Over Marco

Leren doe je samen. Ik streef ernaar steeds beter te worden in samen verbeteren. Ontdekken hoe we iets eenvoudiger kunnen maken en beter kunnen uitvoeren. Ik zie het als mensenwerk, waarbij we iets losmaken wat vastzit, waarbij je jezelf beter leert kennen. Ik ga uit van het sterke dat er al is. Ik ben een ondernemer die de vinger snel op de zere plek legt. Ik schep een veilig leerklimaat waarin we veel durven. Zo vinden we de echte oorzaken en mooie oplossingen. Ik prikkel om zelf je verantwoordelijkheid te nemen.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Mijn hele werkende leven staat in het teken van continu verbeteren. Eind jaren negentig werkte ik vooral in de maakindustrie en leerde daar uit eerste hand de werkwijzen van de Toyota Way. Daarom combineer ik aandacht voor de hele organisatie met gerichte kleine verbeterstappen. Ik zoek ook de mix tussen de kracht van de ‘harde’ methoden met de ‘hardnekkige’ kant. Ik heb me verdiept in werkgeluk en leiderschap. In mijn doelen streef ik naar een evenwicht tussen klantwaarde, bevlogen medewerkers en een gezond financieel resultaat.

Recente opdrachten

  1. Trainer en begeleider in strategische beweging continu verbeteren en manier van leven te maken in topklinisch ziekenhuis
  2. Trainer en coach bij stroomlijnen B2B waardestroom van verkoop tot bouw voor keukenfabrikant
  3. Projectleider vitaliteit en werkgeluk voor zorgverlener

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Klaar zijn voor de toekomst betekent dat je nu werkt om fit te zijn voor elke denkbare toekomst. Dit betekent een alertheid voor ontwikkelingen in je branche. Maar je kunt de toekomst zelf ook een stuk vormen, bijvoorbeeld door gerichte experimenten en goed in contact te zijn met je klanten. Op het gebied van zingeving en werkplezier zijn er veel mogelijkheden om gericht te werken aan wat medewerkers kunnen leren en een balans te vinden in wat we aan kunnen en welke eisen het werk aan ons stelt. Ik gun iedere organisatie in staat te zijn om samen te leren, een sterk ecosysteem op te bouwen. Om dan samen de moeilijke situaties aan te kunnen, met een lach en een traan.

Iedereen wist dat het niet kon, tot er iemand kwam die dat niet wist.

Onbekend

Een van je favoriete quotes?

De quote staat voor mij voor een houding en overtuiging die je helpt om creatief te zijn, om nieuwe werkwijzen te proberen, om je eigen gedachten niet te veel te geloven en er eens een andere gedachte naast te zetten. Dit kan op persoonlijk vlak helpen, en ook bij teams en het samenwerken tussen afdelingen geeft het veel energie als we die nieuwsgierigheid en openheid de ruimte geven.

Favoriete inspiratie

  1. Hoofd: Classics en laatste hits (management)boeken
  2. Hart: Muziek maken en luisteren (Beatles)
  3. Lijf: fietsen, rennen, motor

“Ik kan met volledige overtuiging zeggen: de training was super!”

Léon van der Weiden • Isala Ziekenhuis Als senior adviseur opleidingen, sinds 30 jaar actief als opleider binnen algemene ziekenhuizen, had ik mijn vooroordeel over […]

 

 

Andere collega's