Over Rose-Marijn

Ik combineer mijn strategische blik met oog voor de mens en alles wat er speelt in de onderstroom. Ik ben betrokken, breng inzicht en overzicht, zet de grote lijnen uit en verbind. Ik krijg energie van beweging creëren in organisaties en teams die zich klaar willen maken voor de toekomst. En door verandering écht tastbaar te maken. Door goed te luisteren, door te vragen, en te durven confronteren weet ik impact te maken op de hardnekkige kant van verandering.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

De afgelopen tien jaar heb ik verschillende organisaties van binnenuit leren kennen, vaak in de rol van strategisch consultant. In alle verandertrajecten die ik heb geleid zit een duidelijke rode draad wat de sleutel tot succesvol veranderen is. Dit wordt in grote mate bepaald door het voorbeeldgedrag van leiders en hun vermogen om teams krachtig te laten functioneren. De hardnekkige kant van verandering, waar net zoveel energie naar toe moet gaan als de harde kant van veranderen.

Recente opdrachten

  1. Lead Agile Coaching van een grote Agile transformatie in de financiële dienstverlening
  2. Programmamanager bij een groot organisatie-inrichtingsvraagstuk in de media sector
  3. Strategisch consultant in de financiële dienstverlening

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Organisaties die een duidelijke visie hebben op de toekomst met een wendbare koers om zich aan te kunnen passen aan de veranderende omgeving. Met een cultuur gericht op zingeving, vertrouwen, transparantie, eigenaarschap en continue verbetering. Waar veel wordt geinvesteerd in het bewustzijn en de impact van haar leiders, zodat zij in staat zijn om teams in hun kracht zetten.

Leadership is not a position or a title. It is action and example.

Een van je favoriete quotes?

Leiderschap is niet alleen weggelegd voor organisaties, en is veel meer dan enkel een titel. Ik geloof in persoonlijk leiderschap in elk individu. Jezelf aansturen en doelen realiseren door je eigen kwaliteiten en talenten volledig te gebruiken. Door je eigen drijfveren, sterke punten en valkuilen goed te kennen. En door bewuste keuzes te maken die richting geven aan je carrière en je leven. Dit proces mogen we veel zichtbaarder maken naar elkaar, zowel binnen organisaties als in ons privé leven, om elkaar te helpen, te inspireren en te prikkelen.

Favoriete inspiratie

  1. Boek ‘De zelfbewuste leider’ van Godfried IJsseling
  2. Boek ‘Human Design’ van Guido Wernink
  3. Een lange strandwandeling & yoga

 

Andere collega's