Betekenisvolle strategie
werkend krijgen

Creëer win-win-win-win situaties voor klanten, medewerkers, stakeholders en de samenleving.

Organisaties zijn continu in beweging. De uitdagingen op het gebied van sociaal welzijn, technologie en klimaat zijn immens. Veel organisaties hebben wél de kennis en ervaring om een betekenisvollere koers te bepalen, maar schieten tekort in het écht voor elkaar krijgen. Want hoe realiseer je de organisatiedoelen met meer werkplezier, gezond financieel resultaat én positieve impact op de samenleving? Ontdek de bijzondere aanpak van LCG.

Waarom betekenisvolle strategie werkend krijgen?

 • Dicht het gat tussen plannen en realisatie
 • Behaal positieve impact op samenleving, werkgeluk en financieel resultaat
 • Creëer meer zingeving en werkplezier in de hele organisatie
 • Bind, boei en behoud talentvolle medewerkers

Bij welke uitdaging kunnen wij je helpen?

Hoe krijg je je strategie werkend?

Hoe krijg je je strategie werkend?

De strategie is duidelijk en met behulp van Policy Deployment is er zelfs nagedacht over langetermijndoelen en de doorvertaling daarvan naar jaardoelen en teamdoelen. Dat stelt een organisatie in staat om met elkaar scherpe keuzes te maken en verbeterprojecten te starten die echt bijdragen aan succes. De praktijk laat helaas vaak een ander beeld zien. Zo kan het gebeuren dat doelen tot in detail uitgewerkt zijn, maar de strategie nog steeds niet werkend is. Hoe komt dat en welke randvoorwaarden zijn er minimaal nodig om deze wel werkend te krijgen?

Hoe zet je de visie om in actie?

Hoe zet je de visie om in actie?

Na een vakantie of na het afronden van een drukke werkperiode of project, pakken MT-leden vaak de tijd om nog eens vooruit te blikken op het resterende jaar. Met volle energie worden visie, strategie en doelstellingen opnieuw besproken. Waardevol om te doen, maar zulke gesprekken leiden regelmatig tot een semantische discussie. Met de beste intenties leggen ze de begrippen visie, missie en strategie nog eens aan elkaar uit. Met plezierige verwarring tot gevolg, maar het wordt vervelend zodra de energie en motivatie de kamer uit verdwijnt. Terwijl gesprekken als deze zó richtinggevend zijn voor een organisatie.

Hoe zorg je ervoor dat iedereen de strategie omarmt?

Hoe zorg je ervoor dat iedereen de strategie omarmt?

Veranderen doet pijn. Het is een gegeven dat niet iedereen mee wil (of denkt te kunnen) in de verandering. Dat geldt net zo goed wanneer je een nieuwe strategie gaat invoeren en je een nieuwe koers gaat varen. Er zijn een paar ingrediënten die positief bijdragen aan het omarmen van de strategie en waar je invloed op hebt.

Hoe vertaal je de missie naar het dagelijks werk van iedere medewerker?

Hoe vertaal je de missie naar het dagelijks werk van iedere medewerker?

Het MT heeft meestal haar missie en visie wel helder. Of misschien kunnen de medewerkers ze ook wel benoemen. Maar weet iedereen binnen de organisatie wat die in het dagelijks werk kan doen om daadwerkelijk daaraan bij te dragen? En hoe weet je dan of we allemaal met hetzelfde en het goede bezig zijn, of alle neuzen dezelfde kant op staan?

Hoe ziet de rol van leiders eruit bij strategie-implementatie?

Hoe ziet de rol van leiders eruit bij strategie-implementatie?

Organisaties die effectief willen omgaan met de complexiteit van vandaag, hebben te werken aan het vermogen om wendbaar te zijn en vernieuwing en innovaties te versnellen. Strategie uitdenken, vertalen naar een plan, verdelen over de verschillende rollen in de organisatie en vervolgens controleren of iedereen er zich aan houdt; het traditionele managementproces past niet meer.

Hoe zet je data in om op koers te blijven?

Hoe zet je data in om op koers te blijven?

Je strategie bepalen is één ding. Om ‘m daadwerkelijk tot uitvoering te brengen is de volgende uitdaging. Daar komt veel bij kijken. Al eerder schreven we over 5 ingrediënten die nodig zijn en hoe je de daadwerkelijke vertaling maakt naar het dagelijkse werk van iedere medewerker. Maar dan? Hoe zorg je ervoor dat je weet dat je überhaupt de juiste richting op gaat en zo ja, dat je op de juiste koers blijft? Met feiten en data.

logo ciz
logo Eigen Haard
logo Gemeente Utrecht
logo Greetz
logo Isala
logo Kadaster
logo Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
logo Ministerie van Defensie
logo NN
logo Nestlé
logo Philips
logo ProRail
logo Reinaerde
logo Slingeland Ziekenhuis
logo Staedion
logo Tony's
logo Triodos
logo Vattenfall
logo Welzorg
logo WZA

Download de whitepaper

Deze whitepaper biedt handvatten om het écht voor elkaar te krijgen de strategie werkend te krijgen. Laat je inspireren om jullie organisatie nog meer van betekenis te laten zijn.

Recente resultaten

Voorbeelden van klanten met wie we gewerkt hebben aan de betekenisvolle strategie werkend krijgen.

Woningcorporatie: vertaling missie

Vertaling van missie ‘voor iedereen een gelukkige woonplek’ naar de werkvloer

Deze woningcorporatie wilde iedereen concreet bij laten dragen aan de missie ‘voor iedereen een gelukkige woonplek’. Van technische dienst tot aan de administratie en van woonservicemedewerkers tot aan de vastgoedafdeling…. lees verder

Technische dienstverlener

Verandertraject in technische omgeving

Bij een nationale speler in de technische sector hebben we een operationele managementstructuur opgezet die faciliteert in sturen en continu verbeteren. Om dat te bereiken zijn onder meer Obeya’s met sturingsdata voor het MT ingericht en is er… lees verder

Geboortezorg

Doelgericht sturen op een multidisciplinaire zorgafdeling

Werk je bij Geboortezorg, dan weet je dat onvoorspelbaarheid simpelweg onderdeel uitmaakt van je primaire proces. Bevallingen laten zich nu eenmaal niet zo makkelijk plannen. Maar het worden… lees verder

Waarom LCG als partner om je betekenisvolle strategie werkend te krijgen?

Resultaten belooft iedereen. Maar ze zijn soms net zo snel gevlogen als consultants zelf. Daarom brengen we onze magie in de mix: verbinding. Op het doel, op de inhoud én op de relatie. Alleen dan volgt blijvende impact.

We hebben onze wortels in de Lean en Agile filosofie, maar geloven dat een methode nooit een doel op zich moet zijn. We hanteren dan ook altijd het ‘doen-wat-werkt’ principe.

De harde kant gaat bijvoorbeeld over werkvormen, overlegstructuur en processen. Waar het spannend wordt, is de hardnekkige kant. Dat gaat over gedrag, teamdynamiek en niet-helpende patronen in de organisatie. Daar zijn we van nature goed in.

Wij onderscheiden ons in onze aanpak door uit te gaan van wat wél kan, oprecht contact te maken met de organisatie, werkvormen te vinden die energie opwekken bij medewerkers en door het echt sámen te doen. Het gevolg? Enthousiasme voor het traject dat zich als een olievlek onder medewerkers verspreidt.

We weten niet alles van tevoren. En dat hoeft ook niet. Omdat we zo snel mogelijk aan het werk gaan. Moedig en vol verve. Wij doen kleine experimenten om de gekozen aanpak te testen.

LCG’ers herken je uit duizenden. Ze zijn zich van nature sterk bewust van welke rol ze hebben in een situatie. Kritische consultant, behulpzame coach, inspirerende gids, gestructureerde facilitator of gewoon even warme, plezierige collega. Petje op, petje af.

LCG helpt organisaties van begint tot eind bij hun verandering. Door te adviseren, te realiseren en te inspireren. Door te leiden, begeleiden en opleiden. Samen met meer dan 80+ klantorganisaties leren we continu wat goed werkt en wat beter kan. Zo versterken we elkaar, in het ecosysteem voor organisatieverandering.

Onze veranderexperts

Bij LCG werken enthousiaste veranderconsultants, die begrijpen hoe organisaties werken. Zij hebben elk hun eigen expertise.

Paul Hendriks
Vincent Quint
Eva de Waard
Diederick Vos
Nicky Teeuwisse
Anne Oostdam
Joost Frenay

Beter worden in Obeya?

Veelgebruikte interventies om strategie werkend te krijgen

 • Obeya
  De Obeya is is een ruimte waarin de status van de belangrijkste bedrijfsprocessen en grootste verbeterprojecten zichtbaar worden gemaakt.
 • Policy deployment
  Hoe zorg je ervoor dat elke medewerker weet wat deze vandaag kan doen om de visie van het bedrijf te realiseren? Dat bereik je met Policy Deployment.
 • Ware Noorden sessies
  Organisaties staan voor veel keuzes. Sommige van die keuzes gaan over het richten van een organisatie. Wat is ons Ware Noorden en hoe bereik je die?
 • Het 7-lenzen model voor diagnose
  Voordat we ingrijpen, willen we eerst begrijpen. Daarom starten we vaak met een diagnosefase. We gebruiken hiervoor het ‘7-lenzen model’. 
 • Leiderschapsontwikkeling
  Samen met onze partner SchoolvoorCoaching begeleiden we leiders in de verandering.

De harde en hardnekkige kant in verandering

We integreren in elke aanpak de harde en de hardnekkige (zachte) kant van een verandering.

De harde kant gaat over zaken als werkmethoden, overlegstructuren, processen en systemen. De zachte kant gaat over groepsdynamiek, gedragspatronen en onderstromen. We nemen hier bewust de tijd voor, met teams op alle niveaus. Het zit in de natuur van elke LCG’er om snel te schakelen van een inhoudelijk gesprek naar een interventie op sfeer of gedrag in het moment.

Verkennend gesprek?

We kunnen ons zo maar voorstellen dat je enthousiast bent geworden van ons verhaal. Meer weten? Bel of mail met onze lead consultant Paul om je vraag of uitdaging te verkennen.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte door inspirerende verhalen, nieuwe ontwikkelingen en evenementen.