Over Tess

Hoe maak je leren leuk én impactvol? Dat is de vraag waar ik me elke dag weer over buig. Daarom steek ik energie in het begrijpen wat een mens of organisatie nodig heeft, zodat we met die kennis een duurzaam leertraject kunnen neerzetten. Mijn mateloze nieuwsgierigheid en kritische vragen helpen mij daarbij. Ik vind het belangrijk om feedback te geven, maar nog meer om het te vragen: zo leer ik de behoeften van mijn doelgroep steeds beter kennen en blijven we samen continu verbeteren.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Ik doe het al mijn hele leven! Ik kan niet anders zeggen dan dat het gewoon in me zit; de wil om te analyseren, te begrijpen, en dan te optimaliseren. De drive om het telkens beter te doen. Vermoeiend? Soms wel ja. Maar het brengt ook veel. Daarom ben ik Opleidingskunde gaan studeren, waar het leren binnen organisaties centraal staat. Daarna heb ik bij verschillende trainingsbureaus online en blended leertrajecten ontworpen en ontwikkeld. En sinds 2022 doe ik dat voor Connector, het leerplatform van LCG. De missie: leren leuk, makkelijk en impactvol maken voor al onze klanten.

Recente opdrachten

  1. Doorontwikkelen van trainingsprogramma’s gericht op procesverbetering in de melkveehouderij.
  2. Projectleider/ contentschrijver voor een serie online modules voor de paardensportbranche.
  3. Ontwikkelen van LCG’s nieuwe blended coachingstraject voor Scrum Masters.

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Leren leren is wat een organisatie toekomstklaar maakt in mijn ogen. Want een lerende organisatie is wendbaar in een continu veranderende wereld. Ze draagt zorg voor de ontwikkeling van haar medewerkers, zodat die hun talenten kunnen ontplooien en je met z’n allen nog meer waarde kunt leveren. Daarbij kijkt ze wat vandaag, morgen en later nodig is voor haar mensen, en naar wat écht werkt. Nog te vaak worden ‘standaard’ trainingen ingezet als doel op zich, zonder oog voor performance support of andere manieren om te leren. Eeuwig zonde, er is zoveel meer mogelijk!

Hate is always foolish. Love is always wise. Always try to be nice, but never fail to be kind.

the twelfth Doctor – Dr. Who

Een van je favoriete quotes?

Een uitgangspunt om elke dag naar te leven. ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’, zeg maar. Voor mij is dit zingeving ten top: wat je verder ook wilt bereiken in het leven, doe het vanuit de intentie om goed te zijn voor de mensen en de wereld om je heen. Want waar doen we het anders allemaal voor?

Om mensen te helpen leren en veranderen is die houding onmisbaar, want handelen vanuit compassie betekent ook je best doen om een ander te begrijpen. En creëer je op die manier verbinding, dan kun je samen pas echt mooie stappen zetten.

Tess Klifman

Favoriete inspiratie

  1. Het boek ‘Het bromvliegeffect’, alledaagse fenomenen die je gedrag sturen van Eva van den Broek en Tim den Heijer.
  2. Validation‘, een heerlijke oppeppende short film (fictie) over de kracht van een compliment.
  3. Goede gesprekken met mijn briljante vrienden, al dan niet onder het genot van een speciaalbiertje.

23 zinderende zomerse zingevende boekentips

De zomervakantie: voor sommigen het ultieme moment om je hoofd leeg te maken en even helemaal los te komen van werk of andere serieuze zaken. […]

Met deze tips maak je leercontent die werkt voor jouw organisatie

Veel organisaties ontdekken de voordelen van blended learning. Bij deze ontwikkelmethode bied je medewerkers leercontent aan in verschillende offline en online werkvormen. Om blended leertrajecten […]

Zo maak je blended learning succesvol in jouw organisatie

Blended learning is een bewezen ontwikkelmethode die vele voordelen kent voor organisaties. Of het nou gaat om persoonlijke ontwikkeling van medewerkers of begeleiding bij verandertrajecten, […]

 

Andere collega's