Over Marion

Ik streef er altijd naar het beste uit mezelf en anderen te halen door te kijken hoe dingen beter kunnen. Ik probeer altijd open te blijven staan voor andere manieren van denken en doen. Energie krijg ik van mensen en organisaties helpen om te leren, ontwikkelen en verbeteren. Dit doe ik door goed te luisteren, te motiveren en te structureren. Met mijn sensitiviteit voel ik snel aan wat nodig is in verschillende situaties.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Na mijn master Organisaties, Verandering en Management ben ik bij de De Volksbank aan de slag gegaan als Change manager. Hier richtte ik mij op de implementatie van wetgeving en op het optimaliseren van (rapportage) processen. Bezig zijn met veranderen en verbeteren, en mensen hierin meenemen, was dus altijd de rode draad in mijn studie en werk. Om meer verschillende soorten organisaties te helpen klaar te zijn voor de toekomst heb ik in 2019 de keuze gemaakt over te stappen naar LCG om dit ook te kunnen combineren met trainingen geven. Dat blijkt een gouden combinatie waar ik veel plezier uit haal.

Recente opdrachten

  1. Opzetten van continu verbeter structuur binnen en optimaliseren van processen bij een GRZ-instelling
  2. Begeleiden van resultaatgericht werken aan gezamenlijke doelen en teamcoaching bij een uitvoeringsorganisatie van de overheid
  3. Trainings- en coachingtraject bij een (thuis)zorgorganisatie

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Een heldere richting en daarin keuzes durven maken, met daarin oog voor klanten, de euro’s én medewerkers.

The biggest communication problem is that we do not listen to understand. We listen to reply.

Unknown

Een van je favoriete quotes?

Ik geloof dat veel problemen worden veroorzaakt, of niet kunnen worden opgelost, doordat we niet de moeite nemen even echt naar elkaar te luisteren en te begrijpen wat er achter iemands overtuiging of gedrag zit. Als we hier meer tijd in zouden investeren, eerst echt willen begrijpen voor ingrijpen, zou dat organisaties zo veel mooier maken.

Favoriete inspiratie

  1. Het boek ‘De vijfde discipline’ van Peter Senge
  2. Mijn collega’s, die altijd tijd maken om met mij te sparren en me weer een stapje verder te helpen
  3. Meet the Robinsons – You Failed! (video)

 

Andere collega's