Over Tim

Mijn 3 regels des levens:

  1. Verwelkom de wereld: de wereld is een fantastische plek vol mogelijkheden tot ontmoetingen met mooie mensen, dieren, planten, mineralen en andere dingen.
  2. Alle smaken zijn evenwaardig: zoet is niet beter dan bitter, zout niet meer waard dan zuur. Het leven heeft leuke momenten, spannende momenten, triestige momenten, blije momenten. Ervaar de smaken des levens ten volle, herken het en laat het dan gaan.
  3. Neem altijd twee treden tegelijkertijd als je een trap oploopt: FROM (Full Range Of Motion). Een spieroefening levert het meeste op als je dit FROM doet, en volgens mij geldt dit ook voor het leven.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Al van toen ik klein was droomde ik ervan om wereldkampioen Aikido (Japanse vechtsport) te worden. Ik besefte al snel dat om goed te worden in deze krijgskunst, ik naar Japan moest gaan en dat heb ik ook gedaan. Sinds 1999 woon en werk ik in Japan. In 2005 realiseerde ik mijn droom en werd wereldkampioen Aikido. De reis naar dit resultaat was er een van vallen en opstaan, verbeteren en veranderen. Iets later toen ik de kans had om de werkvloer bij Toyota te bezoeken, viel het mij op dat wat Toyota doet erg te vergelijken is met wat ik als atleet deed, b.v. continu kleine dingetjes veranderen en verbeteren om zo een groot resultaat neer te zetten. Of anders gezegd routines te ontwikkelen die je helpen om het pad tot succes te bewandelen.

Recente opdrachten

  • Als de LCG man in Japan neem ik mensen en organisaties mee op levensveranderende reizen waarbij we van de beste Japanse organisaties de kunst van het management leren. (Lean Japan Study Tour, Digital Transformation Tour, Agile Japan Tour).
  • Veel van deze kennis is ook terug te vinden in de volgende publicaties: Lean Managent Systeem (BOOM 2019) en Lean Productie Systeem (BOOM 2021) waarvan ik de coauteur ben.
  • Ook help ik momenteel de prachtige Nederlandse wallet maker ‘Secrid’ met het uit de grond stampen van de business in Japan.

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

‘Sanpo-Yoshi’, Japans voor ‘Goedheid in 3 richtingen’: blije klanten, blij bedrijf, blije wereld. De oudste bedrijven van de wereld zijn vooral te vinden in Japan. En daar is een reden voor, nl. Sanpo-Yoshi. De oudste bedrijven van Japan zijn al meer dan 300 jaar lang klaar om de toekomst tegemoet te treden. In Japan vind je ook niet toevallig de cultuur van bonsai boompjes. Sommige zijn zelfs wel 500 jaar oud. Dat betekent dat generaties op generaties zorg hebben gedragen voor zo’n boompje. Ik denk dat klaar zijn voor de toekomst vooral betekent dat je respect voor het verleden, het nu en wat er nog komt hebt, en dat Sanpo-Yoshi-gewijs in de praktijk brengt…Blije klanten, blij bedrijf en blije wereld.

Chiko-Goitsu

Betekenis: Kennis en doen zijn 1. Confucius, Chinese wijsgeer

Een van je favoriete quotes?

Dit zei Confucius meer dan 2000 jaar geleden. Chiko-Goitsu vat de essentie samen van wat nodig is om een mooie mens te zijn. Het is eigenlijk een PDCA cirkel avant la lettre. Mijn mentor bij Toyota Management Institute zegt altijd dat ‘kennis pas echte wijsheid wordt, nadat je deze kennis in de praktijk hebt gebracht.’ Nog een extraatje van Confucius: ‘Goedheid staat nooit alleen.’ Wie het goede doet, zal altijd medestrijders vinden op de weg des levens.

Favoriete inspiratie

  1. Confucius, de wijsgeer
  2. Japan, het land, de cultuur en de mensen
  3. Bushido, de weg van de krijger

Lessen uit Japan: leiderschap en visueel management

Leiderschap. In zakelijke context misschien wel het meest besproken onderwerp. Leiders van organisaties hebben te zorgen voor purpose, motivatie en voor de omstandigheden waarin medewerkers […]

Lessen uit Japan: kwaliteit vs. klantwaarde

In vrijwel iedere organisatie werken medewerkers dagelijks aan de beste versie van hun product of (interne) dienst. Experts hopen zo hun klanten de beste kwaliteit […]

Lessen uit Japan: zingeving, dagelijks handelen en reflectie

In veel westerse organisaties is de Lean methode niet meer weg te denken. Waar de ene organisatie spreekt van een echte Lean cultuur, beschrijft de […]

 

Andere collega's