Over Lisa Marie

Ik spring vaak vol enthousiasme ergens in en laat me graag verrassen. Als er chaos is, breng ik het liefst structuur aan en probeer complexe dingen simpel te maken om ze vervolgens samen op te lossen. Op een betrokken en nieuwsgierige manier loopt mijn hoofd vaak over van de ideeën om samenwerken nóg leuker te maken. Vervolgens probeer ik overzichtelijk en met geduld om deze tot realiteit te brengen. En soms ook niet, dat is niet erg. Het consultancy vak is écht maatwerk, geen situatie is hetzelfde. Gelukkig kun je wel de ervaring die je op doet meenemen, ervan leren en continue blijven experimenteren én innoveren. Daar houd ik van!

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Ik heb veel ervaring in het ontwerpen en faciliteren van sessies en events waar een grote groep samenkomt om complexe problemen op te lossen. Deze sessies zijn vaak heel transformationeel, bepalend voor de toekomst van de organisatie. Als ik met een groep aan de slag ga, zorg ik voor plezier, creativiteit en inspiratie om energie en betrokkenheid te boosten. Ik geloof dat echte verandering en verbetering kan plaatsvinden als je samen vol plezier een probleem oplost en draagvlak creëert.

Recente opdrachten

  1. Silo-overstijgende transformatie van een grote retailer
  2. Agile project management voor proeftuinen in het publieke veiligheidsdomein
  3. Procesbegeleider van standaardisatie processen t.b.v. grote SAP implementatie

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Lagom. Dat is het Zweedse woord ‘precies genoeg, niet te veel en niet te weinig’. Een mooi evenwicht van een goede business case en tegelijkertijd echt waarde creëren voor mens, milieu en maatschappij. Weten wat echt belangrijk is en waar men blij van wordt. Balans voor medewerkers in hun leven, die met plezier naar werk gaan. Geen verspilling van talenten, materiaal en tijd. Een mooie balans vinden. We willen vaak meer, meer, meer. Terwijl we daar eigenlijk niet gelukkiger van worden. Ik wens organisaties in de toekomst dat ze hun lagom hebben gevonden.

Everything speaks.

‘Everything speaks’ is een axioma uit de MGTaylor methodiek. Een axioma is een onbewezen waarheid.

Een van je favoriete quotes?

‘Everything speaks’ wil zeggen dat de omgeving waarin wij ons bevinden, van grote invloed is op hoe wij denken en ons gedragen. Dus als je aandacht geeft aan de omgeving, kan dit een positieve invloed zijn op hoe iemand zich voelt, waar gedachten naartoe getrokken worden (of niet, geen afleiding) en hoe iemand zich gedraagt. De omgeving kan zijn een workshopruimte, maar ook mijn eigen woonkamer, een kantoor of een virtuele Teams vergadering. Waarom mij dit zo aanspreekt, is omdat ik ervan hou als dingen netjes en georganiseerd zijn en ook mooi en inspirerend.

Lisa Marie Brouwer LCG actiefoto

Favoriete inspiratie

  1. De Alpen
  2. Hardlopers zoals Sifan Hassan en Eliud Kipchoge
  3. Boek ‘De lessen van ubuntu’, waarin Mungi Ngomane de Afrikaanse filosofie voor een gelukkig leven deelt