Over Wilbert

Ik ben nieuwsgierig, bekijk zaken graag met een open geest – domme vragen bestaan niet – en probeer te waken voor snelle oordelen. Dit geeft mensen vertrouwen, omdat ze vanuit die opstelling weten wat ze aan mij hebben. Mijn open uitstraling, humor en energie zorgen er voor dat ik teams en individuen in beweging krijg. Ik hou ervan om het simpel en daarmee tastbaar te maken, omdat ik geloof dat verandering daardoor makkelijker maar ook leuker wordt.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Mijn hele carriëre ben ik bezig met verander en verbetertrajecten. In het begin voor diverse opdrachtgevers via ORMIT en daarna ABN AMRO, en sinds 2017 bij LCG. Hier houd ik mij voornamelijk bezig met transformaties op het gebied van Lean of Agile. Welke methodiek ook centraal staat, de vraag die mij altijd bezig houd, elke opdracht weer: waar zitten de obstakels in het systeem die vooruitgang in de weg staan? Om daar vervolgens mijn energie op te richten. Iedereen staat op de foto.

Recente opdrachten

  1. TED talk van Brené Brown over ‘de moed van imperfectie’
  2. Het boek ‘Lean Startup’ van Eric Reece
  3. Met tante Janny de hele nacht rummikubben

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Organisaties die heel goed weten wie ze zijn en waar ze naartoe willen. Echte zingeving. Dat geeft energie en verbindt. De missie voelt als een mantra. De organisatie van de toekomst is wendbaar. Heeft leiders met een hoog zelfreflectief vermogen, die niet bang zijn om risico te nemen en zichzelf niet al te serieus nemen. Een organisatie van de toekomst heeft medewerkers met een hoge mate van ondernemersschap, terwijl ze oog houden voor elkaar en gestelde kaders. Waar verder heel veel ruimte is voor lol, eerlijke gesprekken en focus op resultaat.

We hebben nog zover te gaan, zei de jongen. Ja, maar kijk is hoe ver we al zijn gekomen, zei het paard.

Charlie Mackesy, uit het boek ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’

Een van je favoriete quotes?

Hier zit heel veel in waar ik in geloof en waar veel mensen nog wat te leren hebben. Namelijk: ambitie en vooruit willen is goed maar ergens ook heel onbevredigend als je niet tevreden kan zijn met wat je al hebt bereikt. Doordenderen, hoge eisen stellen, meer! Het creëert vaker een continue stroom aan onrust. Terwijl ik geloof dat er veel mooiere, grotere stappen kunnen worden gemaakt vanuit een basis van tevreden zijn. Dat echt stil staan bij wat je al hebt en daar al hartstikke trots op zijn kan zorgen voor ontspanning. Om vanuit die ontspanning een gezonde ambitie te ontwikkelen. Doelen na te streven. Snap je het nog?

Favoriete inspiratie

  1. Het boek ‘De vijfde discipline’ van Peter Senge.
  2. Het filmpje ‘Obama tells story on the flamed chant: fired up & ready to go’
  3. Een pot voetballen met mijn vrienden

Uitleg over de nieuwe Scrum guide

Als aanpassen de standaard is Scrummen is voor veel organisaties niet meer weg te denken. De Scrum Guide van Ken Schwaber & Jeff Sutherland vormt […]

Wat is een PI event of PI planning?

Met meerdere Agile teams werken aan een ‘groot’ verbeterdoel Het PI-event, ook wel PI-planning genaamd, is de tool om effectief en efficiënt met meerdere Agile […]

 

 

Andere collega's