteren.

Recente opdrachten

  1. Als consultant strategie doorvertalen naar afdelings- en teamdoelen en operationeel management hierop inrichten
  2. Op maat gemaakte adviesvaardigheden trainingen bij een ziekenhuis
  3. Agile coach en trainer bij een overheidsorganisatie.

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Organisaties die hun klant en medewerkers écht centraal weten te zetten en zichzelf en hun medewerkers continu blijven ontwikkelen. Ik geloof dat dat de essentie is voor een succesvolle organisatie. Als je als organisatie heel goed begrijpt wat je klant wil, zorgt dat je hele tevreden medewerkers hebt die hier van doordrongen zijn, en structuren inricht waardoor je medewerkers hun werk goed kunnen doen, geloof ik dat de operationeel resultaten vanzelf volgen. Daarbij moet je jezelf en je medewerkers continu blijven ontwikkelen. De wereld veranderd snel, dus als je dat niet doet, loop je binnen de kortste keren achter.

Plezier in het werk, maakt perfectie in het werk.

Aristoteles

Een van je favoriete quotes?

Hierin zit voor mezelf de uitnodiging om continu te streven naar plezier in m’n werk. Mezelf continu te ontwikkelen, omdat ik daar plezier uithaal en beter word in m’n werk. Daarnaast zit er een boodschap in voor organisaties; het belang van zorgen voor je medewerkers. Zorg dat ze gelukkig zijn. Dat ze elke dat met plezier naar hun werk komen en alle ruimte en vrijheid hebben om zich te ontwikkelen te doen wat zij denken dat goed is. Ik geloof dat dat inderdaad tot perfectie leidt. Tot creatieve medewerkers, die vanuit intrinsieke motivatie aan de slag zullen gaan om de organisatie verder te ontwikkelen.

Favoriete inspiratie

  1. Alle podcasts van Ben Tiggelaar (BNR nieuwsradio) over persoonlijke en professionele ontwikkeling
  2. Het boek ‘De Corporate Tribe’ van Jitske Kramer
  3. Het boek ‘De Keuze’ van Edith Eger

Zo maak je blended learning succesvol in jouw organisatie

Blended learning is een bewezen ontwikkelmethode die vele voordelen kent voor organisaties. Of het nou gaat om persoonlijke ontwikkeling van medewerkers of begeleiding bij verandertrajecten, […]

Blended learning: betekenis en voordelen

Blended learning, vaak ook blended leren genoemd, is een ontwikkelmethode die steeds vaker wordt ingezet in organisaties. In dit artikel leggen we je uit wat […]

 

Andere collega's