Over Ronnie

Ik wil vanuit verbinding en contact met plezier impact maken. Ik geloof in echte meetbare resultaten die het werk leuker en/of makkelijker maken. Geen mens heeft weerstand tegen leuker en makkelijker werk. Ik wil elke dag inspireren om kleine stapjes te zetten. Ik geloof in experimenteren, proberen en weer verder leren. We moeten minder praten en schrijven met zijn allen. Dat probeer ik te bereiken met veel enthousiasme en humor. Tastbare resultaten zijn dan altijd het gevolg!

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Nadat ik ervaring had opgedaan met operational excellence bij Nuon en Alliander heb ik in 2012 de overstap gemaakt naar LCG. Ik heb diverse transformaties en verbetertrajecten beleid en mensen getraind om die te begeleiden. Met behulp van Lean, of Agile, maar vooral met gezond boerenverstand. Doen wat nodig is. Ik heb een volle rugzak met methodieken. Ik heb het veel ervaring binnen bij de (semi) overheid, het bankwezen en de energiesector. De laatste jaren ben ik vooral actief in de (ziekenhuis) zorg. Daar ligt ook mijn grootste passie.

Recente opdrachten

  1. Continu verbeter transformatie opzetten en begeleiden in een ziekenhuis
  2. Lean transformatie begeleiden in een ziekenhuis
  3. Trainer en Lean expert bij een overheidsinstelling

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Dat organisaties proberen om er voor te zorgen dat alle medewerkers weten wanneer ze succesvol zijn. Wat daar voor nodig is, is een duidelijke zingeving en een doorvertaling van de zingeving naar de werkvloer. Een zingeving die inspirerend is en bij draagt aan het levensgeluk van de gemeenschap. Ik vind het mooi als organisaties medewerkers en mensen in de omgeving inspireren.

Samen alles geven.

Strijdkreet supporters de Graafschap

Een van je favoriete quotes?

Hier zit veel in waar ik in geloof. Zaken als loyaliteit en volharding. De Graafschap zal nooit soepel een wedstrijd winnen. Veranderingen zullen ook nooit vanzelf gaan. En als we samen met heel veel plezier alles geven, dan maakt dat ook helemaal niets uit. Als iets niet lukt, vloeken we, lachen we er om, en gaan de schouders er weer onder. En als het dan uiteindelijk wel gelukt is, dan vieren we ook echt succes!

Favoriete inspiratie

  1. ‘Doorbreek de cirkel’ van Arend Ardon
  2. Hans Teeuwen
  3. Elitepauper van Freek van Kraaikamp

8 tips om een experiment te starten

In dit artikel geven we je inspiratie als het gaat om experimenten (snel) opzetten. Dat doen we aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Het doen […]

“Welzorg verbeterde klanttevredenheid van 69% naar 95%”

Anja van Dingenen • Welzorg Een uitdaging met een grote U, zo kun je de klus die Anja van Dingenen in de herfst van 2017 […]

 

Andere collega's