Over Michiel

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van complexe verbetertrajecten, met name in de sector Zorg & Welzijn. Ik werk aan programma’s en projecten die bedoeld zijn om een tastbare verbetering voor cliënten en medewerkers te realiseren. Kenmerkend voor mijn aanpak is dat ik altijd in samenhang werk aan zowel harde (doelen, structuur) als zachte (samenwerking, cultuur) aspecten.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Ik heb ruime ervaring met het begeleiden van complexe verandertrajecten vanuit verschillende rollen. Onder andere als strategisch adviseur en coach van management teams en directies. Maar ook als leidinggevende in internationale omgevingen bij o.a. Shell. De afgelopen jaren heb ik verschillende organisaties in de Sector Zorg en Welzijn geholpen bij het opzetten en leidinggeven aan complexe programma’s en projecten.

Recente opdrachten

  1. Programma manager bij overkoepelende organisatie in de ouderenzorg
  2. Strategisch adviseur en projectleider bij een landelijke uitvoeringsorganisatie
  3. Programma manager bij een organisatie in de (sector Zorg en Welzijn

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

We leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk (Jan Rotmans). Het uitzonderlijke van deze tijd is dat verschillende grote veranderingen tegelijkertijd plaatsvinden (o.a. op het gebied van technologie en collectieve waarden). De overgangsfase waar we nu in zitten is chaotisch en geeft veel onzekerheid. Omdat een beetje bijschaven binnen de bestaande werkwijze niet meer genoeg is, is dit voor veel organisaties een hele uitdagende tijd. Succesvolle organisaties zijn in staat om zichzelf steeds opnieuw uit te vinden. Om de complexiteit van deze tijd te erkennen en te omarmen. En om midden in die onzekerheid praktisch, flexibel en gericht te blijven werken aan verbetering.

Follow your heart, but always take your brain with you.

Arend Adler

Een van je favoriete quotes?

Groeien betekent voor mij balans en verbinding brengen tussen hoofd en hart. Steeds meer ruimte geven aan mijn intuïtie. En de gekozen richting vervolgens met hulp van het verstand praktisch en nuchter realiseren.  Deze quote gaat ook over hoe ik in mijn werk wil staan. Ik neem mezelf helemaal mee, mijn hoofd én mijn hart. Geen maskers, rollen en pretenties. En vanuit echte verbinding met de mensen met wie ik samenwerk.

Favoriete inspiratie

  1. Het boek ‘Synchroniciteit’ van Jacob Jaworski
  2. Het filmpje ‘Why your life is not a journey‘ van Alan Watts
  3. Paul de Blot, over ‘dankbaarheid