Over Marlou

Vrijheid, avontuur en plezier zijn belangrijk voor mij: zowel in mijn werk als privé. Ik heb een passie voor ontwikkelen: van mezelf, anderen, teams en organisaties. Ik ga met een positieve energie op onderzoek uit om écht te begrijpen hoe mensen en organisaties in elkaar zitten. Ik geef graag terug wat ik zie en daardoor komen mensen in beweging. Ik moedig het open, eerlijke en kwetsbare gesprek aan waardoor mensen, teams en organisaties vertrouwen creëren en met elkaar in verbinding komen.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Vanuit mijn psychologie achtergrond ben ik enorm geboeid door gedrag van mensen in teams en organisaties. Altijd op zoek naar daar waar het échte probleem zit en hoe we dit samen kunnen veranderen. Ik zie teams en organisaties als systeem en investeer tijdens elke opdracht in de onderlinge verhoudingen en relaties. Ik zorg voor verandering door continu in gesprek te blijven en positieve energie toe te voegen, waardoor mensen meebewegen.

Recente opdrachten

  1. Agile coach en trainer bij een grote zorgverzekeraar
  2. Trainer Lean Leiderschap Leergang bij een incassobureau

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Organisaties waar vertrouwen en verbinding aanwezig is. Waar medewerkers het open en eerlijke gesprek met elkaar durven te voeren en waar persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Ik vind het belangrijk dat organisaties vooruit kijken, zien waar kansen liggen en daar mee experimenteren. Een organisatie van de toekomst geeft, deelt, durft en voegt waarde toe aan de wereld.

It’s our own mental attitude which makes the world what it is for us. Our thoughts make things beautiful, our thoughts make things ugly. The whole world is in our own minds. Learn to see things in the proper light.

Swami Vivekananda

Een van je favoriete quotes?

Verander je gedachten, dan verandert je gevoel. Gedachten zijn ‘maar’ gedachten en niet iedere gedachte is waar. Maak daar dus ook niet altijd de waarheid van. Je kunt nou eenmaal niet bepalen wat je denkt, maar je kunt wel zelf bepalen wat je ermee doet. Zet dingen in het juiste licht door in te haken op fijne gedachten en vervelende gedachten weg te laten stromen. Je bent zelf degene die bepaalt hoe je je wilt voelen. Speel hiermee en ervaar meer rust, plezier en vrijheid.

Favoriete inspiratie

  1. Het boek ‘Verlangen naar minder’ van Jelle Derckx
  2. Het boek ‘Oneindigde liefde’ van Emanuela Deyanova
  3. Met een goed glas wijn, mooie gesprekken voeren met vrienden

5S methode voor de werkplek

Je wilt net beginnen aan die ene klus, maar je moet eerst het hele voorraadhok door waarna blijkt dat wat jij nodig hebt, nét op […]

 

Andere collega's