Terug naar alle inspiratie

‘Ook voor een lijnverantwoordelijke is de Black Belt opleiding heel waardevol’

‘Ook voor een lijnverantwoordelijke is de Black Belt opleiding heel waardevol’

Niels Langezaal, eindverantwoordelijk voor de afdeling incasso en debiteurenbeheer bij woningstichting Eigen Haard rondde in 2018 zijn Lean Green Belt opleiding af en koos ervoor om, op eigen initiatief, ook de Black Belt opleiding te volgen. We spraken met hem over deze keus en de manier waarop Lean inmiddels verweven is in wat hij doet.

Waarom koos je voor de Black Belt opleiding?

Veel mensen die een Black Belt opleiding doen of gedaan hebben, hebben een functie waarin ze fulltime veranderingen begeleiden. Ik heb dat niet en ben van mening dat het halen van je Black Belt voor een veel grotere groep mensen nuttig is. Tijdens de Green Belt opleiding ging ik aan de slag met het maken van een waardestroomanalyse en bracht ik, door middel van Lean technieken, een bestaand probleem binnen onze organisatie in kaart. Uiteindelijk is dit probleem ook opgepakt en verbeterd. Tijdens de Green Belt opleiding is een volledige afronding van een verbetertraject echter geen vereiste en wordt dit ook niet getoetst. Bij de Black Belt opleiding is dat wel het geval en dat was voor mij de reden om verder te gaan. Ik wilde een verbetertraject helemaal afronden en laten toetsen. In de Black Belt opleiding wordt dieper ingegaan op de theorie en begeleiden de trainers bij het faciliteren van het verbeterproject. Je leert in deze opleiding niet zozeer nieuwe technieken, maar je gaat veel dieper in op wat de in de Green Belt behandelde technieken doen en hoe je ze kunt toepassen.

Wat heeft de opleiding opgeleverd? En is je manier van werken erdoor veranderd?

Ik merk dat ik meer vragen stel en met een open vizier op zoek ga naar de echte oorzaak van een probleem. Vroeger zocht ik meteen naar een oplossing of ging ik akkoord met de eerste de beste maatregel die bedacht werd. Nu stel ik vragen als: Is het nodig om dit probleem aan te pakken? Is het wel echt een probleem? Wat ervaart onze klant als probleem? Wat heeft een eventuele oplossing voor toegevoegde waarde? Voordat ik meegenomen werd in de wereld van continu verbeteren en Lean deed ik veel meer aannames. Ik heb geleerd hoe waardevol uitzoomen is.

De eerste de beste maatregel blijkt vaak helemaal niet de oplossing te zijn voor het probleem.

Wat heeft het werken met Lean en het halen van een Black Belt jou en jouw organisatie gebracht?

In mijn team zitten meerdere mensen met kennis van Lean. Ik merk dat het meer zingeving brengt, dat we als team bewuster stilstaan bij hoe we samenwerken en nagaan hoe we het beste resultaat kunnen leveren. Voor onszelf en onze klant.

Word Lean professional

Black Belt training

De Lean Black Belt Compleet is een volledig traject dat je opleidt tot zelfstandig Lean professional. Je begint met een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte instrumenten en technieken van Lean en leert deze ook toe te passen (Lean Green Belt). Daarna leren we je door middel van theorie en coaching hoe je een organisatie kunt leiden/begeleiden naar continue verbetering. Oftewel: je volgt eerst het Green Belt traject en om echt de verdieping in te gaan, doe je de Black Belt.

Is er tot slot nog iets dat je mee wilt geven?

Ik ben Lean echt gaan zien als een manier om knelpunten aan te pakken en continu te verbeteren. Het is een middel en niet het doel. Vanuit mijn huidige rol ben ik op dit moment verantwoordelijk voor een bepaald probleem. Binnen het management is al veel over dit probleem gesproken, maar er moeten nog stappen gemaakt worden in de analyse, uitvoering en borging. Daarom stel ik een projectteam samen die aan dit probleem gaat werken. Tegelijkertijd is er een collega die voor haar Black Belt opleiding een dergelijk traject wil begeleiden. Zo werken we tegelijkertijd aan het oplossen van een probleem en het coachen van een collega. We blijven dus verbeteren. Niet alleen als organisatie, maar ook als mensen en als team.


Over de trainers

Ik bekijk de situaties graag goed voordat ik ingrijp. Ik probeer het hele team mee te nemen om één stap vooruit te zetten in plaats van iemand 500 stappen vooruit te krijgen. Samenwerken met een glimlach en volhouden tot we de finishboog zijn gepasseerd.

profiel Roderik Met

Ik ben nieuwsgierig en leergierig, en geloof sterk in begrijpen voor ingrijpen. Door zonder oordeel vragen te stellen én observaties terug te geven, vergroot ik mijn eigen inzicht en dat van de ander, om dit vervolgens om te zetten in effectieve interventies.

profiel Marjolein Jungman