Over Noortje

Ik ben open en nieuwsgierig, wil mensen en situaties graag beter begrijpen en kijk daarbij altijd naar het hele systeem. Met mijn observatievermogen en intuïtie kom ik tot de kern van problemen. Door mezelf kwetsbaar op te stellen creëer ik een veilige omgeving voor anderen om zich te ontwikkelen. Ik hou ervan om mensen in beweging te krijgen door ze een spiegel voor te houden – met scherpte en humor – omdat ik geloof dat dit tot de meest duurzame verandering leidt.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Wat mensen beweegt, of juist wat ze ervan weghoudt, heeft me altijd geintrigeerd. Na mijn master in Marketing heb ik als communicatie adviseur bij Accenture verschillende verbeterprojecten begeleid. Om me verder te ontwikkelen als veranderkundige ben ik bij LCG aan de slag gegaan. Het doorgronden van gedrag en het inzichtelijk maken van onderliggende overtuigingen vind ik iedere keer weer een mooie uitdaging. Daar ligt mijn kracht en wat mij betreft ook de sleutel voor verandering.

Recente opdrachten

  1. Change consultant in een verandertraject binnen een uitvoeringsorganisatie
  2. Lean trainer en coach in de dienstverlenende sector
  3. Communicatie consultant bij een adviesorganisatie

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Een organisatie van de toekomst verbindt. Door écht ergens voor te staan – noem het purpose, zingeving, een kompas – inspireert en verbindt het mens en maatschappij. Dit vraagt leiders met richtingsbesef en moed om echte keuzes te durven maken om op koers te blijven, ook als het lastig is of pijn doet. Ze zijn kwetsbaar, weten wanneer los te laten en om hulp te vragen. In een organisatie van de toekomst zijn medewerkers ook leiders; over hun eigen rol, talent en ontwikkeling. Er is ruimte om te experimenteren, met respect voor kaders en elkaar. Maar vooral doen ze het samen, met plezier!

What we reach for may be different, but what makes us reach is the same.

Mark Nepo

Een van je favoriete quotes?

Ik geloof dat we in essentie allemaal hetzelfde zijn en een gedeeld verlangen hebben om ons te verbinden met elkaar. Iedereen wil zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen, maar hoe dat er precies uitziet is voor iedereen verschillend. Veel mensen zien alleen die verschillen, wat zorgt voor onbegrip en frustratie. Juist wanneer je tegenover iemand denkt te staan, is het de kunst om écht te kijken en te luisteren naar de ander, voorbij je eigen ‘waarheid’. Om vervolgens te ontdekken hoeveel jullie met elkaar gemeen hebben.

Favoriete inspiratie

  1. Filosoferen aan de keukentafel met vrienden
  2. Het boek ‘Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’ van Haemin Sunim
  3. De onbevangenheid van kinderen

 

Andere collega's