Over Sarah

Ik ben één brok enthousiasme en geloof dat alles altijd nog beter kan. Met behulp van mijn breed interesseveld en mijn nieuwsgierigheid, probeer ik eerst een goed zicht te krijgen op de situatie én wat daarin speelt. Ik krijg energie van met een team op zoek te gaan naar initiatieven met een duurzaam resultaat. Ik geniet ervan om mijn expertise te combineren met de ervaring van de medewerkers. Dit leidt vaak tot zeer mooie resultaten.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Mijn basis Lean rugzak heb ik vooral gevuld met goede voorbeelden vanuit Colruyt Group. Ik heb gedurende een zestal jaren Colruyt winkels begeleid in het optimaliseren van hun eigen werking. Nadien heb ik deze basis verder uitgebreid naar KMO’s/MKB’s via Veltion (/Logflow). In theorie lijkt het soms zo simpel, maar de toepassing in de praktijk vraagt meer flexibiliteit.

Recente opdrachten

  1. Lean consultant en coach bij het automatiseren van het productieproces voor een maatwerkbedrijf
  2. Lean consultant en coach bij reorganisatie van de productieomgeving van producent van klantspecifieke motoren
  3. Lean consultant en coach bij het balanceren van een productielijn voor een enclave van een maatwerkbedrijf

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Flexibiliteit! Flexibiliteit in je eigen organisatie, zodat je kan inspelen op de steeds veranderende klanteneisen. Flexibiliteit naar je medewerkers, want elke persoon is anders en dat vraag flexibiliteit in je aanpak. Maar duidelijkheid en standvastigheid in je doel. Wat wil je bereiken? Hiervoor is het noodzakelijk om je eigen organisatie van binnen én van buiten goed te kennen. Een organisatie van de toekomst kent zichzelf, haar medewerkers én haar omgeving. Bovendien weet die organisatie daar dan nog eens flexibel mee om te gaan!

In the end, everything will be okay.
If it’s not okay, it’s not yet the end.

Fernando Sabino

Een van je favoriete quotes?

Zelden is het pad naar verandering een steil pad met enkel ups en geen downs. Opgeven…staat niet in mijn woordenboek. Hoewel in een proces van verandering bij iedereen het wel eens boven komt “zouden we er niet beter mee ophouden.” De kunst is om juist dan even stil te staan en te reflecteren met het doel dat je voor ogen had. Heb je ondertussen iets bijgeleerd? Wel, laten we die kennis gebruiken om verder te bouwen richting dat doel!

Favoriete inspiratie

  1. Training op de hondenschool
  2. Louis CK. Of course … but maybe
  3. Colruyt

Wat herinner jij je nog uit je schooltijd?

Op 24 januari 2024 waren we met LCG aanwezig op het precongres van Proeverijen. De start van de effectieve L&D-beurs werd voorafgegaan door een keynote […]

“Alles wat je in de loop der jaren hebt gelezen, geleerd én ervaren, komt binnen.”

Pieter Willems van Brabantia was erbij. Afgelopen november trok hij samen met andere enthousiastelingen door Japan om tot de bron van Lean te komen. Onder […]

 

Andere collega's