Over Reinko

Ik ben een creatieve denker, heb een scherp oog voor wat er aan de hand is. Ik schakel makkelijk en pas toe wat voor de desbetreffende verandering op dat moment nodig is. Mensen met elkaar in verbinding brengen, zodat ze elkaars wereld leren kennen, daar richt ik me op. Samen met elkaar zinvolle verbeteringen voor elkaar krijgen, met als doel om klanten en medewerkers blij te maken is het mooiste wat er is. Mijn aanpak is pragmatisch en verbindend en met een bult broodnodige grappen en grollen.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Al sinds 2014 ben ik als verbeteraar aan de slag. In binnen- en buitenland, voor grote en kleine opdrachtgevers. Mijn ervaring is dat starten met visualiseren altijd werkt. Hoe loopt het proces nu? Wie doet nu eigenlijk wat? Prestaties en problemen zichtbaar maken. En vervolgens gestructureerd in teamverband verbeteren. Of we nu gebruik maken van Lean of Agile of andere tools is minder relevant. Wél is het belangrijk om tools en technieken, of eigenlijk de onderliggende principes, te trainen en te zorgen dat ze onderdeel worden van de organisatiecultuur.

Recente opdrachten

  1. Lean consultant bij een grote installatie- en onderhoudsorganisatie
  2. Lean consultant bij een overheidsorganisatie
  3. Lean consultant bij een grote speler in de schoonmaakbranche

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Organisaties die durven loslaten en vernieuwend durven zijn. Deze organisaties staan open voor nieuwe technologieën en willen op duurzame wijze innoveren. Ze hebben een visie waar mensen op ‘aan gaan’ en bij willen horen. En een organisatie van de toekomst is verbindend en zorgt goed voor zijn mensen.

Specialization is for insects.

Naval Ravikant

Een van je favoriete quotes?

Naval bedoelt hiermee dat het we niet gemaakt zijn om ons hele leven hetzelfde te blijven doen, of hetzelfde pad te blijven volgen. We moeten zo vaak mogelijk opnieuw durven te beginnen. Er is zoveel te leren en te ontdekken. ‘The art of starting over’ noemt hij het. En dat kan een pijnlijk, maar ook heel mooi proces zijn. Ik geloof daar ook in. Je moet een beetje dom zijn om steeds opnieuw te beginnen, maar als je het niet doet, word je alleen maar ouder.

Favoriete inspiratie

  1. Duikend onder water, zwervend door de bergen of filosoferend rond een kampvuur.
  2. Reinventing organizations van Frederic Laloux
  3. Elk live concert van U2

 

 

Andere collega's