Over Wilbert

Nieuwsgierig, analytisch, kritisch, informeel en professioneel. Ervaren in consultancy, coaching en training bij grote en kleine organisaties. Gekenmerkt door een holistisch perspectief, waardoor adviezen soms minder makkelijk zijn, maar des te effectiever. Mijn focus is het verkennen van organisatie ontwerp aan de hand van nieuwe inzichten uit gedragseconomie en systeemdenken.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Ik ben inmiddels al 8 jaar werkzaam in organisatieverandering. In het begin via HP, met een focus op de benodige IT infrastructuur voor sneller werken, daarna bij Prowareness waar ik mij bezighield met de organisatieinrichting, bedrijfsvoering en menselijke kant van het verandertraject. Ik gebruik daarvoor kennis vanuit organisatiepsychologie, neuropsychologie en gedragseconomie, alsmede Lean & Agile.

Recente opdrachten

  1. Agile Coach & Trainer bij een HR departement van een multinational
  2. Ontwikkelaar van een Agile Coach leergang bij een multinational
  3. Auditor van een lopende transformatie voor een organisatie in de autosector

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

De organisatie moet een helder, inspirerend doel hebben. Een leiderschap dat zich inzet om de organisatie zo in te richten dat iedereen daarin succesvol en zelf-managend kan bijdragen, en een cultureel boegbeeld is voor deze mensen. En een gemotiveerde groep mensen die al deze vrijheid en mogelijkheden gebruikt om hun klanten zo goed mogelijk te bedienen, en zichzelf continue te ontwikkelen. Een organisatie die zich richt op kwaliteit en vakmanschap, die offers durft te maken in de zoektocht naar perfectie, zonder uitvlucht te nemen naar het gemak van pragmatisme.

Ambitie is de vijand van succes.

Wilbert Seele

Een van je favoriete quotes?

Het is m’n eigen quote. Ik hoor hem vaak na enige tijd terug bij mijn klanten. Ik gebruik deze vaak om aan te duiden dat de ogen continu op de toekomst houden, of zelfs grote plannen daarvoor te maken, je blind maken voor mogelijkheden in het heden. De kern van wat ik probeer in te richten bij klanten is controle, waardevermeerdering en risicovermindering door continue sturen. Voor individuen, teams of hele organisaties. Hoe meer je plant, hoe meer je probeert de doen, en hoe scherper je een toekomst hebt gedefinieerd, des te minder controle heb je uiteindelijk.

Favoriete inspiratie

  1. Thinking in Bets van Annie Duke
  2. Nudge van Richard Thaler & Cass Sunstein
  3. Deep Work van Cal Newport

Uitleg over de nieuwe Scrum guide

Als aanpassen de standaard is Scrummen is voor veel organisaties niet meer weg te denken. De Scrum Guide van Ken Schwaber & Jeff Sutherland vormt […]

Wat is een PI event of PI planning?

Met meerdere Agile teams werken aan een ‘groot’ verbeterdoel Het PI-event, ook wel PI-planning genaamd, is de tool om effectief en efficiënt met meerdere Agile […]

 

Andere collega's