Over Rianne

Ik ben creatief, analytisch en aandachtig. Mijn hart gaat sneller kloppen van mensen in staat te stellen beter samen te werken. Om zo betere en snellere resultaten te realiseren. Ik doorbreek bestaande patronen door houding, gedrag en samenwerking bespreekbaar en zo beïnvloedbaar te maken. Mijn aanpak is actiegericht, pragmatisch en vooral sámen.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Mijn interesse voor verbeteren werd gewekt in 2012 toen ik bij ABN AMRO Bank een plaatje onder ogen kreeg. Daarin werd uitgebeeld dat ongeacht de functie of organisatie waarin je werkt, al het werk in te delen is naar taken die waarde toevoegen, taken die dat niet doen en regelrechte verspilling. De kunst van verbeteren zit hem niet in harder werken maar die verdeling te veranderen. Dáár wilde ik meer van weten zo ben ik het vak van Lean Consultant ingerold. Na 5 jaar ervaring bij de bank werd ik nieuwsgierig om dit gedachtengoed ook bij andere organisaties en sectoren toe te passen, en daarom heb ik de overstap gemaakt naar LCG. Daarbij altijd een fascinatie gehad rondom het verbeteren van samenwerking tussen mensen.

Recente opdrachten

  1. Lean consultant bij een producent in de voedingsmiddelenindustrie
  2. Lean consultant bij een grote woningbouw corporatie
  3. Lean consultant in een verandertraject van een uitvoeringsorganisatie

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

De organisatie van de toekomst is niet bang om naar zichzelf te kijken en voortdurend te leren en in beweging te blijven. Elke keer weer beter voor de klant, beter voor medewerkers en altijd goed voor de maatschappij. Deze organisatie weet heel goed wat ze doet en waar ze heel wil. Dit is glashelder voor medewerkers én klanten.

Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.

Een uitspraak die ik vooral ken van mijn vader maar van origine zou het van Charlie Chaplin komen

Een van je favoriete quotes?

Werk en veranderen leuk maken. Genieten van kleine momentjes, plezier maken met elkaar en erom kunnen lachen om als er wat tegen zit. Dat maakt het leven zoveel leuker en makkelijker!

Favoriete inspiratie

  1. School of life. Een prachtige organisatie die mensen helpt meer uit het leven te halen met instituut met inzichten uit de filosofie, psychologie en kunsten.
  2. De wekelijkse uitwisseling van succes en fout die we doen met collega’s. Een eenvoudig maar enorm krachtig en verbindend moment van gezamenlijke reflectie en groei
  3. Koken voor en tafelen met vrienden. En op verjaardagen kan ik helemaal los gaan op ‘foodart’

 

Andere collega's