Over Nienke

Ik ben trots op mijn Achterhoekse roots. De Achterhoekse mentaliteit past wel bij mij: Niet te veel nøhlen, maar de handen uit de mouwen. Je moet iets niet ingewikkelder maken dan nodig is. Beginnen en dan hard werken om er samen iets van te maken. Daar houd ik van. Ik haal in mijn werk de meeste voldoening uit praktische toepassingen die zichtbaar resultaat opleveren. Het probleem oplossen voor de klant, dat is waar het om gaat.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Vrijwel mijn hele werkende leven, ben ik bezig met verbeteren. Ik ben begonnen bij Achmea en enkele jaren betrokken geweest bij het SENS programma. Na een Black Belt functie bij ING, werkte ik als Lean adviseur in het VUmc. Sinds 2013 werk ik met veel plezier bij LCG, waar ik als één van de Master Black Belts verschillende trajecten begeleid en trainingen geef.

Recente opdrachten

  1. Lean consultant bij een verandertraject bij een grote gemeente
  2. Lean consultant bij het verbeteren van een proces bij een wereldorganisatie in logistiek
  3. Lean consultant bij een verandertraject bij een woningcorporatie

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

De organisatie van de toekomst heeft veel zelfreflectie en weet heel goed waarom ze doet wat ze doet. Er zijn heldere en uitdagende doelen en alle medewerkers dragen hieraan bij. Maar zij staart zich niet blind op deze doelen, als blijkt dat aanpassing nodig is, dan gebeurt dat. Medewerkers weten heel goed wat nodig is en krijgen de vrijheid om dit te doen. Ze halen veel plezier en energie uit hun werk.

De waarheid is dat iedereen gewoon maar wat probeert.

Charlie Mackesy, uit het boek ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’

Een van je favoriete quotes?

Zowel in mijn werk, als thuis met mijn gezin, helpt deze gedachte mij. Niemand is perfect en we maken allemaal fouten. En op heel veel vragen heeft (helaas) niemand antwoord. Door te proberen, komen we erachter wat werkt en wat niet.

Favoriete inspiratie

  1. Gesprekken voeren met vrienden en collega’s
  2. Buiten sporten

Prettiger en beter samenwerken voor meer woongeluk

De sfeer in onze organisatie is al jaren goed, en toch gaven onze medewerkers de onderlinge samenwerking een magere voldoende’, aldus Chrétien Mommers, één van […]

 

Andere collega's