Over Leonie

Met enthousiasme, betrokkenheid en doelgerichtheid begeleid ik individuen, teams en organisaties om klaar te zijn voor de toekomst. Van nature ben ik positief ingesteld en zie overal kansen en mogelijkheden. Mijn open, vriendelijke en rustige uitstraling, zorgen ervoor dat ik snel vertrouwen win. In mijn coaching ben ik scherp en verbindend, waardoor mijn coachees zich kwetsbaar op durven te stellen, een belangrijke pijler om te kunnen leren en groeien.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Ik ben tweetalig opgegroeid (Nederlands en Duits) en heb het zogenaamde ‘Fingerspitzengefühl’ om met verschillende mensen en situaties om te gaan goed ontwikkeld. Na mijn studie heb ik een managment traineeship gedaan bij Ormit. De rode draad daarin was change. Toen is ook mijn passie voor de Lean en Agile filosofie ontstaan. Sinds 2014 ben ik bij LCG. Ik heb ervaring aan het begin, in het midden en ook aan het eind van transformaties. Mijn motivatie om elke ochtend mijn bed uit te komen is om organisaties en hun medewerkers nog beter, prettiger en effectiever samen te laten werken.

Recente opdrachten

  1. Agile coach bij een Agile transformatie binnen de bouwsector
  2. Lean consultant bij financiële dienstverlener
  3. Lean consultant en coach bij verandertraject binnen internationale corporate

Een organisatie die klaar voor de toekomst is, weet waar ze voor staat en weet waar ze heen wil. Dit lonkende perspectief geeft energie en richting om te verbeteren wat nodig is. Ik geloof ook dat dienend leiderschap een voorwaarde is om alle mensen in de organisatie te laten bloeien en te zorgen dat medewerkers vanuit hun kracht werken. Reflectie bij op alle lagen van de organisatie is aanwezig, dit kan alleen als er een cultuur van vertrouwen gecreëerd wordt waar elkaar aanspreken en experimenteren aangemoedigd wordt.

All things are created twice. There’s a mental or first creation, and a physical or second creation to all things.

Stephan Covey, 7 habits of highly effective people

Een van je favoriete quotes?

Begin with the end in mind, visualiseer waar je heen wilt. Zet altijd het stipje op de horizon neer, hoe groot de transitie ook is en waar die zich ook bevindt (privé of werk gerelateerd). En neem anderen daarin mee. Want alleen kom je ver, samen kom je verder. Ik geloof dat werken vanuit the end in mind richting geeft, verbinding creëert, eigenaarschap bevordert en energie opwekt omdat je er samen voor gaat.

Favoriete inspiratie

  1. Met mijn kinderen spelen en de wereld vanuit hun perspectief leren zien en bewonderen. In het moment leven.
  2. Boek ‘Das neue Land, Wie es jetzt weitergeht!’ van Verena Pausder
  3. Een goed gesprek met collega’s of vrienden

Vijf tips om een Great Place To Work te worden

Wij geloven dat wanneer werk inspiratie is, medewerkers blij zijn omdat zij doen waar ze goed in zijn en daar energie uit halen. Dit draagt […]

 

 

Andere collega's